Resto

Cascara. Το καινούργιο της οδού Τσαλδάρη

Comfort food και vintage αισθητική στα Μελίσσια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330463-683924.jpg

Το κάσκαρα είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φρουτώδη αρώματα, με καταγωγή από τη Νικαράγουα. Παρασκευάζεται από τους μοβ-κόκκινους φλοιούς των κόκκων καφέ και συχνά περιγράφεται ως «τσάι από καφέ». Σε πιο γνώριμους δρόμους και συγκεκριμένα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στα Μελίσσια, το Cascara είναι ένα εστιατόριο για κάθε στιγμή της ημέρας. Και μόλις άνοιξε.

Φυτά ενώνουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο, vintage έπιπλα και γωνιές με διαφορετικό στιλ για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Μπορείς να βολευτείς στα καθίσματα (που προέρχονται από διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης) και να παρακολουθήσεις τα παιχνίδια που στήνει το φως με τις διαφορετικές ώρες της ημέρας, πίνοντας τον τέλειο καφέ. Ο Γιώργος Γαβαλάς και ο Γιάννης Μουρίκης (αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι) έχουν συνθέσει ένα πραγματικά όμορφο σκηνικό.

Ούτε η κουζίνα όμως αφέθηκε σε τυχαία χέρια. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Άρης Τσανακλίδης στήνοντας ένα μενού που πατάει γερά πάνω στην ελληνική κουζίνα και από εκεί λοξοδρομεί για τα μονοπάτια του comfort food, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Θα δοκιμάσεις ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κρέμα φέτας και κουλούρι Θεσσαλονίκης, πίτα τραβηχτή με σύγκλινο Μάνης, αλλά και chili con carne, αμερικάνικα burgers και steaks, μέχρι φιλέτο τόνου με πικάντικη σος από wasabi. Όλα αυτά μαζί με ετικέτες από μία (καλά) ενημερωμένη λίστα κρασιών και πρωτότυπα cocktails. Σύντομα θα σας πούμε περισσότερα.

Παναγή Τσαλδάρη 21, Μελίσσια, 213 0431495

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ