Πολιτικη & Οικονομια

Κάννες 2015: Από τον Γιώργο Λάνθιμο έως τον Γούντι Αλεν

Για ποια πράγματα μιλάμε στις Κάννες σήμερα!

41550-195045.jpg
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97306-195080.jpg

Φυσικά για το «The Lobster». H ταινία του Γιώργου Λάνθιμου εξακολουθεί να είναι το talk of the town. Το «παράξενο», κατά πολλούς, μα απόλυτα κατανοητό (με την καρδιά) ρομάντζο του εξακολουθεί να παραμένει κεντρίζει το ενδιαφέρον. Και η χθεσινή, λαμπερή πρεμιέρα του, με τους πρωταγωνιστές και το σκηνοθέτη να κερδίζουν και στιλιστικά στις εντυπώσεις, ήταν μέχρι τώρα ένα από τα highlight του φεστιβάλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη μας για την ταινία και δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί.

Για το πόσο κακή ταινία ήταν το «Sea of Trees» του Γκας Βαν Σαντ. Κέρδισε το πρώτο γιουχάισμα χθες το βράδυ στηδημοσιογραφική προβολή του και πραγματικά το άξιζε. Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ υποδύεται έναν άντρα που πηγαίνει στην Ιαπωνία για να βάλει τέλος στη ζωή του σε ένα δάσος, έναν προορισμό που έλκει εκατοντάδες αυτόχειρες κάθε χρόνο. Οι λόγοι θα αποκαλυφθούν μέσα από flash back της σχέσης του με τη γυναίκα του (δεν είναι spoiler αν σας πούμε ότι τα πήγαιναν χάλια) κι από έναν χείμαρρο αμπελοφιλοσοφίας που ακολουθεί όταν ο μελλοντικός αυτόχειρας θα συναντήσει έναν άλλο άντρα χαμένο στο δάσος. Αναληθοφανές, σαχλό, στα όρια του προσβλητικού.

image

Όταν ο Γούντι Άλεν είναι στις Κάννες δεν μπορείς παρά να μιλήσεις για τον Γούντι Άλεν. Το «Irrational Man» είναι η ιστορία ενός καθηγητή φιλοσοφίας που φτάνει στο Ρόουντ Άιλαντ για να ταράξει τα νερά της τοπικής κοινωνίας μέσα από τις πράξεις του, η πιο αθώα από τις οποίες είναι η σχέση του με μια μαθήτριά του. Ο Χοακίν Φίνιξ μπορεί να μην ήταν εδώ, όμως η Εμα Στόουν και η Πάρκερ Πόουζι συνόδευσαν τον Γούντι στο κόκκινο χαλί.

image

image

Και στη συνέντευξη τύπου έδωσε φυσικά ρεσιτάλ με απαντήσεις όπως «ειδικά αυτή τη στιγμή που μιλάμε» στην ερώτηση αν σκέφτηκε ποτέ να θέσει τέλος στην ζωή του και με δηλώσεις όπως αυτή για την απόφασή του να πει ναι στο Amazon για να σκηνοθετήσει μια σειρά για λογαριασμό τους: «Ήταν ένα τεράστιο λάθος. Δεν έπρεπε να δεχθώ. Δεν έχω ιδέα από τηλεόραση, δεν βλέπω τηλεόραση, δεν ξέρω τι κάνω. Δεν έπρεπε να δεχθώ. Μου είναι πολύ δύσκολο. Θα είναι μία τεράστια αποτυχία...»

image

image

image

image

image

image

image

image

Για τη δυναμική είσοδο του Netflix στις παραγωγές. Και δεν είναι μόνο σειρές όπως το «House of Cards», αλλά και ταινίες όπως η συνέχεια του «Τίγρης και Δράκος» και πολλές ακόμη που θα προσπεράσουν τις αίθουσες για την οθόνη του Netflix. O επικεφαλής του Netflix βρέθηκε στις Κάννες για να παρουσιάσει τα σχέδιά του αλλά δεν αντιμετωπίστηκε μόνο με ενθουσιασμό. Κάποιοι από το κοινό τον κατηγόρησαν ότι το Netflix κανιβαλίζει το σινεμά, αλλά ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν σηκώθηκε για να τον υπερασπιστεί. Και φυσικά κανείς δεν αντιμιλά στον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

image

image

Για ιπτάμενους καρχαρίες. Όχι, στην πραγματικότητα κανείς δεν μιλά για ταινίες όπως το «Sky Sharks», αλλά αυτή η b movie διαφημίζεται παντού και πραγματικά ποιος μπορεί να αγνοήσει μια αφίσα όπου καρχαρίες αναμετριούνται στα σύννεφα με πολεμικά αεροπλάνα; Ναι, γιατί οι Κάννες δεν είναι μόνο καλές ταινίες!

image

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ