Αυτοκινηση

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Ο Evans χάνει για 3η φορά την ευκαιρία να κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών

Ο Rovanera κατεβάζει ρυθμούς μετά την έξοδο του Evans

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Ο Evans χάνει για 3η φορά την ευκαιρία να κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών
© RBCP

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Τι έγινε την 3η ημέρα – Η κατάταξη στην κατηγορία WRC2

Ενώ ο Kalle Rovanperä (Toyota Yaris) ξεκίνησε την ημέρα με ένα προβάδισμα μισού λεπτού, το γεγονός ότι η σειρά εκκίνησης άλλαξε σήμερα και έμπαινε τελευταίος στις Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) επηρέασε τις επιδόσεις του και αύξησε τον βαθμό δυσκολίας. Ως αποτέλεσμα, στην 2η Ε.Δ. της ημέρας είχε ένα σπινιάρισμα σε ένα ιδιαίτερα ολισθηρό κομμάτι και έχασε έτσι λίγα δευτερόλεπτα.

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP

Στην αμέσως επόμενη Ε.Δ., την 3η της ημέρας και τελευταία του πρωινού σκέλους, ο ομόσταυλός του Elfyn Evans, με τον οποίο συναγωνίζεται για το πρωτάθλημα οδηγών, βγήκε εκτός σε μια δεξιά στροφή και έπεσε σε έναν αχυρώνα. Το ατύχημα του Evans συνέβη λίγα λεπτά πριν μπει ο Rovanpera στην Ε.Δ. και έτσι ο Φινλανδός αποφάσισε να μην πάρει απολύτως κανένα ρίσκο, και να οδηγήσει συντηρητικά, επιτρέποντας ουσιαστικά στον Thierry Neuville (Hyundai i20) να περάσει μπροστά.

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP

Η έξοδος του Evans σημαίνει σίγουρη νίκη για τον Rovanpera, εκτός βέβαια απροόπτου. «Ήξερα ότι ο Elfyn είχε βγει εκτός, οπότε γιατί να ρισκάρω πια κάτι;» είπε ο Rovanperä μόλις έφτασε στον τερματισμό της Ε.Δ. «Είναι πραγματικά κρίμα για την Elfyn και τον Scott (Martin, συνοδηγός). Έδωσαν μια καλή μάχη και θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να συνεχίσουμε να πιέζουμε. Το να είσαι το τελευταίο αυτοκίνητο στο δρόμο ήταν πραγματικά δύσκολο. Τώρα ο στόχος είναι λίγο διαφορετικός και απλά θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε με κάποιους καλούς βαθμούς», πρόσθεσε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 2η θέση, 26,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville.

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP

Ο Ott Tänak (Ford Puma) ανέβηκε στην τρίτη θέση όταν βγήκε ο Evans, και θα ήταν πιο κοντά στον Rovanpera εάν δεν είχε βγει εκτός δρόμου στην τελευταία Ε.Δ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σχεδόν 2 λεπτά πίσω από τον Neuville, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή 1ος, και 1 λεπτό και 22 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rovanpera. Τριάντα δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak, στην 4η θέση βρίσκεται ο Sébastien Ogier (Toyota Yaris), ο οποίος πέρασε τον ομόσταυλό του Takamoto Katsuta, καθώς ο Ιάπωνας οδηγός δεν μπόρεσε να αισθανθεί άνετα σήμερα στο Yaris του.

Στην 6η, 7η και 8η θέση βρίσκονται στο τέλος του Σαββάτου οι Teemu Suninen (Hyundai i20), Gregoire Munster (Ford Puma) και Pierre-Louis Loubet (Ford Puma) αντίστοιχα.

Στην κατηγορία WRC2 ο Emil Lindholm (Hyundai i20 N Rally2) βρίσκεται στην 1η θέση, με τον Nicolas Ciamin (Skoda Fabia RS Rally2) και τον Erik Cais (Skoda Fabia RS Rally2) να βρίσκονται στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ