- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Chaos: Τελικά θα υπάρξει το ελληνικό hypercar των 3.000 ίππων;
Μια «βόμβα» της αυτοκίνησης που μάλλον δεν θα υπάρξει
Τελικά υπάρχει το ελληνικό hypercar Chaos και γιατί υπάρχουν τόσες αμφιβολίες από ειδικούς και μη.
Κατενθουσιασμένοι ξεκινήσαμε την μέρα μας με τις πρώτες εικόνες του ελληνικού hypercar Chaos. Δικαιολογήμενα ίσως, η έλλειψη ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας προκαλεί αφέλεια, πόσο δε μάλλον όταν οι εικόνες είναι τόσο εντυπωσιακές και τα νούμερα τόσο εξωπραγματικά. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι αλήθεια;
Όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι το εγχείρημα είναι πολύ, πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο. Το δούλεμα για τις εικόνες του Chaos -για τον αν υπάρχει πρωτότυπο και αυτά δεν είναι απλά ένα εξαιρετικό photoshop- πάει σύννεφο στα social media από ειδικούς και μη. Υπάρχει πρωτότυπο άραγε, έστω και στα σκαριά; Δύσκολο να ειπωθεί με βεβαιότητα αλλά πιθανότητες -δυστυχώς- κλίνουν προς το όχι.
Ένας βασικός λόγος είναι τα χαρακτηριστικά που ανακοινώνει η εταιρεία. Είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει αυτοκίνητο που μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο και να πιάνει τα 100 χλμ./ ώρα σε 1,55 δευτερόλεπτα. Έχει καταναλωθεί αρκετό «μελάνι» από ειδικούς που εξηγούν γιατί δεν γίνεται. Αυτό από μόνο του είναι ένα στοιχείο που δημιουργεί τρομέρες αμφιβολίες για την ύπαρξη του Chaos. Είναι και άλλα πολλά, όπως ότι για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί και zylon -ένα πανάκριβο υλικό που μέχρι τώρα μόνο κατασκευαστές όπως η NASA έχουν χρησιμοποιήσει.
Επίσης εύλογα εγείρονται αμφιβολίες κατά πόσον μπορεί ένας έλληνας κατασκευαστής να υλοποιήσει κάτι που δεν έχουν καταφέρει μεγαθήρια όπως η Tesla, η Toyota ή η Porsche. Και δεν έχει να κάνει με την ικανότητα. Η Ferrari είχε ας πούμε για χρόνια έλληνα αεροδυναμιστή. Για να υλοποιηθούν σχέδια όπως το Chaos απαιτείται τεράστια τεχνογνωσία, απίστευτες εγκαταστάσεις και ατελείωτο χρήμα. Τα διαθέτει αυτά η εταιρεία που εμπνεύστηκε το Chaos; Κανένας δεν ξέρει με σιγουριά.
Ναι, θα θέλαμε να είναι αλήθεια, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, αλλά το Chaos μάλλον θα παραμείνει στα (υπέροχα) σχέδια και τελικά δεν θα είναι το ελληνικό hypercar που θα ταράξει τον πλανήτη της αυτοκίνησης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι 100% ηλεκτρικό - ένα μοντέλο που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.
Στατιστικά, οι άδειοι δρόμοι πολλαπλασιάζουν τις ταχύτητες των αυτοκινήτων και λανθασμένα ελαττώνουν την προσοχή που χρειάζεται να έχει ο οδηγός
Διαθέσιμο στις εκδόσεις MAX και ULTRA με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών ή 160.000 km
Πρώτος ο Κίμι Αντονέλι με Mercedes, δεύτερος ο Λεκλέρ με Ferrari, τρίτος ο Φερστάπεν με Red Bull
Πιο μεγάλο, πιο οικονομικό, πιο σύγχρονο και πιο αποδοτικό συνολικά, φέρνει τα επάνω-κάτω στην αστική μετακίνηση και στην κατηγορία Α.
Ο Κίμι Αντονέλι επέστρεψε στις νίκες και εδραίωσε το προβάδισμά του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.
Το πρώτο μοντέλο της μάρκας στην ελληνική αγορά είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο οικογενειακό SUV
Συνδυάζει αυτονομία έως 427 χλμ. και γρήγορη φόρτιση - Τα χαρακτηριστικά του
Μεταφορά αυτοκινήτων με πλοία, ταξίδια σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, αλλά και ενοικιάσεις αυτοκινήτων σε νησιά. Ας έχουμε τον νου μας…
Με δυναμικές γραμμές και έντονες λεπτομέρειες, όπως τα οριζόντια LED φώτα ημέρας, το Torres EVX αποπνέει ένα μοντέρνο και ξεχωριστό στυλ.
Από το Μουντιάλ του 1986 στο σήμερα: Η ιστορία του θρυλικού μοντέλου
Στόχος είναι η επίτευξη του «Vision Zero», δηλαδή ο μηδενισμός των θανάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέχρι το 2050
Πώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κίμι Αντονέλι έμεινε πίσω και ο Φερστάπεν εγκατέλειψε
Το έξυπνο ηλεκτρικό όχημα για την πόλη του σήμερα
Το πλήρωμα του Ford Car Center τερμάτισε στη δεύτερη θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων μετά από μία συνολικά εντυπωσιακή εμφάνιση
Ένας θεαματικός αγώνας με πολλές προσπεράσεις και ένταση στην κορυφή
Δεύτερη θέση και μια πολύ δύσκολη Κυριακή για τον Τιερί Νεβίλ
Ο Ενρίκο Γκαλιέρα παραιτείται λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας
Ένας περιεκτικός οδηγός για να απολαύσετε θέαμα, ήχους και δράση!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.