Ήταν το 1984 όταν ο Μπάμπης και η Καλλιόπη άνοιξαν την ταβέρνα τους στην παραλία της Παναγίτσας. Όρκο πήρανε βαρύ: θα φτιάχνανε μόνο σπιτικά φαγητά, όπως τα έφτιαχναν οι μαμάδες τους. Σύντομα τα γεμιστά του Μπάμπη έγιναν ξακουστά σε όλο το νησί, χώρια ο κολασμένος μουσακάς…
Το 2003 η ταβέρνα περνάει στην επόμενη γενιά και ο Νίκος με τη Νατάσσα δίνουν νέα πνοή με καινούργιες γεύσεις και μοντέρνες, σύγχρονες πινελιές, μέσα και έξω από την κουζίνα. Η ταβέρνα, όμορφη και ανανεωμένη πια, βρίσκεται πάνω στο κύμα. Είναι σχεδόν αδύνατο να μην κάνεις μια βουτιά σε αυτά τα νερά, πριν απολαύσεις όλα τα νόστιμα του ελληνικού καλοκαιριού.


Και τι δεν θα βρεις! Φρέσκο ψαράκι και θαλασσινά, γαρίδες, λουκούλλειες αστακομακαρονάδες (κατόπιν παραγγελίας), αλλά και τα σπιτικά μαγειρευτά που αγάπησαν όλοι οι Αιγινήτες. Δοκίμασε οπωσδήποτε τις γεμιστές ντομάτες, τους λαχανοντολμάδες, την κοπανιστή με το φιστίκι Αιγίνης, το αλησμόνητο χταποδάκι ξιδάτο στη λαδόκολλα, αλλά και το καταπληκτικό κοτόπουλο ρολό με φιστίκι Αιγίνης.


Από τα πιάτα…νέας γενιάς, άφωνο θα σε αφήσουν το μοσχαράκι με παπαρδέλες, ελιές και ξινομυζήθρα, το κέικ σολομού, τα γεμιστά κολοκυθάκια με γαρίδες (ποίημα!), οι χταποδοκεφτέδες, οι μπακαλιαροκροκέτες με αγιολί, το αρνάκι μπούτι με φιστίκι και baby πατάτες και τα άπαιχτα λινγκουίνι με φρέσκα θαλασσινά και κάρυ. Α! Και μην ξεχάσεις να ζητήσεις την τρομερή πάβλοβα που φτιάχνει η Νατάσα!

Ο Μπάμπης ανοίγει από τις 10 το πρωί και σε περιμένει στα φιλόξενα τραπεζάκια του για καφεδάκι ή ουζάκι. Το βράδυ όμως, το παραθαλάσσιο ταβερνάκι βγάζει στη φόρα όλη τη ρομαντική του ψυχή, ανάβει κεράκια, στρατηγικά τοποθετεί φαναράκια στην αμμουδιά και μαγειρεύει κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι. Ελληνικό καλοκαίρι για πάντα, που λέμε; Αυτό ακριβώς.

Ακτή Τότη Χατζή 7, Αίγινα, 2297 023594, Fb: Babis Aegina Resto
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.