TV & Media

Το Netflix σχεδιάζει να αυξήσει και άλλο τις τιμές

Σε αντίστοιχες αυξήσεις προχωρούν και άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Netflix
© Unsplash

Το Netflix σχεδιάζει να αυξήσει και άλλο τις τιμές για την υπηρεσία χωρίς διαφημίσεις

Μπορεί η είδηση για το τέλος της απεργίας στο Χόλιγουντ να έφερε ανακούφιση στους απανταχού fans του κινηματογράφου και των τηλεοπτικών σειρών, ωστόσο θα προκαλέσει νέο «πονοκέφαλο» στους συνδρομητές του Netflix.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, η πλατφόρμα σκέφτεται να ανεβάσει την τιμή για την υπηρεσία της χωρίς διαφημίσεις. Η τελευταία φορά που είχε αυξήσει την τιμή το Netflix ήταν τον Ιανουάριο του 2022.

Τον Ιούλιο, το Netflix έβαλε τέλος στη συνδρομή των 9,99 δολαρίων τον μήνα χωρίς διαφημίσεις στις ΗΠΑ. Πλέον, οι συνδρομητές έχουν μόνο δύο επιλογές: είτε συνδρομή με διαφημίσεις στη χαμηλότερη τιμή των 6,99 δολαρίων ή συνδρομή χωρίς διαφημίσεις στα 15,49 δολάρια.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα οι τρεις συνδρομές χωρίς διαφημίσεις των 8, 11 και 14 ευρώ.

Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει με τις αυξήσεις όταν τελειώσει και επίσημα η απεργία ηθοποιών και σεναριογράφων στο Χόλιγουντ. Θυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι σεναριογράφοι ήρθαν σε συμφωνία με τα στούντιο, ενώ οι ηθοποιοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Οι αυξήσεις θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες και θα ξεκινήσουν από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ μετά θα επεκταθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυξήσεις και σε άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες

Σε αντίστοιχες κινήσεις προχωρούν ή έχουν ήδη προχωρήσει και οι αντίπαλες πλατφόρμες.

Μέσα στον Οκτώβριο, οι συνδρομητικές υπηρεσίες της Disney χωρίς διαφημίσεις (Disney+, Hulu και ESPN+) θα ακριβύνουν κατά 2 δολάρια (από 7 σε 9). Σε παρόμοια αύξηση προχώρησε ήδη η πλατφόρμα Discovery+.

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες streaming έχουν αρχίσει να δημιουργούν νέα είδη συνδρομών, πχ. μόνο για παρακολούθηση αθλητικών αγώνων, έτσι ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ