- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας
Αύριο η υποψηφιότητα Τσακαλώτου για την ηγεσία
Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέματα τακτικής και ενδεχόμενες υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Περιφέρεια Αττικής επικρατέστερος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νυν δήμαρχος Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης, πρόσωπο που συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή στην Κουμουνδούρου.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης για τον οδικό χάρτη και την διαδικασία για την εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελέσει και την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου.
Από την Κεντρική Επιτροπή θα ζητηθεί και η εξουσιοδότηση προκειμένου να αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία για τα θέματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και συγκεκριμένες υποψηφιότητες σε δήμους και περιφέρειες. Η Πολιτική Γραμματεία από κοινού με την Επιτροπή για την Τοπική Αυτοδοίκησης θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη Τρίτη, 18 Ιουλίου.
Η κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Χθες, Τετάρτη (13.7), η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, ενώ αύριο, Παρασκευή την υποψηφιότητά του για την προεδρία αναμένεται να επισημοποιήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το Impact Hub στου Ψυρρή.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς αναμένεται να δηλώσει «παρών» στην κούρσα διαδοχής, προχωρώντας στις σχετικές ανακοινώσεις το Σάββατο, ενώ κλειστά τα χαρτιά τους κρατούν ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Αθήνα δεν είναι η πιο ακριβή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι μία από τις πιο δύσκολες πόλεις λόγω του μισθού των κατοίκων της
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθαρίζει πως τα καμένα δάση δεν είναι «άδειος» χώρος
Η πιστοποίηση από την Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο για φθηνότερη χρηματοδότηση
Η εθελοντική συμφωνία Πολιτείας και αγοράς φέρνει νέες εκπτώσεις στα ράφια
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ως πρώην Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Η φοιτητική στέγη είναι πολιτική ισότητας»
Τι δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
1.044 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του «Attiki On»
Ο Νόαμ Κατζ ολοκληρώνει τη θητεία του στην Αθήνα - Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διμερείς σχέσεις
«Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τους περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης
Το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει χρηματοδότηση 2,29 εκατ. ευρώ - Ζαχαράκη: Ίσες ευκαιρίες στις σπουδές
Νέες προσλήψεις και «πράσινο φως» για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο
Με περισσότερους πυροσβέστες, drone και εναέρια μέσα η νέα επιχειρησιακή εικόνα της χώρας
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.