- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φαβορί για το Βραβείο Τσίπρα ο Βασίλης Κικίλιας (βίντεο)
Τα στενά του Ορμούζ και η διώρυγα του Σουέζ - Ένα στιγμιαίο ολίσθημα ή άγνοια;
Βασίλης Κικίλιας: Τα στενά του Ορμούζ, η διώρυγα του Σουέζ, οι εμπορικές συναλλαγές και η γεωγραφική άγνοια.
Όταν ο μπρόεδρος Τσίπρας διαχώριζε τη Λέσβο από τη Μυτιλίνη πίστευα ότι δύσκολα θα εμφανιστεί πολιτικός να τον ξεπεράσει στην άνεση με την οποία αποκάλυψε την προβληματική του σχέση με τη γεωγραφία. Προφανώς είχα υπολογίσει χωρίς τον υπουργό εμπορικής Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια ο οποίος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα Στενά του Ορμούζ από τη Διώρυγα του Σουέζ. Έτσι την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Σήμερα», εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ καθώς «τα πλοία και ο εμπορικός στόλος, ο παγκόσμιος, που διακινεί το 90% του εμπορίου θα πρέπει να κάνει τον κύκλο της Αφρικής προκειμένου να μπορέσει να φτάσει σε λιμάνια, και ευρωπαϊκά και αμερικανικά» (από την αρχή του βίντεο).
Κάποιος φίλος του υπουργού θα μπορούσε να πει ότι έκανε ένα απλό λάθος που μπορεί να συμβεί στον καθένα και, παρότι τέτοιες χοντράδες ΔΕΝ μπορούν να εύκολα να ξεστομιστούν από τον καθέναν (πόσο μάλλον από έναν υπουργό Ναυτιλίας), θα ήμουν έτοιμος, με την καλή μου την καρδιά, να δεχτώ ότι ήταν ένα στιγμιαίο ολίσθημα καθόλου αντιπροσωπευτικό των γνώσεων του δεύτερου σε σταυρού υποψήφιου στην Α’ Αθηνών. Στο κάτω-κάτω και η Διώρυγα του Σουέζ στενή είναι. Όμως ήρθε μια δεύτερη εμφάνιση, το Σάββατο, στο Action 24 στην εκπομπή Action Σαββατοκύριακο, να επιβεβαιώσει την ογκώδη άγνοια του συζύγου της Τζένης Μπαλατσινού (στο 03’06”).
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω νομίζω ότι ο Βασίλης ο Κικίλιας είναι το απόλυτο φαβορί για το βραβείο Γεωγραφίας Αλέξη Τσίπρα, το οποίο ελπίζω να παραλάβει επαναλαμβάνοντας για χιλιοστή φορά ότι έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής. Και μπράβο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφιχτοχέρηδες οι τουρίστες - Τα στοιχεία που προβληματίζουν
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μαρία Σάκκαρη θα παντρευτούν το 2027
«Είμαστε εδώ για την Αριστερά και τους ανθρώπους»
Η λίστα με τις πληρωμές των δικαιούχων
Οι αντιρρήσεις ενοικιαστών που δέχονται ήδη πιέσεις από ιδιοκτήτες για πληρωμή «μισό-μισό»
Τελευταίο παράδειγμα αυτό της πλατείας Συντάγματος
Γνωστικές προκαταλήψεις και τα παράλληλα σύμπαντα
Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο
Με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση 22 ετών από την έναρξη των Ολυμπιακών του 2004
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ συζήτησαν τον 6ο γύρο στρατηγικού διαλόγου και τις κρίσιμες γεωπολιτικές εξελίξεις
Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση και ορίστηκε ήδη Ανάδοχος Αποκατάστασης
Αφορά αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ 25-54 ετών με 12μηνη σύμβαση και μισθό έως 1.250 ευρώ
Οκτάμηνες συμβάσεις για την άμεση εκτίμηση ζημιών από φυσικές καταστροφές
Στο επίκεντρο μεσαία τάξη, οικογένειες και νέοι - Τι δήλωσε για το Ταμείο Ανάκαμψης
Καμιά συνεργασία της Χαριλάου Τρικούπη με ΝΔ - Τι απάντησε για τα «μυστικά δείπνα»
Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
«Ας αντιδρούσατε τότε να είχατε αξιοπιστία», τόνισε ο Υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.