- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ανασκόπηση
Η 2η συνεχόμενη νίκη υπήρξε πιο γλυκιά για τον 23χρονο Φινλανδό
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα τριών χωρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος - Ένας ακόμα θρίαμβος για τον Kalle Rovanpera
Η δεύτερη θέση γενικής στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, τον αγώνα τριών χωρών, σε συνδυασμό με τη συντριβή του Elfyn Evans (Toyota Yaris) την τρίτη ημέρα αγώνα, σημαίνει ότι πλέον δεν μπορεί κανείς να φτάσει σε βαθμολογία τον πρωταθλητή Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) έναν αγώνα να απομένει για το πρωτάθλημα του 2023.
Ο Rovanperä, ο οποίος έγραψε ιστορία πέρυσι όταν έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του WRC, εντάσσεται σε μια αποκλειστική λίστα θρύλων, συμπεριλαμβανομένων των Carlos Sainz, Walte rRöhrl και Miki Biasion ως διπλός νικητής. Φέτος όμως, ο δρόμος για τη νίκη του 23χρονου δεν ήταν τόσο ξεκάθαρος όσο πριν από 12 μήνες.
Ενώ ο Rovanperä σημείωσε έξι νίκες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος του 2022, φέτος ανέβηκε στο πρώτο βάθρο μόνο τρεις φορές. Η πρώτη του μεγάλη νίκη αυτή τη σεζόν ήταν στο VodafoneRallydePortugal – γύρος πέντε – τον Μάιο.
«Νομίζω ότι θα το εκτιμήσω περισσότερο αυτό», παραδέχτηκε ο Rovanpera, «λόγω του πόσο δύσκολο ήταν και πόσο χρειάστηκε να δουλέψουμε γι' αυτό.Πέρυσι, όταν πήραμε τον πρώτο τίτλο, νομίζω ότι το συναίσθημα ήταν μεγαλύτερο, αλλά πιστεύω ότι η φετινή νίκη πραγματοποιήθηκε με πιο έξυπνο τρόπο, και με ένα πλάνο για όλη τη σεζόν όπου ήμασταν αρκετά έξυπνοι και επίσης αρκετά γρήγοροι.
«Έχουμε βέβαια πολλές νίκες στις Ειδικές Διαδρομές και είμασταν αρκετά γρήγοροι σε όλες τις συνθήκες, οπότε νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτό που καταφέραμε».
Ο συνοδηγός Jonne Halttunen έχει υπάρξει το δεξί χέρι του Rovanperä από το 2017. Ο ίδιος επανέλαβε αυτά τα συναισθήματα, λέγοντας: «Μπορείτε να δείτε από τα αποτελέσματα ότι ο ανταγωνισμός ήταν πολύ πιο σκληρός φέτος σε σύγκριση με πέρυσι.Πέρυσι προσπαθήσαμε να κερδίσουμε, όχι όλους τους αγώνες, αλλά βασικά ήμασταν βάναυσοι», συνέχισε ο Halttunen. «Πιέσαμε πολύ και ίσως παίρναμε μεγαλύτερα ρίσκα. Αυτή η στρατηγική μας αντάμειψε καλά, αλλά φέτος ήταν μια διαφορετική προσέγγιση με τρόπο που, αν υπήρχε κάποιο ράλλυ που δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε, παίρναμε ό,τι μπορούσαμε. Και όταν μπορούσαμε να κερδίσουμε, πιέζαμε και προσπαθούσαμε να το πάρουμε.Το μόνο λάθος έγινε στη Φινλανδία, και αυτό δεν ήταν καν μεγάλο λάθος – ήταν απλώς λίγο ατυχές. Ήταν μια διαφορετική χρονιά, αλλά μια ωραία χρονιά».
Για τον πρωταθλητή του 2023 μίλησε και ο επικεφαλής της ομάδας του, Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala, τονίζοντας το ταλέντο του Φινλανδού και το σπάνιο χάρισμά του, λέγοντας ότι «Είμαι χαρούμενος και πραγματικά περήφανος για τον Kalle και τον Jonne: αξίζουν πραγματικά αυτό το δεύτερο πρωτάθλημα. Ο Kalle ήταν εκπληκτικά συνεπής κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτός ο τίτλος ήταν πιο δύσκολος για αυτόν να κερδίσει από πέρυσι, και ο Elfyn έκανε καλή δουλειά για να διατηρήσει την πίεση, αλλά ο Kalle κατάφερε να τα καταφέρει στο τέλος. Θα έλεγα ότι η προσέγγισή του μοιάζει περισσότερο με τυJuhaKankkunen, υπολογίζοντας και σκεπτόμενος τους βαθμούς που χρειάζεσαι κάθε φορά αντί να κυνηγάς κάθε νίκη. Ο Elfyn έχει επίσης μια πολύ ωραία σεζόν. Έπρεπε να ξεπεράσει τον Kalle εδώ για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα. Δυστυχώς δεν του βγήκε, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε σε αυτή την κατάσταση. Τώρα έχουμε εξασφαλίσει και τους τρεις τίτλους, θα επιστρέψουμε στο Ράλλυ Ιαπωνίας χωρίς καμία πίεση όσον αφορά στο πρωτάθλημα και θα ζητήσουμε από τους οδηγούς μας να πιέσουν για τη νίκη εκεί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το GEN4 είναι το πρώτο 100% ανακυκλώσιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο, με τουλάχιστον 20% ανακυκλωμένα υλικά σε βασικά εξαρτήματα
Σε μια εποχή στην οποία οι τιμές των καυσίμων διαρκώς αυξάνονται, τα αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά μοντέλα Ford αποτελούν το ιδανικό «αντίδοτο»
Ένας οδηγός για να γίνετε κάτοχος του αυτοκινήτου που ονειρευτήκατε
Μοντέρνος σχεδιασμός, άριστη εργονομία και τεχνολογία αιχμής
Μία διαπίστωση για το πόσο πραγματικά κοστίζεις -ως γυναίκα- για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οδηγεί σε σοκαριστικά αποτελέσματα
Από ένα μέσο μετακίνησης σε ένα ολοκληρωμένο μηχανολογικό και Τεχνολογικό προϊόν με ουσία και διάρκεια στον χρόνο
Ο χρόνος, η εξάσκηση και η εμπειρία στο τιμόνι, θα σας κάνουν έναν κορυφαίο οδηγό.
Σε μια τοποθεσία υψηλού συμβολισμού και έντονης αστικής ταυτότητας, η Renault μας φέρνει τη νέα φιλοσοφία της, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό urban hub στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας
Είναι ήδη διαθέσιμο, με εισαγωγική τιμή 36.190 ευρώ και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας, άνεσης και ψηφιακής τεχνολογίας
Ένας κόσμος χωρίς αυτοκίνητα
Ένα αυτοκινούμενο καθιστικό, που το μόνο που του έλειπε ήταν ένα τζάκι
Με περισσότερα από 20 νέα και ανανεωμένα μοντέλα, η Audi διαμορφώνει ένα μέλλον πιο αποδοτικό, πιο ψηφιακό και πιο βιώσιμο από ποτέ.
Αποτελεί πρότυπο προηγμένης και αποδοτικής δυναμικής οδήγησης, ως το κεντρικό, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα (BEV) στο πολυσυλλεκτικό χαρτοφυλάκιο της Toyota
Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των υβριδικών συστημάτων
Με οθόνη αφής 10,25’’ και φόρτιση μπαταρίας μόλις στα 6,38 ευρώ
Όλα όσα έγιναν στην πίστα Miami International Autodrome
Είχε χάσει τα δύο του πόδια σε ατύχημα και στη συνέχεια έγινε Παραολυμπιονίκης
Μετά από έναν απαιτητικό αγώνα
Ο Έλφιν Έβανς προηγείται με 101 βαθμούς ενώ η Toyota οδηγεί το πρωτάθλημα κατασκευαστών
Με ευρύχωρη καμπίνα, αισθητήρες παρκαρίσματος και μηχανικό κλιματισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.