- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Πορτογαλίας: Νικητής ο Kalle Rovanpera
Μετά από μήνες «απουσίας» επέστρεψε στην κορυφή
WRC - Ράλλυ Πορτογαλίας 2023: Νικητής του αγώνα ο Kalle Rovanpera.
Ο Φινλανδός οδηγός Kalle Rovanperä, ο οποίος δεν είχε ανέβει στην κορυφή του βάθρου από την κατάκτηση του τίτλου στη Νέα Ζηλανδία την περασμένη σεζόν, έχει τώρα πλεονέκτημα 17 πόντων έναντι του Ott Tänak μετά τον 5ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος με 13 αγώνες συνολικά στο ημερολόγιο.
Ο Rovanperä πήρε τα ηνία του Ράλλυ Πορτογαλίας όταν ο Ott Tänak υπέστη ζημιά στον τροχό το απόγευμα της Παρασκευής, παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα 10,7 δευτερολέπτων μέχρι το τέλος του εναρκτήριου σκέλους.
Το Σάββατο όμως επέστρεψε δριμύτερος και μας θύμισε τον Kalle Rovanpera που όλοι ξέραμε και αγαπήσαμε, έναν απόλυτα δυναμικό, αποτελεσματικό και χαρισματικό οδηγό αγώνων, ο οποίος κατάφερε μεγαλώσει τη διαφορά στα επιβλητικά 57,5 δευτερόλεπτα μέχρι το τέλος της ημέρας. «Έχει περάσει πολύς καιρός, αλλά επιτέλους επιστρέψαμε», είπε ο Rovanperä. «Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Jonne (Halttunen, συνοδηγός) και στην ομάδα.»
Ο Esapekka Lappi κατάφερε να μπουν δύο i20 N μέσα στην πρώτη τριάδα, σημειώνοντας τον δεύτερο τερματισμό του στο βάθρο, βοηθώντας τη Hyundai να μείνει σε απόσταση 32 βαθμών από τον κορυφαίο κατασκευαστή του πρωταθλήματος, την Toyota Gazoo Racing.
Ο Thierry Neuville ξεκίνησε τη μέρα στην τρίτη θέση, αλλά ένας σπασμένος στροβιλοσυμπιεστής (turbocharger) στην πρώτη κιόλας Ειδική Διαδρομή της ημέρας άφησε το Hyundai του με σοβαρή πτώση στην ισχύ. Κατάφερε να τερματίσει και να τελειώσει τον αγώνα, αλλά με την απώλεια αυτή τερμάτισε στην 5η θέση γενικής 8 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rovanpera, επιτρέποντας έτσι στον Ott Tänak της M-Sport με το Ford Puma να ανέβει στην τέταρτη θέση.
Ανατρεπτικά αποτελέσματα είχαμε επίσης και στη μάχη της κατηγορίας WRC2 όπου ο Gus Greensmith εντέλει διεκδίκησε την 1η θέση, με μόλις 1,2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον αντίπαλό του, Oliver Solberg. Ενώ ο Solberg προηγείτο με 35,4 δευτερόλεπτα το Σάββατο το απόγευμα, νωρίς το πρωί της Κυριακής τιμωρήθηκε με ποινή ενός λεπτού.
Οι Andreas Mikkelsen, Yohan Rossel και Teemu Suninen - επίσης αγωνιζόμενοι στο WRC2 - ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.
Επόμενος αγώνας το σκληρό Ράλλυ Σαρδηνίας (Rally Italia Sardegna) με έδρα την Όλμπια, 1 έως 4 Ιουνίου.
WRC – Ράλλυ Πορτογαλίας 2023: Οι νικητές
Στην κορυφαία κατηγορία του WRC οι νικητές ήταν: 1ος ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris), 2ος ο Dani Sordo (Hyundai i20), 3ος ο Esapekka Lappi (Hyundai i20)
Στην κατηγορία WRC2 οι νικητές ήταν: 1ος ο Gus Greensmith (Skoda Fabia Rally2 evo),
2ος ο Oliver Solberg (Skoda Fabia Rally2 evo), 3ος ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2 evo),
WRC - Βαθμολογίες
Στο πρωτάθλημα οδηγών οι βαθμολογίες είναι: Kalle Rovanpera (93), Ott Tanak (77), Sebastien Ogier (69), Elfyn Evans (69), Thierry Neuville (68), Esapekka Lappi (46), Dani Sordo (35), Craig Breen (19), Takamoto Katsuta (18), Pierre-Louis Loubet (14)
Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών οι βαθμολογίες είναι: Toyota Gazoo Racing (194), Hyundai Motorsport (165), M-Sport Ford (130)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδηγήσαμε το Duster διπλού καυσίμου και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Παγιάρι – 2ος στο πρωτάθλημα οδηγών
Tο B-SUV τοποθετείται στη βάση της ηλεκτροκίνητης γκάμας της Kia ως το φθηνότερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.
Με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με αερισμό και ασύρματη φόρτιση κινητών
Το μοντέλο που δημιούργησε ο Άλεκ Ισιγόνης επιστρέφει πλέον σε σύγχρονη, αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, πιστό στην ρετρό αισθητική που το έκαναν διάσημο τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.
Με θερμαινόμενα καθίσματα και ενσωματωμένη λειτουργία αερισμού με το πάτημα ενός κουμπιού
Ο Λάντο Νόρρις σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, προσπερνώντας τον Kίμι Αντονέλλι
Με τις καλύτερες ηλεκτρικές αυτονομίες στην κατηγορία C-SUV
Πρακτικές λειτουργίες άνεσης, αποθήκευσης και καθημερινής ευκολίας κάνουν πιο ξεκούραστες τις μετακινήσεις, τις διακοπές και τις υπαίθριες δραστηριότητες
Με σύγχρονο και δυναμικό εξωτερικό σχεδιασμό και χώρο αποσκευών 428 λίτρων
Ένα SUV που σπάει το καλούπι για τα αυτοκίνητα πόλης
Το 7-θέσιο SUV είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του
Το T60 MAX στοχεύει στην αγορά Pickup υψηλής ποιότητας
Εσωτερικά και εξωτερικά, ενσωματώνει έξυπνες καινοτομίες που βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης.
Με φωτιζόμενα δαχτυλίδια Audi και ηχομονωτικά κρύσταλλα στα εμπρός πλαϊνά παράθυρα
Η πρώτη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις με δεύτερο τον Φερστάπεν και τρίτο τον Αντονέλι
Είναι 100% ηλεκτρικό - ένα μοντέλο που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.
Στατιστικά, οι άδειοι δρόμοι πολλαπλασιάζουν τις ταχύτητες των αυτοκινήτων και λανθασμένα ελαττώνουν την προσοχή που χρειάζεται να έχει ο οδηγός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.