- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο ολοκαίνουργιο Wknd στο Παγκράτι κάθε μέρα είναι Σαββατοκύριακο
To μότο στο νέο brunchάδικο του Παγκρατίου είναι να τρως λουκουμάδες χωρίς τύψεις
Wknd: Για λουκουμάδες, καφέ και παγωτό στο Παγκράτι
H oδός Αρχελάου και οι εκπλήξεις της! Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινά κάθε άρθρο που έχει να κάνει με καινούργιες αφίξεις μπαρ, φαγάδικων και γλυκατζίδικων στην αγαπημένη γειτονιά κάθε Παγκρατιώτη και μη. Ο πάντα ζωντανός δρόμος της Αρχελάου είναι must πέρασμα για τους foodies αυτής της πόλης και κάθε φορά έχει κάτι νέο να μας δείξει. Το Wknd, (συντομογραφία του Weekend που φυσικά σημαίνει Σαββατοκύριακο) είναι το νέο γλυκό spot που μόλις ξεφύτρωσε περίπου πάνω στο σμείο που ενώνεται με την οδό Αμύντα και τρέξαμε να το δούμε.
Θα το αναγνωρίσεις από το όμορφο design του, που μοιάζει με εργαστήριο, έχει ολόλευκους τοίχους και λευκό πλακάκι παντού, πράσινους αρμούς και μωσαϊκό στο εσωτερικό, ενώ έξω ξεχωρίζουν τα πράσινα τραπεζάκια κάτω από τη ριγέ τέντα. Όπως μας λέει η ομάδα του Wknd το μότο τους είναι «Φάε σαν να είναι Σαββατοκύριακο» που ουσιαστικά σημαίνει «δωσ' του να καταλάβει στο γλυκό χωρίς τύψεις»! Έστω λοιπόν ότι κάθεσαι αναπαυτικά στο τραπέζι σου... Τι θα δοκιμάσεις; Πέρα από τον speciality καφέ της εταιρείας Cafeistas, μπορείς να πάρεις milkshake με οποιαδήποτε γεύση παγωτού λαχταράς -τις έχουν όλες μέχρι και γέυση τριαντάφυλλο-λουκούμι, τις κάνουν και cookie σάντουιτς, τις βάζουν δίπλα σε cronuts ή σουφλέ σοκολάτας-, κι αυτό επειδή ετοιμάζουν καθημερινά το δικό τους παγωτό.
Στο Wknd όμως πρωταγωνιστής είναι ο λουκουμάς. Όχι ένας ούτε δύο αλλά δέκα διαφορετικούς συνδυασμούς μπορεί να γευτεί κανείς, όπως με μέλι και κανέλα, με σουσάμι και ινδοκάρυδο, με αγαύη και μπανάνα, μαύρη σοκολάτα και βύσσινο, λευκή σοκολάτα και Oreo, πραλίνα σοκολάτα και caprice, πραλίνα φυστίκι, καραμέλα Toffee, σοκοφρέτα, πραλίνα Bueno και γενικά ό,τι συνδυασμό θες, τον κάνεις.
Αν έχεις λιγωθεί κάπως με τα παραπάνω στο Wknd μπορείς να βρεις και αλμυρά πιάτα με αυγό όπως οφείλει να έχει κάθε brunchάδικο που σέβεται τον εαυτό του: Αυγά scrambled με αβοκάντο ή σολομό ή κρουασάν γεμιστό με αβοκάντο και τηγανητό αυγό. Τις βροχερές μέρες μπορείς να τα απολαύσεις όλα μέσα, Σαββατοκύριακο ή και κάθε μέρα, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ!
Wknd, Aμύντα 13, Παγκράτι, 210 7227271
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο στενάκι της Αβραμιώτου, εκεί που βρισκόταν κάποτε το Six d.o.g.s, ήρθε με νέο αέρα το Κλακάζ
Στην Καλλιθέα υπάρχει ένα μαγαζί που δεν μοιάζει με κανένα άλλο
Ο βραβευμένος σεφ Θάνος Στασινός σερβίρει πεντανόστιμα comfort πιάτα
Ένα μαγαζί-σπίτι, που δεν έχει προσωπικό παρά μόνο μια μαμά-μαγείρισσα που μαγειρεύει τα πιάτα του τόπου της
Κάνοντας την ιταλική κουζίνα content, χωρίς να χάνει στιγμή την ουσία της
Ηealthy επιλογές, χωρίς όμως να γίνονται αυστηρά «διαιτητικές»
Δεν πρόκειται για ένα ακόμα sushi spot, αλλά για εκείνη την all day easy επιλογή που δουλεύει πάντα
Tο cheeseburger με διπλό smashed μπιφτέκι και διπλό cheddar είναι το απόλυτο value-for-money
Εδώ θα ευχαριστηθείς τα ωραία μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας!
Ένα από τα πιο αγαπημένα all day bar της Αθήνας
Πίσω από τη Σαρρή, σχεδόν ανεπαίσθητα, ξεπροβάλλει μια αυλή που δύσκολα τη συνδέεις με την Αθήνα
Η Γλυφάδα από ψηλά, με θέα που σε κάνει να ξεχνάς την πόλη
Νew entry στον λαϊκό γκουρμέ χάρτη της Θεσσαλονίκης
Κουζίνα με φρέσκο κλασικό ψαράκι αλλά και κάτι παραπάνω
Κρασοβάρελα, παλιές φωτογραφίες, κόκκινα τραπεζομάντιλα και μια κουζίνα μούρλια!
Όλα (από το κρέας μέχρι το βούτυρο) σιγκοκαπνίζονται εδώ για ώρες και αποκτούν ασύγκριτη γεύση
Υπέροχη κρεατοφαγία με πληθωρικούς και λιχούδικους μεζέδες
Ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφέ, ρολά και σούπερ σάντουιτς ψημένα επιτόπου
Μενού με άρωμα ελληνικό που σε ταξιδεύει σε στεριά και θάλασσα
Χρυσοί φωτισμοί, κόκκινα του πάθους και γαλλικά στρείδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.