- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέδρο, Πέδρο, τι μας έκανες πάλι; Οι «Ραγισμένες αγκαλιές» σου μας άφησαν μια στυφάδα στο στόμα και τη βεβαιότητα ότι οι μεγάλες αγάπες πρέπει να τελειώνουν ξαφνικά ή και βίαια στο μέγα φόρτε τους, αλλιώς...
Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάμε πάλι για φαγητό μετά το σινεμά. Να πιούμε μπίρες και να ξεχάσουμε πώς (θέλω να ξέρω πώς) οι μεγάλες μας αγάπες έγιναν μικρές.
Η Αγορά λοιπόν είναι εκεί, στο ίδιο σημείο 14 χρόνια, δίπλα στο μετρό των Αμπελοκήπων και είναι ένα φιλικό μπιστρό ανοιχτό πολλές ώρες κάθε μέρα, συνδυάζοντας ένα μεγάλο πλήθος κοινού. Θες που βρίσκονται κοντά της πολλά σινεμά, γραφεία, νοσοκομεία, θες που είναι σημείο ραντεβού (σαν τον Μπακάκο ένα πράμα), μαζεύει κόσμο από το πρωί, για καφέ ή ουζάκι, και μένει μέχρι αργά το βράδυ για φαγητό, ποτό, συμπαθητική μουσική και χαλαρό περιβάλλον.
Το περιβάλλον δεν έχει αλλάξει και πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Δίνει την αίσθηση της ζεστασιάς και του πολυκαιρισμένου «οικείου». Ξύλο σκούρο, φωτογραφίες, παλιές αφίσες στους τοίχους και δύο χώροι. Τον έξω πεζοδρομιακό (φυτά - τζαμαρίες) που καπνίζεις και τον μέσα που δεν καπνίζεις αλλά είναι πιο στιλάτος.
Η λίστα ανεξάντλητη σε ιδέες και γεύσεις, έχετε να διαλέξετε από πολλά. Π.χ. οι ποικιλίες για το ουζάκι ή την μπίρα. Θα βρείτε πέντε διαφορετικές, μεταξύ αυτών με κρεατικά και θαλασσινά, για να κόψετε λίγο τη μεσημεριανή πείνα ή να κλείσετε δουλειές με μεράκι.
Οι είκοσι δαφορετικές σαλάτες του καταλόγου είναι συνδυασμοί γεύσεων και χρωμάτων. Φρέσκα τρυφερά λαχανικά με αρτύματα, όπως σολομός, κοτόπουλο μαριναρισμένο, προσούτο Πάρμας τραγανό, διάφορες σος και μπόλικη φαντασία.
Μετά υπάρχουν τα ορεκτικά, επίσης είκοσι τον αριθμό, που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Νόστιμα και τεράστια, όπως το μιλφέιγ μελιτζάνας με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και προσούτο ή εκείνη την εξαιρετική σύνθεση φορμαέλας με πλευρώτους σχάρας και βινεγκρέτ μουστάρδας.
Η ίδια λογική συνεχίζεται και στα κυρίως. Κανείς δεν φεύγει ανικανοποίητος, θα ’χει βρει τουλάχιστον τρία τέσσερα πιάτα που να τον «ερεθίσουν» να τα παραγγείλει. Εμείς από τα κυρίως δοκιμάσαμε τα ριγκατόνι «Αγορά», με κιμά, ζαμπόν και κρέμα, πληθωρικότατο πιάτο σε νοστιμιά, θερμίδες, μέγεθος, που άξιζε όμως να πέσεις στην αμαρτία. Το άξιον της φήμης του T-Bone Steak, σβησμένο με Jack Daniel’s και γεμιστές πατάτες. Και τα ωραία φιλετάκια κοτόπουλου με μαστίχα Χίου, αμύγδαλο και κριθαράκι. Κλείσαμε με σπιτικό brownie με παγωτό βανίλια και γυρίσαμε σπίτι με τα πόδια για ευνόητους λόγους.
Αγορά, Λεωφ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι, 210 6426.238. Υπάρχει και αδελφάκι: Χατζ. Μέξη & Βεντήρη 9, Χίλτον, 210 7252.252.
Ανοιχτά κάθε μέρα 10 π.μ. - 2π.μ., Παρασκευοσάββατα 11 π.μ. - 3 π.μ.,
Κυριακή 12 μ.μ.- 8 μ.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια τέλεια βραδιά στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel
Το νέο εστιατόριο της Θεμιστοκλή Σοφούλη σερβίρει ελληνική κουζίνα αξιώσεων
Στο στενάκι της Αβραμιώτου, εκεί που βρισκόταν κάποτε το Six d.o.g.s, ήρθε με νέο αέρα το Κλακάζ
Στην Καλλιθέα υπάρχει ένα μαγαζί που δεν μοιάζει με κανένα άλλο
Ο βραβευμένος σεφ Θάνος Στασινός σερβίρει πεντανόστιμα comfort πιάτα
Ένα μαγαζί-σπίτι, που δεν έχει προσωπικό παρά μόνο μια μαμά-μαγείρισσα που μαγειρεύει τα πιάτα του τόπου της
Κάνοντας την ιταλική κουζίνα content, χωρίς να χάνει στιγμή την ουσία της
Ηealthy επιλογές, χωρίς όμως να γίνονται αυστηρά «διαιτητικές»
Δεν πρόκειται για ένα ακόμα sushi spot, αλλά για εκείνη την all day easy επιλογή που δουλεύει πάντα
Tο cheeseburger με διπλό smashed μπιφτέκι και διπλό cheddar είναι το απόλυτο value-for-money
Εδώ θα ευχαριστηθείς τα ωραία μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας!
Ένα από τα πιο αγαπημένα all day bar της Αθήνας
Πίσω από τη Σαρρή, σχεδόν ανεπαίσθητα, ξεπροβάλλει μια αυλή που δύσκολα τη συνδέεις με την Αθήνα
Η Γλυφάδα από ψηλά, με θέα που σε κάνει να ξεχνάς την πόλη
Νew entry στον λαϊκό γκουρμέ χάρτη της Θεσσαλονίκης
Κουζίνα με φρέσκο κλασικό ψαράκι αλλά και κάτι παραπάνω
Κρασοβάρελα, παλιές φωτογραφίες, κόκκινα τραπεζομάντιλα και μια κουζίνα μούρλια!
Όλα (από το κρέας μέχρι το βούτυρο) σιγκοκαπνίζονται εδώ για ώρες και αποκτούν ασύγκριτη γεύση
Υπέροχη κρεατοφαγία με πληθωρικούς και λιχούδικους μεζέδες
Ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφέ, ρολά και σούπερ σάντουιτς ψημένα επιτόπου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.