- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Δένδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Στρατηγική αμυντική σχέση»
Τι συζητήθηκε κατά τις συναντήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας με αξιωματούχους
Νίκος Δένδιας: Ολοκληρώθηκε του υπουργού Άμυνας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Αναφέρθηκε σε «στρατηγική αμυντική σχέση» και «κοινή επιθυμία για εμβάθυνσή της».
Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε στο Άμπου Ντάμπι χθες, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, με τον υπουργό Εξωτερικών σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.
Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε χθες τη Διπλωματική Ακαδημία των ΗΑΕ, όπου συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή Nickolay Mladenov και τον αναπληρωτή διευθυντή Dr Mohammed AL Dhaheri.
Σήμερα, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας υπουργός κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο Ηρώων στο Άμπου Ντάμπι και εν συνχεία συναντήθηκε με τον ομόλογό του, υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ για τις Αμυντικές Υποθέσεις Mohammed Ahmed Al Bawardi.
Κατά τις συνομιλίες επιβεβαιώθηκε η ισχυρή φιλία των δύο κρατών και η στρατηγική αμυντική σχέση, η οποία εδράζεται στην Κοινή Διακήρυξη Ευρείας Στρατηγικής Σχέσης Ελλάδος - ΗΑΕ, όπως και η κοινή επιθυμία για την εμβάθυνση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ελλάδα - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Προώθηση συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή του Κόλπου, καθώς και η συνεργασία για τη δημιουργία περιβάλλοντος ασφαλείας και σταθερότητας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.
Υπογραμμίστηκε ακόμη η σημασία της προώθησης στενότερης συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
Προτεραιότητα είναι η δημιουργία οικοσυστήματος στον αμυντικό τομέα, μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν συνέργειες μεταξύ των υπουργείων Άμυνας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της αμυντικής βιομηχανίας και των ακαδημαϊκών - ερευνητικών ιδρυμάτων των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, την τεχνητή νοημοσύνη και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τεχνολογίες αιχμής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.