Αυτοκινηση

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Ο Rovanpera παγκόσμιος πρωταθλητής για 2η συνεχή χρονιά σε ηλικία 23 ετών

Ο Thierry Neuville κερδίζει το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Ο Rovanpera παγκόσμιος πρωταθλητής για 2η συνεχή χρονιά σε ηλικία 23 ετών
© RBCP, WRC Teams

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Πρώτος ο Thierry Neuville - Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Kalle Rovanpera

O Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) τερμάτισε 2ος στο Ράλι Κεντρικής Ευρώπης, με σχεδόν ένα ολόκληρο λεπτό διαφορά από τον νικητή του Ράλι, Thierry Neuville (Hyundai i20). Αυτό όμως ήταν αμελητέο μπροστά στο γεγονός ότι φτάνοντας στον τερματισμό της Wolf Power Stage έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA.

Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που το κέρδισε, και έσπασε το ηλικιακό ρεκόρ, όντας 22 ετών. Φέτος όμως, όταν ρωτήθηκε στο τέλος πως νιώθει είπε ότι η φετινή νίκη και το φετινό πρωτάθλημα ήταν για αυτόν πολύ πιο σημαντικά, και θα το γιορτάσει πολύ περισσότερο, κυρίως γιατί το επανέλαβε και γιατί το ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος. Είπε επίσης και ένα τεράστιο ευχαριστώ στον συνοδηγό του Jonne Halttunen, τον καλύτερο συνοδηγό του κόσμου.

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP, WRC Teams

H νίκη του Neuville σε αυτόν τον αγώνα δυστυχώς επισκιάστηκε από τη νίκη του Rovanpera, αλλά οι επιδόσεις του Βέλγου καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν εξαιρετικές και του άξιζε αυτή η νίκη. Ο Neuville έχει ομολογουμένως υπάρξει συνεπής και πολύ καλός εδώ και πολλά χρόνια, και όπως είπε και ένας σχολιαστής του promoter wrc.com κατά τη διάρκεια του αγώνα σήμερα, του αξίζει και εκείνου ένα πρωτάθλημα. Ίσως του χρόνου, ποιος ξέρει. Αν και η «βασιλεία» του Rovanpera φαίνεται ότι θα είναι πια πολύ δύσκολο να «σπάσει».

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP, WRC Teams

Στην 3η θέση του Ράλι Κεντρικής Ευρώπης τερμάτισε ο Εσθονός Ott Tanak (Ford Puma), ο οποίος ήλπιζε φέτος να κατακτήσει το πρωτάθλημα για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2019 και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να φτάσει κοντά). Eίναι ήδη γνωστό ότι o Tanak επιστρέφει το 2024 στη Hyundai, και εκεί ενδεχομένως να υπάρξει του χρόνου μεγάλος ανταγωνισμός με τον Neuville. Ίδωμεν…

To πρωτάθλημα του 2023 θα κλείσει επίσημα στον 13ο και τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Ιαπωνία στο FORUM8 Rally Japan 16-19 Νοεμβρίου.

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP, WRC Teams

Νικητές

Στην κορυφαία κατηγορία του WRC οι νικητές ήταν: 1ος ο Thierry Neuville (Hyundai i20), 2ος ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris), 3ος ο Ott Tanak (Ford Puma)

Στην κατηγορία WRC2 οι νικητές ήταν: 1ος ο Nicolas Ciamin (Skoda Fabia Rally2), 2ος ο Erik Cais (Skoda Fabia Rally2), 3ος ο Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia Rally2)

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP, WRC Teams

Βαθμολογίες

Στο πρωτάθλημα οδηγών οι βαθμολογίες είναι: Kalle Rovanpera (235), Elfyn Evans (191), Thierry Neuville (184),  Ott Tanak (162), Sebastien Ogier (114), Esapekka Lappi (98), Takamoto Katsuta (89) Daniel Sordo (63), Teemu Suninen (42)

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών οι βαθμολογίες είναι: Toyota Gazoo Racing (504), Hyundai Motorsport (399), M-Sport Ford (271)

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ