Αυτοκινηση

Formula 1: Ακυρώνεται το ρωσικό grand prix λόγω εισβολής

Η Haas αφαιρεί τα λογότυπα ρωσικών χορηγών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Formula 1: Η Haas αφαιρεί τους λογότυπους της ρωσικής Uralkali
Formula 1 Haas © Joe Jones/Getty Images/Ideal Image

Την ακύρωση του ρωσικού grand prix ανακοίνωσε η Formula 1 λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Ρωσικό Γκραν Πρι, το οποίο εντάχθηκε στο ημερολόγιο το 2014, ήταν προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Πάρκο του Σότσι, αλλά οι διοργανωτές της F1 είπαν ότι ήταν «αδύνατο» να διεξαχθεί ο αγώνας υπό τις «σημερινές συνθήκες».

H ανακοίνωση από τη F1 αναφέρει: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 της FIA διοργανώνεται χώρες σε όλο τον κόσμο με ένα θετικό όραμα να ενώσει τους ανθρώπους, φέρνοντας τα κράτη κοντά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με θλίψη και σοκ και ελπίζουμε για μια ταχεία και ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης. Το απόγευμα της Πέμπτης η Formula 1, η FIA και οι ομάδες συζήτησαν και το συμπέρασμα είναι, ότι είναι αδύνατο να διεξαχθεί το Ρωσικό Γκραν Πρι υπό τις παρούσες συνθήκες».

Χθες άλλωστε, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Σεμπάστιαν Φέτελ καταδίκασε τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δήλωσε, μάλιστα, ότι δεν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στο φετινό GP του Σότσι. «Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα το θέμα με τον σύνδεσμο, αλλά προσωπικά ξύπνησα σήμερα το πρωί με αυτά τα νέα και είμαι σοκαρισμένος" είπε ο οδηγός της Aston Martin F1. "Είναι φρικτό αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει. Και προφανώς έχουμε προγραμματισμένο έναν αγώνα στη Ρωσία. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να πάω - και δεν θα πάω. Πιστεύω ότι είναι λάθος να αγωνιστούμε σε αυτή τη χώρα».

Σημειώνεται επίσης ότι η Haas F1 Team, η αμερικανική ομάδα που έτρεχε με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας και τη χορηγία της ρωσικής εταιρείας χημικών λιπασμάτων Uralkali, αφαίρεσε όλα τους λογότυπους της ρωσικής εταιρείας από τα μονοθέσιά της, ακόμη και αυτό του κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας από το οποίο επίσης χρηματοδοτείται.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ