- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρνητικό το πρώτο τεστ στο βρέφος από μητέρα θετική στον κορωνοϊό
Aναμένονται και τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης
Υγιές σύμφωνα με το πρώτο τεστ το αγοράκι που γεννήθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» από γυναίκα με κορωνοϊό.
Το πρώτο παιδί στην Ελλάδα, από γυναίκα θετική στον κορωναϊό είναι γεγονός, καθώς το βράδυ της Τετάρτης γεννήθηκε στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» ένα υγιέστατο αγοράκι.
Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα) και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα, καθώς και ο σύζυγός της, βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικόν» για την περάτωση του τοκετού, το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς.
Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων, θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4140 γραμμάρια).
Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR. Στην καισαρική τομή συμμετείχε ομάδα γιατρών (γυναικολόγοι, αναισθησιολόγος, νεογνολόγος , προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου και του χειρουργείου). Η μητέρα και το νεογνό είναι σε άριστη κατάσταση.
Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση. Η Γ' Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική έχει ετοιμάσει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο στην κλινική για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες με (+) COVID-19 είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.