Πολιτικη & Οικονομια

Η Έλενα Ακρίτα δημοσίευσε τη βουλευτική της αποζημίωση - Αντιδράσεις μετά την ανάρτηση

«Με €5.000 τον μήνα κάνω και εγώ τον επαναστάτη» - Τα σχόλια στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ - Έλενα Ακρίτα: Αντιδράσεις προκάλεσε ανάρτησή της στο Instagram, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία της βουλευτικής της αποζημίωσης για τον Δεκέμβριο.
Τα στοιχεία της βουλευτικής της αποζημίωσης για τον Δεκέμβριο δημοσιοποίησε η Έλενα Ακρίτα © Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ - Έλενα Ακρίτα: Αντιδράσεις προκάλεσε ανάρτησή της στο Instagram, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία της βουλευτικής της αποζημίωσης για τον Δεκέμβριο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, δημοσίευσε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου τα στοιχεία της βουλευτικής της αποζημίωσης για τον Δεκέμβριο, κάτι που έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει κάθε μήνα.

«Η βουλευτική μου αποζημίωση. Στο πόσον προστίθενται 300€ για τέσσερις συμμετοχές σε Κοινοβουλευτικές Μόνιμες Επιτροπές. Όπως κάνω κάθε μήνα, στα τέλη Νοεμβρίου θα ενημερώσω αναλυτικά τους πολίτες για την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα. Είναι χρέος μου», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

Η δημοσίευση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάστηκε ευρέως, με αρκετούς χρήστες να κρίνουν πως είναι προκλητική. Άλλοι ωστόσο επαίνεσαν την κυρία Ακρίτα για την κίνησή της.

Όπως φαίνεται από την ανάρτησή της Έλενας Ακρίτα, η μεικτή αποζημίωση είναι 7.000,34 ευρώ και σε αυτή περιλαμβάνονται έξοδα κίνησης, ταχυδρομικά τέλη και επίδομα οργάνωσης γραφείου. Μετά την αφαίρεση 1.027,01 ευρώ για κρατήσεις υπέρ κόμματος, κρατήσεων για ΕΦΚΑ, φόρο και ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το καθαρό ποσό ήταν 4.832,25 ευρώ.

Έλενα Ακρίτα: Τα σχόλια για τη βουλευτική αποζημίωση

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα γέμισε με σχόλια χρηστών. Όπως αναφέρουν ορισμένες ενδεικτικές τοποθετήσεις:

«Άστοχη και προκλητική ανάρτηση. Το ότι ανακοινώνετε τον προκλητικά υψηλό μισθό σας δεν σας κάνει καλύτερη. Απορία: Τι παραπάνω προσφέρετε εσείς από έναν γιατρό ή έναν δάσκαλο που αμείβονται με μισθούς πείνας?»

«81% αναπηρία,750 € σύνταξη...35 χρόνια δουλειάς και 125 ευρώ τον μήνα είναι η συμμετοχή μου στα φάρμακα μου...Μήπως Κα Ακρίτα να ξανασκεφτείτε γιατί εσείς όλοι χρειάζεστε 5000+ για να ζείτε κι εμείς η πλέμπα 600-700 €??????»

«Με 5κ τον μήνα κάνω και εγώ τον επαναστάτη, σα δεν ντρέπεστε λέω εγώ και οι 300 ο κόσμος υποφέρει με 700 & 800 τον μήνα και εσείς απολαμβάνετε όλα τα προνόμια", "γιατί αυτη η ανάρτηση δεν καταλαβαίνω, πρέπει να σας λυπηθούμε;οι περισσότεροι είμαστε με 700 ευρω κ τις τιμες στα ύψη,θα ελεγα είσαι πολυ προκλητικη" συνέχισαν στο ίδιο πνεύμα οι σχολιαστές με έναν εξ αυτών να καταφεύγει στην καυστική ειρωνία: "Λίγα είναι! Να κάνετε απεργία να σας δώσουμε κι άλλα...εμείς που φυτοζωούμε!»

«Είμαι γιατρος και στην εφημερια παίρνω 3,3 ευρώ την ώρα. Σε μια ώρα που μπορεί να κάνω μια επέμβαση να σώσω κάποιον, αυτό πληρώνεται 3,3 ευρώ. Και όχι, η έννοια του «λειτουργήματος» δεν είναι ικανή να μου προσφέρει τα προς το ζην. Μπορεί να μην είμαστε μόνο 300, να μη μπορούμε να έχουμε τέτοιους παχυλούς μισθούς, μάλλον δεν είμαστε τόσο σημαντικοί. Σέβομαι την προσπάθεια που κάνετε και ως επι το πλείστον συμφωνώ με πολλά από αυτά που λέτε, αλλά ποιο ακριβώς είναι το νόημα του ότι έχετε μηνιαίες απολαβές κοντά στα 5000, τη στιγμή που άνθρωποι τη βγάζουν με 700 το μηνα? Τουλάχιστον μην το δημοσιεύετε αν μη τι άλλο γιατί είναι προκλητικό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ