- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Χρυσοχοΐδης: Θα εξαλείψουμε τις παθογένειες που ταλαιπωρούν την κοινωνία της Κρήτης
Ποιοι αξιωματικοί θα αναλάβουν τη Διοίκηση της Αστυνομίας Χανίων
Χρυσοχοΐδης: Θα εξαλείψουμε τις παθογένειες που ταλαιπωρούν την κοινωνία της Κρήτης - Ποιοι αξιωματικοί θα αναλάβουν τη Διοίκηση της Αστυνομίας Χανίων
«Είναι απόφασή μας να επιβάλουμε τη νομιμότητα και να εξαλείψουμε βήμα- βήμα όλες τις παθογένειες που δεκαετίες τώρα ταλαιπωρούν την κοινωνία του νησιού», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV.
Με αφορμή το τραγικό τροχαίο δυστύχημα, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 22χρονος, και την απόφαση του πρωθυπουργού για απομάκρυνση της διοίκησης της Αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε χαρακτηριστικά:
«Όταν ασκείται η διοίκηση κάποιοι έχουν την καθολική και την ολοκληρωτική ευθύνη για το πώς λειτουργεί μια υπηρεσία. Δεν αποδίδονται σε αυτή την περίπτωση κάποιες διοικητικές ή πειθαρχικές ευθύνες. Αποδίδονται ευθύνες, οι οποίες έχουν να κάνουν με την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων και αυτές είναι αποφάσεις που παίρνει η ηγεσία». Ωστόσο, ανέφερε πως «για όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν και οι ποινικές και οι διοικητικές ευθύνες. Είναι πολύ καθαρό αυτό». Συμπλήρωσε, δε, πως «πρέπει άμεσα η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων να έχει μια ηγεσία, η οποία να είναι πιο αποτελεσματική, πιο προσεκτική, θα λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του νόμου για να ικανοποιήσει το αίσθημα ασφάλειας».
Ποιοi αξιωματικοί θα αναλάβουν τη Διοίκηση της Αστυνομίας Χανίων
Σχετικά με το ποιοi αξιωματικοί θα αναλάβουν τη Διοίκηση της Αστυνομίας Χανίων ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως, «αυτά που έχουμε αυτή τη στιγμή από εμένα είναι η αντικατάσταση, η απόδοση ευθυνών στο πλαίσιο της αδράνειας και των ελλειμμάτων διοίκησης. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, έτσι ώστε όταν αναλάβει η νέα ηγεσία στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, να έχει τη στήριξή μας, αλλά ταυτόχρονα και το περιθώριο να λειτουργήσει αποτελεσματικά για να ικανοποιήσει και το αίσθημα δικαίου για αυτό το τραγικό γεγονός το οποίο συνέβη, την απώλεια του Παναγιώτη, αλλά ταυτόχρονα να ικανοποιήσει και την ανάγκη των πολιτών των Χανίων για την εμπέδωση της ασφάλειας». Μάλιστα, σημείωσε με έμφαση πως το ζήτημα της εμπέδωσης ασφάλειας «αποτελεί απόφασή μας και είναι απόφασή μας αμετάκλητη και θα εφαρμοστεί βήμα- βήμα σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς της αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, αλλά και τους κοινωνικούς φορείς».
Καταλήγοντας στη συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα πολύ σημαντικά αποτελέσματα των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης τα οποία παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί, σημειώνοντας πως είχε εκφράσει την ικανοποίησή του από τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί της Κρήτης εργάζονται -και εργάζονται φιλότιμα, αποδοτικά, αποτελεσματικά για το κοινό καλό και για την ασφάλεια. «Η δουλειά που έγινε στην Κρήτη μέσα στο 2024 είναι πάρα πολύ σημαντική και ποσοτικά και ποιοτικά. Νομίζω ότι ουδέποτε υπήρξαν τόσες πολλές επιτυχίες στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, στην αντιμετώπιση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια του νησιού. Προτεραιότητά μας θα είναι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια με τους καλύτερους αξιωματικούς που διατίθενται από την Ελληνική Αστυνομία», τόνισε.
Υπενθύμισε, τέλος, πως στα τέλη του μήνα έχει δεσμευτεί πως θα ξαναεπισκεφθεί το νησί, προκειμένου σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια, «να "ξηλώσουμε" τις ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο των ναρκωτικών, των εκβιασμών, της ζωοκλοπής, της αδεσποτίας, των αγροζημιών, όλα αυτά που ταλαιπωρούν την Κρήτη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.