- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άκης Σκέρτσος: 18 θετικές αλλαγές στην εκπαίδευση
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τη νέα σχολική χρονιά
Τι αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση στον τομέα της εκπαίδευσης, παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος
«Δεκαοκτώ θετικές αλλαγές με τις οποίες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης», παραθέτει, σε ανάρτησή του, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.
Αναλυτικά:
* 431 ανακαινισμένα σχολεία σε όλη τη χώρα, καινούριες τουαλέτες, προσβασιμότητα ΑμεΑ, νέες σχολικές αυλές και γήπεδα, εσωτερική ανακαίνιση τάξεων και κουφωμάτων, χάρη στο πρόγραμμα Μαριέττα Γιαννάκου.
* Εγκαινιάζονται τα πρώτα Ωνάσεια Πρότυπα Σχολεία σε περιοχές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις.
* 10.000 επιπλέον μόνιμο διδακτικό, διοικητικό και επικουρικό προσωπικό προστίθεται στις 38.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς που έχουν προσληφθεί από το 2019 έως σήμερα.
* 36.000 διαδραστικοί πίνακες έχουν ήδη τοποθετηθεί σε 7.000 σχολικές μονάδες. Αναμένονται ακόμη 2.900.
* 117.000 σετ ρομποτικής και STEM έχουν παραδοθεί σε 11.146 σχολικές μονάδες.
* Επιμόρφωση και κατάρτιση 150.000 εκπαιδευτικών - 35.000 ειδικής αγωγής σε τεχνολογίες και τη χρήση των διαδραστικών πινάκων.
* Νέα σχολικά βιβλία Πληροφορικής με ενσωματωμένο γραμματισμό στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
* Εισαγωγή και διδασκαλία του μαθήματος Οικονομικών και οικονομικού αλφαβητισμού στην Γ' Τάξη του Γυμνασίου.
* Πολλαπλό βιβλίο. Πρόσβαση από το τέλος Σεπτεμβρίου 2025 στην ηλεκτρονική μορφή των βιβλίων ώστε να γίνουν διορθώσεις από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
* eVivlio: η πρώτη mobile εφαρμογή που δίνει σε μαθητές πρόσβαση σε δεκάδες εκπαιδευτικά και λογοτεχνικά βιβλία σε ψηφιακή και ηχητική μορφή.
* Ενίσχυση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου με σύγχρονη και ασύγχρονη διδακτική υποστήριξη σε κάθε μαθητή και μαθήτρια όπου κι αν κατοικούν.
* Πιλοτικό πρόγραμμα "Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες" από τον Οκτώβριο σε 30 Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας σε (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Χανιά, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο κ.ά.). Καλλιέργεια ειδησεογραφικού γραμματισμού, κριτικής σκέψης και ψηφιακής υπευθυνότητας.
* 13 Κέντρα Καινοτομίας σε όλη τη χώρα, με πρόσβαση σε ΤΝ, μηχανική μάθηση και μεγάλα δεδομένα.
* Αναπτύσσεται πλατφόρμα επαγγελματικής καθοδήγησης με μηχανική μάθηση, για προσωποποιημένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προτάσεις.
* Νέος εξοπλισμός και αναβάθμιση στα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών σε 1500 γυμνάσια στην Ελλάδα.
* Αντικατάσταση, αναβάθμιση και εμπλουτισμός μουσικών οργάνων και εξοπλισμού στα 52 Μουσικά Σχολεία της χώρας μέσα στη σχολική χρονιά.
* Σχολικοί λαχανόκηποι σε 2.267 δημοτικά και 2.117 νηπιαγωγεία. Για την γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη μαθητών-τριών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.
* Διάθεση 10.000 απινιδωτών σε σχολεία, με παράλληλη εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες, μέσω διεθνούς διαγωνισμού και χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ.
Καλή σχολική χρονιά!, καταλήγει ο υπουργός Επικρατείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση - Τον αποδοκίμασε και η Λίνα Μενδώνη
Για παραβιάσεις σχετικές με τα κόκκινα δάνεια
Νωρίτερα τα χρήματα στα ΑΤΜ για τους δικαιούχους
Ποιοι συνταξιούχοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα
Αριστερά, αγορά και διαφθορά: Οι βεβαιότητες μιας πολιτικής ιδεολογίας
Πώς η ρύθμιση των 72 δόσεων αλλάζει τα δεδομένα
Η τηλεδιάσκεψή του με τον σκηνοθέτη
Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι
Με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση
Καμία πρόταση δεν έλαβε 180 ψήφους
H ίδια τόνισε ότι η κριτική πρέπει να γίνεται επί κειμένων και όχι επί φαντασιώσεων
«Μαζί με την καρέκλα, άλλαξε και η αντίληψή του για τους θεσμούς»
«Και εγώ στη θέση σου, αν είχα κάνει όσα έκανες εσύ, υποδυόμενος και τον αδέκαστο θα φοβόμουν»
Η αναφορά του για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εγχώριες, αλλά και διεθνείς αντιδράσεις
«Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», τόνισε η υπουργός Εργασίας
«Καμία κυβέρνηση να μην εξαγοράζει το πολιτικό παρόν υποθηκεύοντας το μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.