- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
7 Cactus, ελληνικό street food και καφές στον κήπο με τα φραγκόσυκα
Καγιανά σε σάντουιτς και άλλα ωραία ελληνικά στο Κουκάκι
Noodles, arepas, tacos. Έχουμε δει street foodάδικα από όλο τον κόσμο να ξεπηδούν στις γωνιές του κέντρου. Εκτός από σουβλάκι όμως (και μερικές άλλες τσαχπινιές όπως το Oven Sesame με το γεμιστό θεσσαλονικιώτικο κουλούρι στην Αιόλου ή τον ολοκαίνουργιο Ζήση με το τηγανιτό μαριδάκι στο χωνάκι), ελληνικό street food δεν έχουμε δει. Ή καλύτερα, δεν έχουμε χορτάσει. Για αυτό μας αρέσει η ιδέα του food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη (Cool Artisan), που σκέφτηκε να δώσει στο φαγητό του δρόμου μια πιο ελληνική χροιά.


Το 7 Cactus με έναν ωραίο κήπο και σύμβολο τα φραγκόσυκα, ξεκινάει από τις 8 το πρωί με καφέ, φρέσκους χυμούς και πλούσια πρωινά με άρωμα Ελλάδας. Λαλαγγίδες, μέλι, φέτα, γραβιέρα, φρέσκο ψωμάκι με μαρμελάδα σύκου, αλμυρές τηγανίτες από πατάτα Νάξου με ψητό ταλαγάνι, τηγανιτό αυγό και μέλι από ρείκι, καγιανά σε melted cheese sandwich, τραβηχτές πίτες Μάνης με τυράκια και μέλι, αλλά και γιαούρτι με μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Η μέρα ξεκινά δυνατά και συνεχίζει με υποσχέσεις…

Το μεγάλου ατού εδώ είναι τα σάντουιτς (αλλά και οι νόστιμες τάρτες ημέρας) με πολλά διαφορετικά είδη ψωμιού, ελληνικά τυριά και αλλαντικά. Ακούσαμε για λευκή καμπαγιού με χούμους, λουκάνικο πράσου σε ροδέλες, λιαστή ντομάτα, ψωμί από καλαμπόκι με καραμελωμένο κρεμμύδι, προσούτο Ευρυτανίας, γραβιέρα Νάξου και ντοματίνια και για ένα μικρασιάτικο κουλούρι με κρέμα τυριών, αυγό τηγανητό και καπνιστό μπούτι. Ενδεικτικά όλα αυτά… Γιατί εκτός από το ότι θα βρεις πολλές ακόμα προτάσεις, ο Γαβριήλ σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις και τη δική σου λιχουδιά, επιλέγοντας τα αλλαντικά και τα τυριά που θες, χειροποίητες βιολογικές μαρμελάδες, σάλτσες και λαχανικά.

Και άμα έχεις ανάγκη από ένα νόστιμο διάλειμμα μέσα στη μέρα, κάτσε στον κήπο με τις φραγκοσυκιές για ντοματοσαλάτα πάνω σε αλμυρό κέικ από σπανάκι και πράσο, πατατοσαλάτα με σύγκλινο, φραγκόσυκο, λιαστή ντομάτα και μυρωδικά, ζυμαρικά με καβουρμά, λαδοτύρι Μυτιλήνης, λαχανικά και αυγό ποσέ, σουτζουκάκια ρεβιθιού και πολλά ακόμα. Σύντομα θα σας πούμε περισσότερα, όταν δούμε από κοντά και τα φραγκόσυκα.

Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, 213 0452865, Δευτέρα έως Σάββατο: 08.00-18.00, Fb: 7 Cactus
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελληνική κουζίνα του σήμερα και στα ηχεία Πάνος Γαβαλάς
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της: γεύματα και λαχταριστά γλυκά
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.