- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών εξήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης
«Τελικός στόχος είναι να πληρώνουν όλοι δίκαια», είπε ο υπουργός
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τους επόμενους μήνες νομοσχέδιο για τη φορολόγησή τους - Η εξαγγελία Χατζηδάκη και ο στόχος του ΥΠΟΙΚ
Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να έρθει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών. Βασικό ρόλο στη διαμόρφωση των διατάξεων που θα περιλαμβάνει θα παίξει η ΑΑΔΕ και οι διασταυρώσεις των οικονομικών δεδομένων των επιχειρήσεων.
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη φορολόγηση, τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, όμως έχουν κάποια γίνει πράγματα», κυρίως με την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει στα σκαριά δέκα μέτρα, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, με προσανατολισμό τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για ελέγχους και συναλλαγές, όπως και περιορισμό των μετρητών.
Σχετικά με τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024. «Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι, αλλά δεν θα είμαστε άδικοι και απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πάνω από το 60% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, δηλαδή εισόδημα μικρότερο από αυτό του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.
Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι τελικός στόχος της κυβέρνησης «είναι να πληρώνουν όλοι δίκαια».
Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και επισήμανε πως σειρά γεγονότων έχουν αλλάξει τον κύκλο της διεθνούς οικονομίας. «Η κυβέρνηση δίνει όσα μπορεί» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βάλει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Γιατί η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
«Οι σπόροι του μέλλοντος βρίσκονται στη μνήμη του χτες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.