- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Η αντιπολίτευση τάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες - Πρωθυπουργό δεν εκλέγουν οι παράγοντες
Μηνύματα για Γάζα, Τουρκία και ακρίβεια
Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: «Η αντιπολίτευση τάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες» – Μηνύματα για Γάζα, Τουρκία και ακρίβεια
Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 έδωσε πυκνό πολιτικό υλικό, από την οικονομία και την ακρίβεια έως τα ελληνοτουρκικά και τη Γάζα.
Για τα σενάρια που θέλουν μια μελλοντική συνεργασία με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο, εάν η Νέα Δημοκρατία βρεθεί πρώτη χωρίς αυτοδυναμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε κατηγορηματικός: «Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες. Ο λαός ψηφίζει και κόμμα και πρωθυπουργό». Χαρακτήρισε μάλιστα τέτοιες συζητήσεις «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», υπογραμμίζοντας πως θα είναι ο ίδιος επικεφαλής της ΝΔ στις επόμενες εκλογές και πως διεκδικεί ξεκάθαρα τρίτη θητεία.
Αναφερόμενος στην απώλεια ποσοστών της ΝΔ τα τελευταία δύο χρόνια, αναγνώρισε τη φθορά, αλλά σημείωσε ότι «είναι φυσιολογική για μια κυβέρνηση έξι ετών» και πως η ΝΔ παραμένει διπλάσια από το ΠΑΣΟΚ.
Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο» ό,τι συμβαίνει στη Γάζα, κάνοντας έκκληση να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στη Δυτική Όχθη και προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ κινδυνεύει να απομακρύνει συμμάχους. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα συζητήσει ποτέ θέματα αφοπλισμού ή θαλάσσιων ζωνών, ζητώντας ειλικρινή διάλογο με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Υπογράμμισε πως «δεν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο» και ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η τέταρτη φρεγάτα Belharra, μιλώντας για «άνευ προηγουμένου ενίσχυση του Ναυτικού».
Στην οικονομία υπερασπίστηκε τις φοροαπαλλαγές και όχι νέους φόρους, λέγοντας ότι «προτιμώ τις πατριωτικές φοροαπαλλαγές από τον πατριωτικό φόρο». Υποσχέθηκε αυξήσεις στους μισθούς από τον Ιανουάριο, στοχευμένα μέτρα για νέους και οικογένειες με παιδιά, ενώ τόνισε ότι «επιστρέφεται ένα ενοίκιο τον Νοέμβριο», ως μέτρο για την ακρίβεια. Για τις τιμές στα τρόφιμα, απέκλεισε τη μείωση ΦΠΑ, κρίνοντας το μέτρο υπερβολικά δαπανηρό.
Αναφέρθηκε και στα θέματα διαφάνειας, παραδεχόμενος προβλήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και διαφθορά που –όπως είπε– η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τώρα. Για την υπόθεση Σεμερτζίδου σημείωσε ότι η διαγραφή της από τη ΝΔ ήταν δεδομένη και πως έχουν δεσμευτεί ποσά από «μεγάλα ψάρια».
Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Κρήτη «βουλιάζει από μετανάστες», λέγοντας πως οι συνολικές ροές είναι μειωμένες κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Για τη συμφωνία με την Chevron τόνισε πως πρόκειται για «εθνική επιτυχία», που επιβεβαιώνει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Τέλος, σχολιάζοντας την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη ΝΔ, δήλωσε ότι το κόμμα «μεγάλωσε και διευρύνθηκε» και παραμένει «η μόνη δύναμη σταθερότητας». Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμή προς την αντιπολίτευση: «Ωραία, να φύγει ο Μητσοτάκης. Να έρθει ποιος;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια διάλυσης που κυκλοφορούν
Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ανασυνθέσει τον χώρο της Αριστεράς και οι περιορισμοί της εκλογικής πραγματικότητας
«Η μάχη που έρχεται δεν είναι απλά εκλογική, αλλά μάχη ιδεών», υπογράμμισε
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκοπική πορεία του κόμματος
«Δικαίωση είναι να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, να νοιαζόμαστε για την ενότητά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Tι ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος
Τι δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον εκτοκισμό των οφειλών του νόμου Κατσέλη
Η αντιπολίτευση αρνείται να δώσει 180 ψήφους σε οποιαδήποτε πρόταση
Ποιοι παίρνουν τις νέες επιταγές επιδοτούμενων διακοπών
«Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Περισσότεροι από 475.000 αγρότες και παραγωγοί θα πάρουν χρήματα
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Συμφωνία με τον Τσίπρα στις επόμενες 10 ημέρες, αλλιώς θα έχουμε εξελίξεις», προειδοποιεί ο βουλευτής Χανίων
Η έρευνα των Βαρβιτσιώτη - Δενδρινού δείχνει από πρώτο χέρι, σχεδόν από μέσα, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς προκύπτουν οι συσχετισμοί στον πυρήνα της ΕΕ
Ογδόντα μητροπολίτες στον δρόμο προς την ευμάρεια
«Υπάρχει κανείς που να σηκώνει το χέρι και να λέει ότι θα πάμε να βουλιάξουμε τις βάρκες;»
Δημιουργούνται κόμβοι κράτησης παράνομων μεταναστών εκτός ευρωπαϊκού εδάφους
Υψηλή ζήτηση και ανθεκτικότητα των ελληνικών τίτλων παρά τις πιέσεις στην Ευρωζώνη
Σε εξέλιξη συζητήσεις με προμηθευτές και σούπερ μάρκετ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.