Αυτοκινηση

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Δυναμικό ξεκίνημα του Neuville

Στη δεύτερη θέση ο Ott Tänak

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Δυναμικό ξεκίνημα του Neuville
© RBCP

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ξεκίνησε ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται σε τρεις χώρες - Στην πρώτη θέση ο Neuville

Σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, ξεκίνησε το πρώτο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης το οποίο διεξάγεται σε 3 χώρες: Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία. Η Τσεχία λαμβάνει πρώτη φορά μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με αυτόν τον αγώνα. Ο αγώνας είναι ασφάλτινος και οι συνολικά 18 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) που θα ακολουθήσουν το επόμενο τριήμερο θα είναι καινούργιες για όλα τα πληρώματα.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Δυναμικό ξεκίνημα του Neuville
© RBCP

Χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα, νωρίτερα σήμερα για να δουν τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA. Ακολούθησαν δύο Σούπερ Ε.Δ. και μετάο αγώναςεπέστρεψε πίσω στη νοτιοανατολική Γερμανία όπου βρίσκεται το Service Park της πόλης Passau.

Ο Neuville, οδηγώντας ένα Hyundaii20 N, ήταν ο τρίτος ταχύτερος στην 1η Ε.Δ. στην αρένα ιπποδρομιών του Cluchle, αλλά ο χρόνος του στο Circuit of Klatovy έφερε τον Βέλγο οδηγό να προηγείται με 1,2 δευτερόλεπταέναντι του Ott Tänak της M-Sport Ford, μεPuma, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην 1η Ε.Δ.«Δεν ήταν η καλύτερη Ε.Δ.», είπε ο Neuville για τις επιδόσεις του στην 2η Ε.Δ. Klatovy, αναφερόμενος στην λανθασμένη επιλογή ελαστικών του.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Δυναμικό ξεκίνημα του Neuville
© RBCP

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier ανέφερε ότι «δεν είχε καλή αίσθηση» στο Toyota GR Yaris του, αλλά έκανε αρκετά για να εξασφαλίσει την 3η θέση συνολικά.

Ο Rovanperä(ToyotaYaris) θα μπορούσε να κερδίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο πρωτάθλημα οδηγώνσε αυτόν τον αγώνα, ανάλογα με το πώς θα τα πάει σε σχέση με τον ομόσταυλό του Elfyn Evans. Μια υπέρβαση για τον Έβανς άφησε τον Ουαλό 4,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φινλανδό στην όγδοη θέσηγενικής.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Δυναμικό ξεκίνημα του Neuville
© RBCP

Οι Teemu Suninen (Hyundaii 20), Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) και Pierre-Louis Loubet (Ford Puma)βρίσκονται στην πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, με oEsapekka Lappi (Hyundaii 20) και Grégoire Munster(Ford Puma) συμπληρώνουν το top 10.

Ο Lappi θα ήταν τρίτος αν δεν είχε λάβει ποινή 10 δευτερολέπτων λόγω πρόωρης εκκίνησης στην 1η Ε.Δ., ενώ ο Munster έχασε χρόνο από πρόβλημα στο χειρόφρενο του Puma του.

Η Παρασκευή συμπεριλαμβάνει 6 Ε.Δ. και 121,80 αγωνιστικά χιλιόμετρα χωρίς σέρβις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ