Πολιτικη & Οικονομια

Η Έφη Αχτσιόγλου και επίσημα υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν υπάρχει δίλημμα προς την Αριστερά ή προς το Κέντρο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Έφη Αχτσιόγλου και επίσημα υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Έφη Αχτσιόγλου: Η επίσημη ανακοίνωσης της υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

H Έφη Αχτσιόγλου είναι και επίσημα υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Με μία σύντομη δήλωση από το Ωδείο Αθηνών η πρώην υπουργός και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος και αναφέρθηκε σε δύο ξεχωριστές στιγμές της πορείας του κόμματος.

«Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινάμε από το μηδέν, έχουμε πίσω μας σημαντική παρακαταθήκη», είπε αρχικά η Έφη Αχτσιόγλου και συνέχισε: «βρισκόμαστε μπροστά σε στιγμές κρίσιμων αποφάσεων. Η υποψήφιότητά μου δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά την Ελλάδα, την Αριστερά και τα κινήματα της νέας εποχής. Να υψώσουμε τείχος στη μισαλλοδοξία, την ομοφοβία, τον ρατσισμό και την άκρα δεξιά. Χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ικανό και μεθοδικό, θα αναδεικνύει τη συλλογική προσπάθεια και ευφυΐα. Έχουμε μια πολύτιμη συλλογική παρακαταθήκη, δύο κορυφαίες στιγμές υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα. Όταν μέσα στην κρίση αναλάβαμε τη διακυβέρνηση και βγάλαμε τη χώρα από την κρίση, αλλά και όταν αργότερα πήραμε την απόφαση να διευρύνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον μετατρέψουμε σε μαζικό κόμμα».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι αναγκαία μία «νέα σύνθεση, ώστε να συγκροτήσουμε μια νέα κοινή ταυτότητα. Δεν υπάρχει δίλημμα προς την Αριστερά ή προς το Κέντρο - Είμαστε με τους πολλούς και με το δίκιο. Να γίνουμε αύριο η ρεαλιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών. Κατανοώ τη δυσκολία, όμως υπάρχουν δυνατότητες. Αυτή τη διαδρομή αξίζει να την περπατήσουμε», κατέληξε.

Ολόκληρη η δήλωση - ανακοίνωση υποψηφιότητας της Έφη Αχτσιόγλου

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Posted by Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou on Wednesday, July 12, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ