Resto

Αcropolis Secret

Αυτό το roof garden μόνο secret δεν είναι

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 261
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11319-26122.gif

Αcropolis Secret: Το εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis

Αυτό το roof garden μόνο secret δεν είναι, βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Divani Palace  Acropolis και είναι σαν κήπος της Εδέμ, κρεμασμένος κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Μπαίνεις στο ξενοδοχείο, διασχίζεις όλη την πολυτέλεια του lobby, κάνοντας μια  νοερή αναδρομή στα 80s (καθρέφτες και μάρμαρα παντού) κι αφού πάρεις το ασανσέρ οδηγείσαι στην αγκαλιά της Ακρόπολης. Αν τύχει και πέσεις σε πανσέληνο, νομίζεις ότι ο καλός θεός το καρφίτσωσε ακριβώς πάνω από σένα. Εδώ ο χώρος φωτίζεται από τις αντανακλάσεις του βράχου, η μουσική είναι ταξιδιάρικη, οι νύχτες παραμυθένιες. Γύρω γύρω πρασινάδες πυκνές. Τα έπιπλα φερ φορζέ γαλλικού τύπου, τα τραπεζομάντιλα λινά, στη μέση του χώρου καναπέδες μόνο για ποτό, τα φαγητά υπέροχα, διεθνή και μεσογειακά. Ο Γιάννης Σιούζιος, ο σεφ του εστιατορίου, έχει φτιάξει ένα κομψό μενού για όλα τα γούστα. Σε όποια διάθεση ή κατάσταση και να βρίσκεσαι, από ρομάντζα έως δίαιτα, από επαγγελματική υποχρέωση έως χαλάρωση, θα βρεις οπωσδήποτε κάτι που θα ταιριάζει με την περίσταση.

Εμείς ήμασταν στην «περίσταση» ρομάντζας μα και δίαιτας (μερικοί από μας). Ξεκινήσαμε με «μεσογειακή πανδαισία», πιάτο ελληνικό τουρ γεύσεων: γαύρος μαρινάτος, συμιακό γαριδάκι, αυγοτάραχο, φάβα με κάππαρη, κρητικός ντάκος, χταποδάκι ψητό, κολοκυθοκεφτέδες και μιλφέιγ καβουριού με βασιλικά καβούρια και σαλάτα ρόκα και βινεγκρέτ λεμονιού. Η σαλάτα που πήραμε ήταν σε φύλλο κρούστας, ποικιλία λαχανικών με ψητό μανούρι και σος από πετιμέζι και μέντα. Συνεχίσαμε με απίθανο ριζότο με σπαράγγια και γαρίδες σβησμένες με ούζο, κι έπειτα με ψαροαπολαύσεις όπως σφυρίδα σχάρας, σερβιρισμένη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σος λεμονιού και βραστά λαχανικά, λαβράκι φιλεταρισμένο με σοτέ σπανάκι και μούσλιν σος, σερβιρισμένα με ποικιλία τσιπς λαχανικών. Οι της δίαιτας απόλαυσαν τις φιλετάρες τους ψητές, με βραστά λαχανικά και σπαράγγια. Τελειώσαμε με μους μαστίχας, γλυκό κυδώνι και μπράουνις με παγωτό παρφέ αμαρέτο. Όταν γνωριστήκαμε με το σεφ και μας ανέπτυξε τη θεωρία του, καταλάβαμε γιατί κάθε πιάτο, αλμυρό ή γλυκό, διακρινόταν από τελειότητα. Αυτό που διδάσκει ο Σιούζιος στους μαθητές του είναι να μπαίνουν ανά πάσα στιγμή στη θέση ενός απαιτητικού πελάτη, που δεν συγχωρεί λάθη και έχει αρκετά πεπειραμένο ουρανίσκο για να καταλαβαίνει ακριβώς αυτό που καταναλώνει.

Η βραδιά τελείωσε ξάπλα στους καναπέδες με χάζι στην Ακρόπολη, καταλήγοντας ξανά στο συμπέρασμα ότι ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Το Acropolis Secret δίνεται για εκδηλώσεις και είναι κλειστό κάθε Τρίτη.

Αcropolis Secret του Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, 210 9280.100

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ