- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Mr Pug’s Canteen, λαϊκό γκουρμέ στο καινούργιο του Χαλανδρίου
Ο Γιώργος Βενιέρης, η ομάδα του και το φαγητό του δρόμου
Γυρίζει, μυρίζει και σταματημό δεν έχει! Ο Γιώργος Βενιέρης ταξιδεύει στην Ασία, στήνει pop up στέκια στη Γερμανία, κρατάει το τιμόνι της κουζίνας του Oozora στην Κηφισιά, μόλις ανοίξει ο καιρός αρμενίζει για Μύκονο για να βρεθεί στο ολόδικό του Mr Pug, το ασιατικό εστιατόριο που κάποιοι θεωρούν το καλύτερο του είδους του στη χώρα…!
Στον… ελεύθερο χρόνο του προλαβαίνει να καταπιαστεί με ένα ακόμη πρότζεκτ, την καντίνα του Μυκονιάτη Mr Pug που ανοίγει τις πόρτες στο κοινό αμέσως μετά το Πάσχα στο Χαλάνδρι. «Το Mr Pug’s Canteen είναι ένα “παράθυρο” πάνω στην Κατσουλιέρη και φτιάχτηκε όχι για να…γαστρονομήσω αλλά για να αλητέψω. Μου αρέσουν τόσο πολύ οι γεύσεις του δρόμου. Θα είναι ανοιχτό από το πρωί με φοβερούς καφέδες της Taf, νομίζω όμως ότι το κοινό του θα είναι οι ξενύχτηδες ή οι πολύ πρωινοί», μας λέει ο σεφ.

Και μαζί με την ομάδα του φτιάχνει bao buns –τα ασιατικά ψωμάκια ατμού που ο ίδιος πρωτολάνσαρε το 2011 και κάνανε στην πορεία τρελό σουξέ στα γκουρμέ εστιατόρια της Αθήνας αλλά και…στο φυσικό τους χώρο, τα ταπεινά street food-άδικα. Τα γεμίζουν με μαριναρισμένη πανσέτα, υπάρχει και Bao Dog με λουκάνικο και αποξηραμένο καπνιστό τόνο, και XL Burger Bao, και Breakfast Bun με scrambled eggs. Η γλυκιά στιγμή έρχεται μέσα από μια σειρά churros, (ισπανικοί λουκουμάδες), σε εκδοχές καραμέλα-αλάτι, σοκολάτα-τζίντζερ, κανέλα-ζάχαρη (κι αγάπη). Οι μουσικές θα είναι ωραίες και alternative, μαθαίνω όμως ότι θα εμφανίζονται και γνωστοί χιπ χοπάδες σε ξαφνικά και απρογραμμάτιστα live.

Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, 2106824001
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.