Αυτοκινηση

Στην Αίγινα με το νέο Honda HR-V e:HEV

Διαπιστώσαμε την πεμπτουσία της υβριδικής τεχνολογίας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Honda HR-V e:HEV compact SUV

Honda HR-V e:HEV compact SUV: Οδηγήσαμε το νέο αυτοκίνητο της μάρκας.

Τι είναι
Ένα πραγματικά ωραίο αυτοκίνητο. Χωρίς υπερβολές και «τσιτάτα», ανήκει στα αυτοκίνητα που θα ήθελες στο γκαράζ σου. Το νέο HR-V e:HEV compact SUV είναι το τελευταίο βήμα στη δέσμευση της Honda να εξηλεκτρίσει όλα τα mainstream μοντέλα της στην Ευρώπη μέχρι το 2022.

Γνωριμία

Η νέα γενιά HR-V διαθέτει σύγχρονο υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV με δύο ηλεκτροκινητήρες (στάνταρ, για πρώτη φορά). Μινιμαλιστική, καθαρή σχεδιαστική φιλοσοφία, εναρμονισμένη με την αισθητική ταυτότητα των τελευταίων μοντέλων της μάρκας. Εκφράζει τη φιλοσοφία της Honda, «Man-Maximum, Machine-Minimum» (M/M), σύμφωνα με την οποία, σκοπός της τεχνολογίας και της σχεδίασης είναι να εξυπηρετούν τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών. Το HR-V διατηρεί την κορυφαία ευρυχωρία του σε συνδυασμό με σημαντικά βελτιωμένα επίπεδα άνεσης.

Honda HR-V e:HEV compact SUV

Σχεδιασμός

Σχεδιαστικά είναι ένα ξεχωριστό compact SUV με επιρροές και έμπνευση από την αισθητική ενός coupe. Η δημιουργία μεγάλου καπό, «μετακινεί» οπτικά τον όγκο της καμπίνας προς τα πίσω και τονίζοντας ακόμα περισσότερο τις αναλογίες τύπου coupe. Η σχεδίαση περιλαμβάνει μία νέα, δυναμική μάσκα βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ στο σχήμα του αμαξώματος ενσωματώνεται ένα μακρύ καπό και πιο αιχμηρά, κάθετα πλαϊνά τμήματα προς όφελος της ευρυχωρίας εσωτερικού. Οι βάσεις των καθρεπτών έχουν μετακινηθεί πιο χαμηλά στις πόρτες, βελτιώνοντας τη διαγώνια ορατότητα όταν το αυτοκίνητο στρίβει. Το νέο HR-V πετυχαίνει έναν συνδυασμό premium SUV στυλ και μέγιστης ευρυχωρίας χάρη στην έξυπνη διάταξη των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος κίνησης. Ως αποτέλεσμα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ενήλικες με μέγιστη άνεση. Το ευρύχωρο εσωτερικό αποπνέει έντονα την αίσθηση ενός premium SUV, ενώ έχει γίνει χρήση μοντέρνων υφασμάτων και ποιοτικών υλικών. Η σύγχρονη, μινιμαλιστική αισθητική, που ξεκινά από την οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων, είναι αποτέλεσμα της απέριττης φιλοσοφίας του εσωτερικού και του ταμπλό, όπου το κάθε στοιχείο είναι μελετημένο και εργονομικά τοποθετημένο, όπως το νέο σύστημα διάχυσης του αέρα μέσω ειδικών αεραγωγών σχήματος L. Χάρη στην άριστη ενσωμάτωση του συστήματος κίνησης της Honda σε συνδυασμό με την κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ, το νέο HR-V διατηρεί τα ευέλικτα καθίσματα Magic Seats που προσφέρουν δύο δυνατότητες αναδίπλωσης (επίπεδη ή όρθια διάταξη), ανάλογα με τις απαιτήσεις φόρτωσης. Χώρος αποσκευών από 335-1.305 λίτρα ανάλογα με την θέση πίσω καθισμάτων. Ευκολία φόρτωσης με μια hands-free λειτουργία «Power Tailgate Walk Away Close». Αυτή η λειτουργία εγγύτητας έξυπνου κλειδιού ανιχνεύει πότε το κλειδί απομακρύνεται από το όχημα και ξεκινάει αυτόματα το κλείσιμο της πίσω πόρτας.

Honda HR-V e:HEV compact SUV

Tech

Το νέο Honda HR-V προσφέρει συνεχή συνδεσιμότητα μέσα στο αυτοκίνητο που σημαίνει ότι μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή του ιδιοκτήτη του. Ο οδηγός μπορεί επίσης να αποφασίζει πόσες πληροφορίες από τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης θα προβάλλονται στην οθόνη 7” TFT του πίνακα οργάνων ώστε να διασπάται λιγότερο η προσοχή του κατά την οδήγηση. Η διαισθητική οθόνη αφής 9” LCD είναι σχεδιασμένη για ελάχιστη διάσπαση της προσοχής του οδηγού, ενώ η διεπαφή ανθρώπου μηχανής (HMI) έχει επιτρέπει την ταχύτερη και ευκολότερη εναλλαγή μεταξύ των Apps, και ανταποκρίνεται ταχύτερα και στα διάφορα δεδομένα και εντολές. Η αναβάθμιση με νέα χαρακτηριστικά και λήψη apps γίνεται μέσω ασύρματων ενημερώσεων SOTA (Over-the-air software). Το νέο HR-V εφοδιάζεται με το Honda Sensing, για πρώτη φορά, και ωφελείται από μία ολοκληρωμένη σειρά κορυφαίων, προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Το Honda Sensing έχει αναβαθμιστεί για το νέο HR-V, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μιας νέας, ευρυγώνιας, μονοεστιακής, εμπρός κάμερας υψηλής ανάλυσης και εγκεφάλου υψηλής υπολογιστικής ισχύος. Με το πακέτο Safety & Journey, οι πελάτες μπορούν να στέλνουν προγραμματισμένες διαδρομές στο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης από απόσταση και να αποθηκεύουν και να διαμοιράζονται το ιστορικό των ταξιδιών, ενώ θα μπορούν να εντοπίζουν εύκολα το αυτοκίνητό τους, βλέποντας την τοποθεσία του στο My Honda+ app.

Honda HR-V e:HEV compact SUV

Οδηγώντας το

Η ουσία της εμπειρίας είναι η υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda που προσφέρει οδηγική απόλαυση με άμεση απόκριση και εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, κυρίως στις αστικές και περιαστικές διαδρομές. Αυτό το υβριδικό σύνολο αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους με ένα βενζινοκινητήρα i-VTEC 1.5L, με μέγιστη ισχύ 131 ίππους και μέγιστη ροπή 253 Nm. Συνδυάζει δε μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα κιβώτιο eCVT μιας σχέσης μετάδοσης που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνογνωσία της Honda από την 20ετή ενασχόλησή της με την υβριδική τεχνολογία των αυτοκινήτων δρόμου και τη Formula 1, ενώ το σύστημα e:HEV περιλαμβάνει τρία drive modes, Sport, Normal και Econ, ενώ το drive mode B επιλέγεται για ισχυρότερη αναγεννητική πέδηση. Για βέλτιστη απόδοση, το HR-V εκκινεί με ηλεκτρική λειτουργία περνώντας ομαλά σε υβριδική λειτουργία, όταν ο οδηγός πατά περισσότερο το γκάζι. Ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται περισσότερο κατά την οδήγηση σε υψηλότερες, πιο σταθερές ταχύτητες. Το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας και η επιβράδυνση προσαρμόζονται μέσω του Deceleration Selector πίσω από το τιμόνι, για την επιθυμητή οδηγική εμπειρία. Η απόσταση από το έδαφος είναι 18 εκ. και σε συνδυασμό με την εξαιρετική ρύθμιση των αναρτήσεων, ενδείκνυται για μετακινήσεις εκτός δρόμου. Όχι σε επίπεδο τετρακίνησης, αλλά σε ανώμαλο δρόμο δεν θα ταλαιπωρηθείτε. Οι εκπομπές CO2 του υβριδικού συστήματος ξεκινούν από 122 γρ/χλμ (WLTP) και η κατανάλωση από 5,4 λίτρα /100 χλμ (WLTP), ενώ η επιτάχυνση 0 - 100 χ.ά.ώ. του HR-V επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Honda HR-V e:HEV compact SUV

Κοστίζει

Οι τιμές του Honda HR-V e:HEV αρχίζουν από τις 30.948 ευρώ για την έκδοση HR-V 5D 1.5 Hybrid CVT Elegance.

Info

Περισσότερες πληροφορίες για το Honda HR-V e:HEV μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δύο λόγια για το νησί

Το νησί της Αίγινας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς καθώς είναι το πιο κοντινό νησί στην Αθήνα (μόλις 16,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά). Από την ανάγνωση των ιστορικών γεγονότων, μαθαίνουμε ότι από την 1η Νοεμβρίου 1827 έως τις 3 Οκτωβρίου 1829 η πόλη της Αίγινας ήταν η προσωρινή πρωτεύουσα του νεοϊδρυθέντος ελληνικού κράτους. Ήταν εκείνη την περίοδο που ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας έχτισε εντυπωσιακά νεοκλασικά αρχοντικά για να στεγάσει την έδρα του, τα οποία διασώζονται έως σήμερα και τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθείτε στην Αίγινα. Αν και το νησί είναι μικρό, μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές. Το αποκορύφωμα του νησιού είναι ο περίφημος ναός της Αφαίας. Σχηματίζει μάλιστα ένα ισόπλευρο τρίγωνο με τον Παρθενώνα και τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το λεγόμενο «ιερό τρίγωνο» της αρχαιότητας. Η πόλη της Αίγινας, η πρωτεύουσα του νησιού, ξεχωρίζει για τα καλοδιατηρημένα κτίριά της. Στις παρυφές μπορείτε να βρείτε γοητευτικά χωριουδάκια με ιδιαίτερο παραδοσιακό χαρακτήρα, όπως η Αγία Μαρίνα, η Πέρδικα, η Σουβάλα, η Κυψέλη, οι Άγιοι και τα Βάγια. Επίσης η Αίγινα περιβάλλεται επίσης από πολλά μικρότερα νησιά όπως η Μονή, η Μετόπη, η Διαπόρτια, οι Λαγούσες, η Κυρά, η Δωρούσα, το Σπαλαθονήσι, τα Ανώνυμα που μπορείτε να επισκεφτείτε με καραβάκι από το λιμάνι της Αίγινας, ενώ πιο ολοκληρωμένη ημερήσια βόλτα προσφέρει μία επίσκεψη και στο διπλανό Αγκίστρι.

Αίγινα

Το φεστιβάλ φυστικιού

Η γιορτή του αιγινήτικου φισιτικιού είναι η μεγαλύτερη καθιερωμένη ετήσια γιορτή στην Αίγινα, αφιερωμένη στο πασίγνωστο προϊόν του νησιού, το αιγινήτικο φιστίκι που ξεχωρίσει για την ποιότητα και τη γεύση του. Ωστόσο καλό είναι να ενημερωθείτε πριν για την διοργάνωσή του από τους αρμόδιους φορείς. Η καρδιά του Φεστιβάλ είναι η εμπορική έκθεση. Πολλοί εκθέτες, κατά μήκος της προβλήτας, από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, φιλοξενούν το αιγινήτικο φιστίκι, τα παράγωγα και τις λιχουδιές, που το έχουν σαν πρώτη ύλη τους, καθώς και μια σειρά από άλλα προϊόντα που παράγονται στην Αίγινα. Ανάμεσά τους είναι αγροτικά προϊόντα, χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, κεντήματα, εδέσματα…

Αίγινα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ