- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: «Στόχος μας άμεσες αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα»
Σήμερα, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει το «ξεπάγωμα» των τριετιών
Γεωργιάδης: Ο στόχος των άμεσων αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα - Οι τροπολογίες, οι τριετίες και τα επιδόματα
Σήμερα, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει το «ξεπάγωμα» των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024 και κάθε επιδόματος προϋπηρεσίας, που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012, χωρίς αναδρομική ισχύ.
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να δοθούν στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα γρηγορότερα αυξήσεις. Όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός, η αύξηση δεν αφορά μόνο τον βασικό μισθό, αλλά αφορά και σε ό,τι συνδέεται με αυτόν.
«Η οικονομία πάει καλά και μπορούμε να προχωρήσουμε νωρίτερα στο "ξεπάγωμα" των τριετιών, γιατί πιστεύουμε ότι η ιδιωτική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και, άρα, θα καταφέρει να αντέξει αυτό το βάρος, κυρίως, όμως, το κάνουμε, γιατί θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλη αδικία κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να μην έχουν πάρει καμία αύξηση όλα αυτά τα χρόνια. Εάν στο ενδιάμεσο διάστημα από τις 14/2/2012 έως τις 31/12/2023, κάποιος εργοδότης έχει δώσει αυξήσεις πάνω από τον βασικό μισθό, αυτές θα προσμετρηθούν στην αύξηση. Αν έχει δώσει παραπάνω από το 30%, ο εργαζόμενος δεν θα λάβει παραπάνω αύξηση, ενώ, αν έχει δώσει λιγότερο από το 30% και έχει συμπληρώσει τρεις τριετίες, θα λάβει το υπόλοιπο» αποσαφήνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Για την απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. «Είναι οξύμωρο και αντιφατικό η ΑΔΕΔΥ να κάνει απεργία. Ωστόσο, δημοκρατία έχουμε, όποιος θέλει κάνει απεργία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις σχετικά με τις, μέχρι τώρα, επιδόσεις της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε, μεταξύ άλλων: «Είναι ένα δύσκολο τρίμηνο, στο οποίο έχει συμβεί μία αλληλουχία πολύ δυσάρεστων γεγονότων. Αυτή η στεναχώρια προφανώς θα αποτυπωθεί και δημοσκοπικά. Αυτή, όμως, είναι η μισή εικόνα της Ελλάδας. Η άλλη μισή είναι ότι η Ελλάδα παρουσιάζει, το δεύτερο τρίμηνο του 2023, τη δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, την 1η Ιανουαρίου του 2024, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν, για πρώτη φορά, αύξηση, μετά από 12 χρόνια και, με τις τριετίες, που "ξεπαγώνουμε", εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικών υπαλλήλων θα λάβουν αυξήσεις, που δεν είχαν δει εδώ και 12 χρόνια», ενώ και ο τουρισμός καταγράφει υψηλές επιδόσεις το 2023. «Οι αυξήσεις είναι μόνιμες, ο πληθωρισμός είναι παροδικός και, κάποια στιγμή, θα πέσει. Οι αυξήσεις θα μείνουν. Αυτές οι κινήσεις που καταφέρνει και κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συμβαίνουν, γιατί η οικονομία της χώρας πάει καλά» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.