Αυτοκινηση

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Στην πρώτη θέση ο Rovanpera

Θα καταφέρει να γίνει πρωταθλητής για 2η φορά πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα;

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Στην πρώτη θέση ο Rovanpera
© RBCP

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Συνεχίζεται η δράση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στη Τσεχία - Σε θέση ισχύος ο Kalle Rovanperä

Έντονη βροχή και επικίνδυνη λάσπη υποδέχτηκαν τα πληρώματα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA καθώς αγωνίστηκαν στην πρώτη γεμάτη μέρα του ράλλυ που περιλάμβανε έξι ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) στην Τσεχία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, Kalle Rovanperä (Toyota Yaris) ξεκινούσε πρώτος σήμερα και εκμεταλλεύτηκε πλήρως το καθαρό οδόστρωμα που προσέφερε η αρχική του θέση. Ως εκ τούτου τελείωσε το πρωινό σκέλος, μετά από 3 Ε.Δ., 29,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τότε 2ο στην κατάταξη Elfyn Evans (Toyota Yaris).

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Στην πρώτη θέση ο Rovanpera
© RBCP

Oι πρωινές όμως επιδόσεις του Rovanpera δεν ήταν τυχαίες, καθώς η κυριαρχία του συνεχίστηκε στον επαναλαμβανόμενο απογευματινό σκέλος, και τελείωσε την ημέρα με 36,4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 2ο αυτή τη στιγμή Thierry Neuville (Hyundaii 20).

Ως έχει, ο Rovanperä είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στο WRC σε αυτόν τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν, εκτός και αν ο Elfyn Evans – ο οποίος μένει 47,2 δευτερόλεπτα πίσω του στην τρίτη θέση συνολικά – μπορεί να κάνει μια αξιοσημείωτη επιστροφή.

«Ήταν εξαιρετικά δύσκολο σήμερα», είπε ο Rovanperä. «Ευτυχώς, ο καιρός ήταν με το μέρος μας για μια φορά με την αρχική θέση - ήταν καλό να είμαστε το πρώτο αυτοκίνητο στο δρόμο. Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με τη μέρα μας.»

Ο Neuvilleξεκίνησε την ημέρα στην πρώτη θέση αλλά έπεσε στην τρίτη θέση το πρωί της Παρασκευής, αφού δυσκολεύτηκε με το setupτου αυτοκινήτου του. Ο Βέλγος θεώρησε ότι το i20 N Rally1 του θα είχε ωφεληθεί από πιο μαλακά ελατήρια ανάρτησης, αλλά, χωρίς την ευκαιρία για σέρβις ανάμεσα στα δύο σκέλη, δεν ήταν εφικτό να κάνει περαιτέρω αλλαγές.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Στην πρώτη θέση ο Rovanpera
© RBCP

Παρόλα αυτά, συνέχισε να ασκεί πίεση στον Evans, και αφού προσπέρασε τον Ουαλό για να διεκδικήσει τη 2η θέση στην τελευταία Ε.Δ., τερμάτισε 10,8 δευτερόλεπτα μπροστά του.

O Ott Tänak (Ford Puma) δήλωσε και εκείνος ότι δεν ένιωθε σωστά μέσα στο Pumaτου και τελείωσε την ημέρα 4οςγενικής – 43,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans, αλλά 56,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον 5ο στην κατάταξη Takamoto Katsuta (Toyota Yaris).

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Στην πρώτη θέση ο Rovanpera
© RBCP

Οι ελπίδες του Sébastien Ogier (Toyota Yaris) να κερδίσει το ράλλυ στο «σπίτι» του κατέρρευσαν νωρίς μέσα στην ημέρα όταν ο Γάλλος με έδρα το Μόναχο πέρασε «κουτσαίνοντας» την πρώτη κιόλας Ε.Δ. με ζημιά στα ελαστικά που προκλήθηκαν από σπασμένο τροχό. Αγωνίστηκε για να διεκδικήσει την 6ηθέση, μόλις 3,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Teemu Suninen (Hyundaii200).

O Esapekka Lappi(Hyundaii20), τρίτος οδηγός της HyundaiMotorsport, βρισκόταν στην 3η θέση γενικής όταν είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στην τελευταία Ε.Δ. του πρωινού σκέλους. Τέλος, ο Grégoire Munster (Ford Puma) βρίσκεται στην 8η θέση, ενώ οι υπόλοιπες 2 θέσεις της πρώτης δεκάδας ανήκουν σε πληρώματα της κατηγορίας WRC2, στον Emil Lindholm (Hyundaii 20 NRally 2), και Erik Cais (Skoda Fabia RS Rally2) αντίστοιχα.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Στην πρώτη θέση ο Rovanpera
© RBCP

Ο Pierre-Louis Loubet (Ford Puma) βρισκόταν στην 9η θέση αλλά έχασε πάνω από πέντε λεπτά στην τελευταία Ε.Δ. όταν βγήκε από το δρόμο και προκάλεσε ζημιά στον τροχό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ