Αυτοκινηση

Hyundai Βayon: Απόλυτα ευρωπαϊκό, με εξαιρετικό πλαίσιο και μεγάλους χώρους

Σχεδιασμένο ειδικά για την Ευρώπη, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει στην κατηγορία του

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hyundai Βayon

Hyundai Βayon: Γνωριμία με το ολοκαίνουργιο crossover SUV της μάρκας.

Τι είναι
Ένα ακόμα μοντέλο της Hyundai στη δημοφιλή κατηγορία Β-SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα του i20.

Γνωριμία

Το Hyundai Bayon είναι ένα ολοκαίνουργιο crossover SUV σχεδιασμένο ειδικά για την Ευρώπη. Ως μοντέλο που προσεγγίζει τη λογική ενός SUV κατηγορίας Β, είναι το τελευταίο και μικρότερο μέλος της αναπτυσσόμενης οικογένειας SUV της Hyundai.

Το Bayon διαθέτει συμπαγές εξωτερικό, ευρύχωρο εσωτερικό και μια μεγάλη λίστα έξυπνων λειτουργιών ασφάλειας και συνδεσιμότητας που το κάνουν να ξεχωρίζει στην κατηγορία του.

Hyundai Βayon

Η ονομασία

Σύμφωνα με την υπάρχουσα στρατηγική ονομασίας SUV της Hyundai, το όνομα Bayon εμπνεύστηκε από ένα ευρωπαϊκό προορισμό διακοπών: την πόλη Bayonne, την πρωτεύουσα της Γαλλικής Χώρας των Βάσκων και έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας.

Οπότε, καθώς το Hyundai Bayon έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, η εταιρεία αποφάσισε να της δώσει ένα ευρωπαϊκό όνομα.

Σχεδιασμός

Το Bayon είναι η τελευταία σχεδιαστική προσέγγιση της οικογένειας SUV της Hyundai, διακριτική μέσω αξιόλογων αισθητικά αναλογιών και ισχυρών γραφικών χαρακτηριστικών. Επιπλέον, περιλαμβάνει την ταυτότητα σχεδιασμού Hyundai Sensuous Sportiness, που καθορίζεται από την αρμονία μεταξύ αναλογίας, αρχιτεκτονικής, στυλ και τεχνολογίας

Στο μπροστινό μέρος, μια φαρδιά γρίλια ανοίγει στο κάτω μέρος, δημιουργώντας μια σταθερή στάση. Στο πλάι, ένας δυναμικός ώμος έχει ρέουσα σφηνοειδή γραμμή, ενώ στο πίσω μέρος, τα φώτα σε σχήμα βέλους υπογραμμίζουν τη δυναμική του συνόλου. Συνολικά, οι γωνιακές γραμμές, τα τριγωνικά σχήματα και οι οριζόντιες γραμμές τόσο στο αμάξωμα του οχήματος όσο και στην ελαφριά αρχιτεκτονική τονίζουν το πλάτος και δίνουν στο Bayon μια ισχυρή, μοντέρνα εμφάνιση.

Το εσωτερικό είναι λειτουργικό και κομψό σχεδιαστικά, άνετο και φωτεινό, στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μεγιστοποίηση της άνεσης των επιβατών καθώς και στην αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ. Με 411 λίτρα αποσκευών, το Bayon ξεχωρίζει για τα υψηλά επίπεδα πρακτικότητας που προσφέρει. Ξεχωρίζει παράλληλα για την ευρυχωρία και τη χρηστικότητα του, ενώ το έξυπνο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ αποτελεί μία ακόμα πρακτική λύση.

Hyundai Βayon

Τεχνολογία

Σημαντικό χαρακτηριστικό του Bayon είναι η μεγάλη γκάμα εξοπλισμού συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και μιας οθόνης AVN 10,25 ιντσών ή μιας 8,0 ιντσών (Display Audio), η οποία διατίθεται με ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto, καθιστώντας τη Hyundai την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που διαθέτει στάνταρ ασύρματο mirroring στην κατηγορία.

Παράλληλα, το νέο Bayon είναι εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση των υπηρεσιών Hyundai Bluelink, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις υπερσύγχρονες υπηρεσίες Connected Car. Η τελευταία έκδοση του Bluelink περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως το Connected Routing και μια νέα λειτουργία προφίλ χρήστη. Νέο στοιχείο σε αυτήν τη γενιά του Bluelink είναι και το Calendar Integration. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να κάνει mirroring το ημερολόγιο Google ή Apple στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου. Εάν το ραντεβού στο ημερολόγιο περιλαμβάνει και διεύθυνση, αυτή μπορεί να εισαχθεί απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να εντοπίσουν, να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητό τους από απόσταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή (app) Bluelink, ή να ελέγξουν πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο, όπως τις ανάγκες συντήρησης ή το επίπεδο καυσίμου, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν τον εσωτερικό φωτισμό τεχνολογίας LED.

Tέλος, τo ολοκαίνουριο Bayon διαθέτει -ήδη από τον βασικό εξοπλισμό- το κορυφαίο πακέτο ασφάλειας Hyundai SmartSense που χαρακτηρίζει όλη την SUV γκάμα της μάρκας. 

Hyundai Βayon

Στον δρόμο

Ένα αυτοκίνητο που, πριν μιλήσουμε για κινητήρες και κιβώτια, θα πρέπει να εξάρουμε το πραγματικά εντυπωσιακό πλαίσιο που στην οδήγησή του, χωρίς υπερβολές, μας θύμισε τα όσα ζήσαμε από τα πρώτα χιλιόμετρα οδήγησης, ενός άλλου νέου, μεγαλύτερου SUV, του Tucson!

Σε επίπεδο κινητήρων, ξεκινάει με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.2 MPi, 84 ίππων που συνδυάζεται με 5MT κιβώτιο (που χρησιμοποιούσε και το αυτοκίνητο της δοκιμής μας), και ακολουθούν ο 1.0 T-GDi turbo κινητήρας που αποδίδει 100 ίππους και μπορεί να συνδυαστεί τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων (6MT) όσο και με αυτόματο 7DCT.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 1.0lt T-GDi 48V Hybrid κινητήρας με ισχύ 100 ή και 120 ίππους, o οποίος μπορεί να συνδυαστεί με το έξυπνο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (6 iMT) ή με το αυτόματο 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη (7DCT).

Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης ο κινητήρας 1.0 T-GDi, με ή χωρίς 48V Hybrid σύστημα, συνδυάζεται με τρία προγράμματα κίνησης για τη βελτιστοποίηση της απόκρισης του κινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες. Πρόκειται για τα Eco, Normal και Sport.

Hyundai Βayon

Κοστίζει

Σε επίπεδο τιμών, η ατμοσφαιρική έκδοση των 84 ίππων αρχίζει από 16.940 ευρώ, η 1.0Τ 100PS από 18.340 ευρώ και η 48V υβριδική 1.0Τ 100PS από 20.140 ευρώ.

Η έκδοση της δοκιμής μας Bayon 1.0T 100hp 7DCT αρχίζει από 20.640 ευρώ.

Info
Πληροφορίες για το νέο Hyundai Bayon εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ