- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Σεμπαστιάν Οζιέ κερδίζει το Ράλλυ Μεξικού
Ο Elfyn Evans χάνει τη 2η θέση για 0.4 του δευτερολέπτου
WRC - Ράλλυ Μεξικού: Ο Σεμπαστιάν Οζιέ στην πρώτη θέση - Οι νικητές στις κατηγορίες του WRC και WRC2 και οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών.
Την 7η νίκη του στο Ράλλυ Μεξικού πήρε ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) την Κυριακή 19 Μαρτίου. Ο Γάλλος οδηγεί φέτος για την Toyota Gazoo Racing αλλά θα λάβει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες, και έτσι ενώ παίρνει βαθμούς, δεν διαγωνίζεται για το πρωτάθλημα οδηγών. Παρ’ όλα αυτά επειδή αυτός ήταν μονάχα ο τρίτος αγώνας στο πρωτάθλημα του 2023, και ο δεύτερος αγώνας του Ogier, όπως επίσης επειδή κέρδισε και το Ράλι Μόντε-Κάρλο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή πρώτος στη βαθμολογία στην κατάταξη οδηγών.
Στο ξεκίνημα της ημέρας, τη 2η θέση στον αγώνα είχε ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) με ένα πολύ μικρό προβάδισμα 4,3 δευτερολέπτων έναντι του Thierry Neuville (Hyundai i20). Στη 2η Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας ο Evans μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά στα 5,8 δευτερόλεπτα, αλλά στην επόμενη Ε.Δ. ο Neuville «επιτέθηκε» και μείωσε τη διαφορά στα 2,7. Εντέλει, στην τελευταία Wolf Power Stage, ο Neuville ήταν ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός και άφησε τον Evans 0.4 κλάσματα του δευτερολέπτου πίσω, αρπάζοντας έτσι τη 2η θέση από τα χέρια του.
Οι επιδόσεις του Ott Tanak (Ford Puma) ήταν εκπληκτικές, θυμίζοντάς μας τι μπορεί να κάνει με ένα σωστό και λειτουργικό «εργαλείο», και ενώ στην Power Stage κυριολεκτικά πετούσε κυνηγώντας τον ταχύτερο χρόνο, και ως εκ τούτου, τους 5 πόντους, ο Ogier υπήρξε ταχύτερος κατά 2,1 δευτερόλεπτα (ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος γιατί είχε σχεδόν μισό λεπτό διαφορά από Evans και Neuville) και έκλεψε ουσιαστικά έναν πόντο από τον Εσθονό ο οποίος παλεύει για το πρωτάθλημα οδηγών.
Στην 4η θέση τελείωσε τον αγώνα ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris), στην 5η ο Dani Sordo (Hyundai i20), και στην 9η ο Ott Tanak, κλείνοντας την κορυφαία κατηγορία στην πρώτη δεκάδα (τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας πήραν πληρώματα της κατηγορίας WRC2).
Νικητές
Στην κορυφαία κατηγορία του WRC οι νικητές ήταν: 1ος ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris), 2ος ο Thierry Neuville (Hyundai i20), 3ος ο Elfyn Evans (Toyota Yaris)
Στην κατηγορία WRC2 οι νικητές ήταν: 1ος ο Gus Greensmith (Skoda Fabia Rally2 evo), 2ος ο Emil Lindholm (Skoda Fabia Rally2 evo), 3ος ο Oliver Solberg (Skoda Fabia Rally2 evo)
Βαθμολογίες
Στο πρωτάθλημα οδηγών οι βαθμολογίες είναι: Sebastien Ogier (56), Thierry Neuville (53), Kalle Rovanpera (52), Ott Tanak (47), Elfyn Evans (44) Craig Breen (19), Dani Sordo (17), Esapekka Lappi (15), Takamoto Katsuta (8), Pierre-Louis Loubet (8)
Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών οι βαθμολογίες είναι: Toyota Gazoo Racing (127), Hyundai Motorsport (100), M-Sport Ford (73)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαθέσιμο στις εκδόσεις MAX και ULTRA με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών ή 160.000 km
Πρώτος ο Κίμι Αντονέλι με Mercedes, δεύτερος ο Λεκλέρ με Ferrari, τρίτος ο Φερστάπεν με Red Bull
Πιο μεγάλο, πιο οικονομικό, πιο σύγχρονο και πιο αποδοτικό συνολικά, φέρνει τα επάνω-κάτω στην αστική μετακίνηση και στην κατηγορία Α.
Ο Κίμι Αντονέλι επέστρεψε στις νίκες και εδραίωσε το προβάδισμά του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.
Το πρώτο μοντέλο της μάρκας στην ελληνική αγορά είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο οικογενειακό SUV
Συνδυάζει αυτονομία έως 427 χλμ. και γρήγορη φόρτιση - Τα χαρακτηριστικά του
Μεταφορά αυτοκινήτων με πλοία, ταξίδια σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, αλλά και ενοικιάσεις αυτοκινήτων σε νησιά. Ας έχουμε τον νου μας…
Με δυναμικές γραμμές και έντονες λεπτομέρειες, όπως τα οριζόντια LED φώτα ημέρας, το Torres EVX αποπνέει ένα μοντέρνο και ξεχωριστό στυλ.
Από το Μουντιάλ του 1986 στο σήμερα: Η ιστορία του θρυλικού μοντέλου
Στόχος είναι η επίτευξη του «Vision Zero», δηλαδή ο μηδενισμός των θανάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέχρι το 2050
Πώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κίμι Αντονέλι έμεινε πίσω και ο Φερστάπεν εγκατέλειψε
Το έξυπνο ηλεκτρικό όχημα για την πόλη του σήμερα
Το πλήρωμα του Ford Car Center τερμάτισε στη δεύτερη θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων μετά από μία συνολικά εντυπωσιακή εμφάνιση
Ένας θεαματικός αγώνας με πολλές προσπεράσεις και ένταση στην κορυφή
Δεύτερη θέση και μια πολύ δύσκολη Κυριακή για τον Τιερί Νεβίλ
Ο Ενρίκο Γκαλιέρα παραιτείται λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας
Ένας περιεκτικός οδηγός για να απολαύσετε θέαμα, ήχους και δράση!
Γιατί όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν ένα κλασικό αυτοκίνητο για τη μεγάλη τους ημέρα
Ο Τότο Βολφ ψάχνει λογικές εξηγήσεις, αλλά στη Βαρκελώνη η Formula 1 απέδειξε ότι δεν είναι μόνο μαθηματικά και δεδομένα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.