TV & Media

Οι παραγωγές Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο «κοστίζουν» ακριβά - Τα αίτια της ραγδαίας αύξησης

«Από το 2020 έχουμε επενδύσει σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή σειρών», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο νέες ελληνικές σειρές μπαίνουν στο Netflix τον Ιανουάριο -  Δείτε ποιες είναι
Δύο νέες ελληνικές σειρές μπαίνουν στο Netflix τον Ιανουάριο © Unsplash

Netflix: Αύξηση δαπανών λόγω του πληθωρισμού της βιομηχανίας - «Από το 2020 έχουμε επενδύσει σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή σειρών», δήλωσε εκπρόσωπος της streaming πλατφόρμας. 

Η δαπάνη παραγωγής του Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτοξεύτηκε στις 8,4 εκατομμύρια λίρες (10,2 εκατομμύρια δολάρια) το 2022, αλλά το ποσό αυτό δεν αντιπροσωπεύει εντελώς καλά νέα για τη βρετανική βιομηχανία κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Η εταιρεία streaming αποδίδει την αύξηση 11% στις δαπάνες παραγωγής από το προηγούμενο έτος στον πληθωρισμό του κλάδου.

Η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των δαπανών για το περιεχόμενο", έγραψε η Emily MacKintosh, διευθύντρια επιχειρηματικών και νομικών υποθέσεων στο Netflix U.K., στην οικονομική έκθεση της εταιρείας.

Όπως ανέφερε το Variety πέρυσι, η έκρηξη της παραγωγής μετά την πανδημία είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους σε ολόκληρο τον κλάδο το 2022, η οποία επιδεινώθηκε επίσης από την αύξηση του κόστους των τροφίμων, των καυσίμων και της ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο γενικότερα.

Οι αγγλικές παραγωγές που κάνουν πάταγο

Ωστόσο, η αύξηση των δαπανών για την παραγωγή δείχνει επίσης την αυξανόμενη παρουσία του Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει παράξει μια σειρά επιτυχημένων σειρών, όπως το "Sex Education". "Bridgerton" (και το spin-off "Queen Charlotte: A Bridgerton Story"), "Top Boy", "The Crown" και "Heartstopper", μεταξύ άλλων.

Οι παραγωγές Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο «κοστίζουν» ακριβά - Τα αίτια της ραγδαίας αύξησης
© Netflix

Η έκθεση για την Netflix Productions U.K. Limited, η οποία παρέχει υπηρεσίες παραγωγής και περιεχομένου στην τελική μητρική της εταιρεία, Netflix Inc, κατατέθηκε μαζί με τους λογαριασμούς της εταιρείας στο μητρώο επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα έγγραφα καλύπτουν το οικονομικό έτος έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Η αύξηση των δαπανών

Δείχνουν ότι το 2021 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν 7,5 εκατομμύρια λίρες, ενώ αυξήθηκε κατά σχεδόν 1 εκατομμύριο λίρες το επόμενο έτος. Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι τα έξοδα περιεχομένου ανήλθαν σε 11 εκατομμύρια λίρες, έναντι 10,1 εκατομμυρίων λιρών το 2021.

Κατά την ίδια περίοδο οι δαπάνες για τα γενικά και διοικητικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 8%, από 7,1 εκατ. λίρες σε 7,7 εκατ. λίρες. Ο μέσος αριθμός των εργαζομένων στην εταιρεία αυξήθηκε επίσης, από 18 σε 20.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο πιο σημαντικός κόμβος παραγωγής μας εκτός της Βόρειας Αμερικής και είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στο να δημιουργούμε σειρές και ταινίες του Netflix εδώ».

«Από το 2020 έχουμε επενδύσει σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή σειρών», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ