- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Voucher για λάπτοπ ή τάμπλετ: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 1.600 ευρώ
Οι τέσσερις κατηγορίες
Voucher για λάπτοπ και τάμπλετ: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 1.600 ευρώ - Οι τέσσερις κατηγορίες
Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «ψηφιακά εργαλεία ΜΜΕ Β» για επιδοτήσεις με voucher για λάπτοπ και τάμπλετ έως 1.600 ευρώ.
Όπως έχει γίνει γνωστό, η έκδοση και η δέσμευση του voucher από προμηθευτές θα πρέπει να γίνει από τις 10 Μαρτίου έως την Παρασκευή 4 Απριλίου 2025. Η εξαργύρωση των επιταγών, υπό την προϋπόθεση ότι η αντίστοιχη δέσμευση έχει πραγματοποιηθεί εντός του προβλεπόμενου διαστήματος- θα πρέπει να γίνει έως τις 18 Απριλίου. Κατ’ εξαίρεση εξαργυρώσεις μπορούν να γίνουν μέχρι τις 2 Μαΐου.
Αιτήσεις χρηματοδότησης θα μπορούν να υποβάλλονται από τις 7 Απριλίου έως την Παρασκευή 25 Απριλίου και η έκδοση επιταγών θα μπορεί να γίνει από Δευτέρα 12 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιουνίου με απώτερο όριο εξαργύρωσης την Παρασκευή 20 Ιουνίου.
Voucher για λάπτοπ και τάμπλετ: Ποιοι θα πάρουν έως και 1.600 ευρώ
Από το σύνολο των αιτούντων για τα vouchers, θα επιλεγούν αυτοί που θα καταλάβουν τις πρώτες θέσεις της κατάταξης η οποία έχει γίνει με τα εξής κριτήρια:
1. Κριτήριο Κύκλου εργασιών. Λαμβάνεται υπόψη ο κύκλος εργασιών της τελευταίας κλεισμένης διαχειριστικής χρήσης. Ο επαγγελματίας με τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών λαμβάνει βαθμολογία 0 και ο μικρομεσαίος με τον μικρότερο κύκλο εργασιών, βαθμολογία 4000. Όσο περισσότερα τα μόρια, τόσο το καλύτερο ενώ οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη κλεισμένη διαχειριστική χρήση, θα λάβουν βαθμολογία 4000.
2. Μήνες λειτουργίας: το κριτήριο βαθμολογεί υψηλότερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πρόσφατα συσταθεί και έχουν αυξημένες ανάγκες στήριξης. Οι επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν το 2024 και το 2025 λαμβάνουν τη μέγιστη βαθμολογία των 2000 μορίων., Επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν προ της 1/1/2024 λαμβάνουν μικρότερη βαθμολογία που γραμμικά μειώνεται έως το μηδέν. Άρα, όσο πιο “φρέσκια” η εταιρεία τόσο περισσότερα τα μόρια. Οι επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί εντός των ετών 2024 και 2025, θα δοθούν τα περισσότερα μόρια, ήτοι 4000.
3. Κριτήριο έδρας: Επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε ορεινές μειονεκτικές ή νησιωτικές περιοχές (έχει καταρτιστεί σχετικός κατάλογος ο οποίος μάλιστα επικαιροποιήθηκε προ ημερών) θα έχουν προσαύξηση 25% επί των παραπάνω μορίων.
Voucher για λάπτοπ και τάμπλετ: Οι τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων
Οι αιτούντες έχουν μοιραστεί σε τέσσερις κατηγορίες:
- Στην Κατηγορία 1 εντάσσονται οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 1.600€ για κάθε μέλος που συμμετέχει από κοινού στην επιχείρηση που υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης, με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 2.000€ για κάθε μέλος και με ποσοστό ενίσχυσης 80%.
- Στην Κατηγορία 2 εντάσσονται οι δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 1.200€ για κάθε μέλος που συμμετέχει από κοινού στην επιχείρηση που υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης, με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 1.500€ για κάθε μέλος και με ποσοστό ενίσχυσης 80%.
- Στην Κατηγορία 3 εντάσσονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις & ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε πληγείσες περιοχές, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 990€ με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 1.100€ και ποσοστό ενίσχυσης 90%.
- Στην Κατηγορία 4 εντάσσονται γενικότερα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 630€ με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 700€ και με ποσοστό ενίσχυσης 90%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.