- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το θαύμα της αύξησης του μισθού των μητροπολιτών
Σε μια εποχή που η κυβέρνηση καμαρώνει για αυξήσεις 3 και 4 και 5% σε υπαλλήλους, οι αρχιποιμένες της Εκκλησίας βλέπουν τον μισθό τους να διπλασιάζεται
Η αύξηση του μισθού των Μητροπολιτών και οι σειρήνες του λαϊκισμού
Δεν είμαι άπιστος από επιλογή. Είμαι άπιστος επειδή δεν διακρίνω την ύπαρξη κάποιου Θεού ειδικά έτσι όπως τον περιγράφουν οι θρησκείες. Δεν είναι δηλαδή ότι δεν θέλω να πιστέψω, είναι ότι δεν βλέπω τίποτα που να με κάνει να πιστεύω. Ή για να το πω πιο σωστά, δεν έβλεπα κάτι που να με κάνει να πιστέψω μέχρι πριν από λίγες μέρες. Γιατί πριν λίγες μέρες ήρθα αντιμέτωπος με κάτι που μόνο στη θαυματουργή δράση μιας ανώτερης δύναμης μπορώ να αποδώσω: οι μισθοί των μητροπολιτών αυξήθηκαν σχεδόν 100%. Σε μια εποχή που η κυβέρνηση καμαρώνει για αυξήσεις 3 και 4 και 5% σε υπαλλήλους, οι αρχιποιμένες της Εκκλησίας βλέπουν τον μισθό τους να διπλασιάζεται και να πηγαίνει από 2.500 χιλιάδες μεικτά στα 4.700 μεικτά.
Όταν μιλάω για θαύμα δεν εννοώ ότι ο Θεός πήγε να πειράξει τη μισθοδοσία του δημοσίου (αν και όλα είναι δυνατά για ένα παντοδύναμο ον). Αλλά επειδή μια τέτοια αύξηση ξεπερνά κάθε λογική, δεν αποκλείεται την προηγούμενη της αύξησης στον Κυριάκο τον Μεταρρυθμιστή να εμφανίστηκε μια φλεγόμενη κάλπη και να ακούστηκε μια βροντερή φωνή να λέει:
- Κυριάκο παιδί μου, όπου να ‘ναι έχεις εκλογές… δεν πρέπει κάπως να προετοιμάσεις το έδαφος;
- Μα το προετοιμάζω, Κύριε… έχω ήδη μοιράσει λεφτά και το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Θεσσαλονίκης θα μοιράσω ακόμα περισσότερα… θα καεί το πελεκούδι… θα παίρνουν όλοι τον κυρ Στέφανο να τους βάλει από 10 φέτες ζαμπόν.
- Καλά κάνεις, Κυριάκο, αλλά επειδή η αυτοδυναμία είναι ακόμα μακριά χρειάζεσαι όλους του συμμάχους που μπορείς να βρεις.
- Τι εννοείς, Κύριε; Ποιους συμμάχους εννοείς; Με γρίφους μου μιλάς και δεν καταλαβαίνω.
- Εννοώ αυτούς που μπορούν να επηρεάσουν το ποίμνιο.
- Εννοείς τα μέσα ενημέρωσης, Κύριε; Εκεί δεν μπορώ να κάνω πολλά… Τα περισσότερα τα έχει πάρει ο διάολος και κάνουν αντιπολίτευση.
- Υπάρχει και το άλλο ποίμνιο, Κυριάκο. Υπάρχει το δικό μου ποίμνιο. Και οι βοσκοί του έχουν επιρροή. Αλλά θέλουν το κατιτίς τους. Βοήθησέ τους και θα σε βοηθήσουν.
Και με αυτά τα λόγια η φλόγα της φλεγόμενης κάλπης έγινε γαλάζια και μετά εξαφανίστηκε.
Έτσι ο πρωθυπουργός, υπακούοντας στην εντολή του Κυρίου, οδηγήθηκε στη μεγάλη αύξηση του μισθού των Μητροπολιτών η οποία θα αναγνωρίσετε, αν φυσικά αγνοήσετε τις σειρήνες του λαϊκισμού, ότι είναι μάλλον μικρή. Το λέω για όσους π.χ. συγκρίνουν τους μισθούς αρχιερέων με τους μισθούς των γιατρών του δημοσίου. Μια σύγκριση μάλλον ατυχή καθώς ο γιατρός σάς χαρίζει το πολύ μερικές δεκαετίες ζωής παραπάνω την ώρα που οι κληρικοί σάς εξασφαλίζουν ζωή αιώνια. Ποιος λοιπόν πρέπει να αμείβεται καλύτερα και ποιος θα πρέπει να παίρνει τα περισσότερα; Και μπράβο του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Γιατί η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
«Οι σπόροι του μέλλοντος βρίσκονται στη μνήμη του χτες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.