- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Σουηδίας: Οι επιδόσεις των οδηγών, οι δηλώσεις τους για τον φετινό αγώνα και οι βαθμολογίες στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.
Το φετινό Ράλλυ Σουηδίας άνηκε ξεκάθαρα στον Έλφιν Έβανς (Toyota Yaris), ο οποίος κατάφερε με εξαιρετικές επιδόσεις, υπομονή και επιμονή να κρατήσει σταθερό το ρυθμό και την πίεση σε όσους προσπάθησαν να τον «κυνηγήσουν». Η αλήθεια είναι ότι είχαμε καιρό να δούμε τέτοια συνέπεια και πυγμή από τον Έλφιν Έβανς ο οποίος τείνει πολλές φορές να χάνει την ψυχραιμία του όταν υπάρχει μεγάλη πίεση, και να κάνει λάθη. Δικαιωματικά όμως αυτή τη φορά, από αρχή μέχρι τέλους, πήρε μια νίκη που πραγματικά του άνηκε.
«Ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο, αλλά έκανα τη ζωή μου πολύ δύσκολη σε εκείνη την πρώτη Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) σήμερα το πρωί», χαμογέλασε ο Έλφιν Έβανς αναφερόμενος στην πρώτη Ε.Δ. της Κυριακής όπου έχασε για λίγο την αυτοπεποίθησή του. «Τουλάχιστον εστίασε το μυαλό. Κάναμε καλή δουλειά στις δύο τελευταίες Ε.Δ. και προφανώς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα. Ήμασταν πρώτοι για το μεγαλύτερο ποσοστό του αγώνα ράλλυ, αλλά τα περιθώρια ήταν πάντα στενά και ποτέ δεν ήταν πραγματικά άνετα.
Σήμερα το πρωί με έπιασε λίγο στον "ύπνο" ο Τακαμότο Κατσούτα, ο οποίος με έκανε πραγματικά να παλέψω γι' αυτό, και ευτυχώς καταφέραμε να το ανατρέψουμε και να ξεκλειδώσουμε τον καλό ρυθμό στην επόμενη Ε.Δ. Είμαι πολύ χαρούμενος με το τελικό αποτέλεσμα και που έκανα τον ταχύτερο χρόνο στο Power Stage. Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα της σεζόν για εμάς και δεν μπορούσαμε να ονειρευτούμε κάτι καλύτερο. Συνήθως μετά από ένα καλό Ράλλυ Μόντε Κάρλο είναι δύσκολο να τα πας καλά στη Σουηδία, αλλά οι καλές συνθήκες μας έδωσαν μια ευκαιρία και πιστεύω ότι την αξιοποιήσαμε στο έπακρο».
Ο Τιερί Νιουβίλ (Hyundai i20), χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να εξασφαλίσει την τελευταία θέση στο βάθρο, αφήνοντας πίσω τον ομόσταυλό του Οτ Τάνακ μονάχα 4,9 δευτερόλεπτα. Ο Οτ Τάνακ, ο οποίος δυσκολεύτηκε από ένα πρόβλημα στον κινητήρα του i20 N Rally1 του το Σάββατο, επέστρεψε την Κυριακή Super Sunday δριμύτερος.
Ο δύο φορές πρωταθλητής του WRC Κάλε Ροβανπέρα είχε ένα δύσκολο και άκρως απογοητευτικό Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να βρει τον συνηθισμένο του ρυθμό. Κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο σε μόνο μία Ε.Δ. από τις 18 δοκιμές και τελείωσε τον αγώνα 16,0 δευτερόλεπτα πίσω από τον Οτ Τάνακ στην πέμπτη θέση.
«Σε γενικές γραμμές ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για μένα. Προσπαθούσαμε να πιέσουμε σκληρά, αλλά δεν μπορούσαμε να έχουμε τον ρυθμό ή την απόδοση που θέλαμε, ακόμη και αυτή την τελευταία μέρα. Είναι μεγάλη απογοήτευση, αλλά αυτό είναι το μοναδικό ράλλυ στο χιόνι στη σεζόν και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο ράλι στο χώμα με ένα εντελώς διαφορετικό ελαστικό και να εργαστούμε για να είμαστε πιο δυνατοί εκεί. Παρακολουθώ στενά τη μάχη στο μπροστινό μέρος και είμαι πολύ χαρούμενος που και οι δύο οδηγοί μπόρεσαν να φέρουν το ένα-δύο και τους μέγιστους πόντους για την ομάδα: μπράβο στον Elfyn που έκανε πολύ καλή δουλειά και είμαι περήφανος και για τον φίλο μου τον Οτ Τάνακ».
Μόλις μετά τον 2ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, τα πράγματα έχουν αρχίσει και γίνονται ενδιαφέροντα, κάτι που σημαίνει ότι το 2025 θα έχει αρκετές ανατροπές όσον αφορά το πρωτάθλημα οδηγών. Τόσο ο Τιερί Νιουβίλ και ο Οτ Τάνακ , όσο και ο Έλφιν Έβανς θα παλέψουν σκληρά για την πρώτη θέση, αλλά φαίνεται ότι ο νεόφερτος στην Hyundai Αντριέν Φουρμό θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο, έχοντας δείξει ως τώρα σημάδια ότι υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές. Αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε πως θα εξελιχθεί ο ανταγωνισμός φέτος, και ποιος θα καταφέρει να επιδείξει την μεγαλύτερη συνέπεια.
Μετά το Ράλλυ Σουηδίας οι βαθμολογίες έχουν ως εξής:
Στο πρωτάθλημα οδηγών: Έλφιν Έβανς (61), Σεμπαστιάν Οζιέ (33), Κάλε Ροβανπέρα (31), Τιερί Νιουβίλ (29), Οτ Τάνακ (26), Τακαμότο Κατσούτα (25), Αντριέν Φουρμό (21), Martins Sesks (8), Σάμι Παγιάρι (6), Τζος Μακερλίν (6).
Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών: Toyota Gazoo Racing WRT (120), Hyundai Shell Mobis World Rally Team (72), M-Sport Ford World Rally Team (25).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το GEN4 είναι το πρώτο 100% ανακυκλώσιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο, με τουλάχιστον 20% ανακυκλωμένα υλικά σε βασικά εξαρτήματα
Σε μια εποχή στην οποία οι τιμές των καυσίμων διαρκώς αυξάνονται, τα αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά μοντέλα Ford αποτελούν το ιδανικό «αντίδοτο»
Ένας οδηγός για να γίνετε κάτοχος του αυτοκινήτου που ονειρευτήκατε
Μοντέρνος σχεδιασμός, άριστη εργονομία και τεχνολογία αιχμής
Μία διαπίστωση για το πόσο πραγματικά κοστίζεις -ως γυναίκα- για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οδηγεί σε σοκαριστικά αποτελέσματα
Από ένα μέσο μετακίνησης σε ένα ολοκληρωμένο μηχανολογικό και Τεχνολογικό προϊόν με ουσία και διάρκεια στον χρόνο
Ο χρόνος, η εξάσκηση και η εμπειρία στο τιμόνι, θα σας κάνουν έναν κορυφαίο οδηγό.
Σε μια τοποθεσία υψηλού συμβολισμού και έντονης αστικής ταυτότητας, η Renault μας φέρνει τη νέα φιλοσοφία της, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό urban hub στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας
Είναι ήδη διαθέσιμο, με εισαγωγική τιμή 36.190 ευρώ και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας, άνεσης και ψηφιακής τεχνολογίας
Ένας κόσμος χωρίς αυτοκίνητα
Ένα αυτοκινούμενο καθιστικό, που το μόνο που του έλειπε ήταν ένα τζάκι
Με περισσότερα από 20 νέα και ανανεωμένα μοντέλα, η Audi διαμορφώνει ένα μέλλον πιο αποδοτικό, πιο ψηφιακό και πιο βιώσιμο από ποτέ.
Αποτελεί πρότυπο προηγμένης και αποδοτικής δυναμικής οδήγησης, ως το κεντρικό, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα (BEV) στο πολυσυλλεκτικό χαρτοφυλάκιο της Toyota
Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των υβριδικών συστημάτων
Με οθόνη αφής 10,25’’ και φόρτιση μπαταρίας μόλις στα 6,38 ευρώ
Όλα όσα έγιναν στην πίστα Miami International Autodrome
Είχε χάσει τα δύο του πόδια σε ατύχημα και στη συνέχεια έγινε Παραολυμπιονίκης
Μετά από έναν απαιτητικό αγώνα
Ο Έλφιν Έβανς προηγείται με 101 βαθμούς ενώ η Toyota οδηγεί το πρωτάθλημα κατασκευαστών
Με ευρύχωρη καμπίνα, αισθητήρες παρκαρίσματος και μηχανικό κλιματισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.