Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Η συνέντευξή του στο πρωινό του Mega

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση μετά την κάλπη της 25ης Ιουνίου

Συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή της Δανάης Μπάρκα στο Mega ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση στις εκλογές του Ιουνίου» ήταν το πρώτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική στις προηγούμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας.

Στο ερώτημα πώς αισθάνεται μετά τις εκλογές του Μαΐου είπε ότι «δεν αισθάνομαι άτρωτος. Οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Μαΐου. Αυτό το ποσοστό που πήραμε αυξάνει την ευθύνη για να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να εφαρμόσω το πρόγραμμα που είπαμε και να είμαι χρήσιμος ως πρωθυπουργός. Ο κάθε πολίτης που σε ψήφιζει σου δίνει ατομική εντολή να λύσουμε αυτό που τον απασχολεί. Το υψηλό εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι λευκή εντολή και εντολή αλαζονείς ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και θα πρέπει να πάμε χαλαροί στην κάλπη».

Παράλληλα, εξήγησε τη δήλωσή του για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης είπε ότι «αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική τον Μάιο θα είχαμε ήδη κυβέρνηση. Καταλαβαίνω την κούραση αλλά κάποιοι άλλοι την επέλεξαν την απλή αναλογική. Χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα μια ισχυρή κυβέρνηση. Έτσι όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν είναι παρά το λογικό συμπέρασμα όταν κάποιοι που θα μπορούσαν να είνια σύμμαχοί μας λένε ότι δεν ενδιαφέρονται και θέλουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ».

Είχα παρουσιάσει το σχέδιο για νέο ΕΣΥ με ενίσχυση προσωπικού και υποδομών είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στην επίσκεψή του το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας προσθέτοντας ότι θα παρακολουθεί προσωπικά το project για τις αλλαγές στο ΕΣΥ.

Η απάντηση για το debate

«Ήταν ένα καλό πρώτο βήμα αυτή τη φορά θα προσθέσουμε και μία ελεύθερη ερώτηση για τους δημοσιογράφους και νομίζω πως έκαναν και δύσκολες ερωτήσεις και πιστεύω πως μπορούν και πρέπει να μας στριμώξουν. Δεν είναι προδικασμένο το εκλογικό αποτέλεσμα. Προφανώς και οι πολίτες έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα, αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί. Αντίπαλός μας είναι τώρα οι ξαπλώστρες και οι παραλίες».

Σε ερώτηση αν θα γίνει debate με την αντιπολίτευση ο Κ. Μητσοτάκης είπε πως το debate θα γίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς όπως προβλέπει και το σύστημα. Τόνισε μάλιστα πως «οι πολίτες δεν θα μάθουν κάτι καινούργιο σε ένα debate με εμένα και τον κ.Τσίπρα».

Οι «ψυχαγωγικές» εκπομπές είναι πολιτικές και αναδεικνύουν ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν από τους πολιτικούς, όπως θέματα για τις γυναίκες και την οικογένεια. Η παρουσία μας εδώ είναι για να απαντήσουμε σε ερωτήματα και να δουν οι πολίτες και μία άλλη πτυχή του χαρακτήρα μας και να δουν οι πολίτες πως είμαστε εκτός πολιτικής.

Σε ερώτηση για το Tik Tok, απάντησε: «Στο Tik Tok δεν έδειξα κάτι άλλο, έδειξα αυτό που είμαι. Στις συναντήσεις με τον κόσμο αυτό μου λένε, δεν είσαι όπως νομίζαμε πως είσαι. Μας δίνετε η δυνατότητα να καταλάβουμε τη γλώσσα τις δυνατότητας. Οι νέοι δεν μας ψήφισαν για το Tik Tok αλλά γιατί μιλήσαμε για τα προβλήματά τους και την αντιμετώπισή τους».

Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Από μικρός είχα την αίσθηση της ευθύνης. Ήθελα να περάσω καλά στην εφηβεία, αλλά δεν ήθελα να εκθέσω και τον πατέρα μου. Ημουν στη Μύκονο την εποχή που ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός, κάναμε βόλτα μπορεί να είχαμε καταναλωσει και λίγο αλκοόλ. Τότε ήρθε μία κυρία και μου είπε υπογράφεται να μην γίνει νέο λιμάνι στη Μύκονο και της απαντάω βεβαίως. Μετά από μία εβδομάδα ήρθε ο πατέρας μου και μου λέει "υπέγραψες να μη γίνει νέο λιμάνι στη Μύκονο;"».

Η σχέση με τα παιδιά του

«Με τη Μαρέβα έχουν πει στα παιδιά ότι πρέπει να ζουν τη ζωή τους, αλλά σε καμία περίπτωση να μην δείξουν αλαζονεία. Στην Ελλάδα έχει τελειώσει πλέον το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” Θα ήθελα τα παιδιά μου να πάρουν την επιμονή και την προσήλωση στον στόχο. Επίσης να διαχειριζόμαστε τις αναποδιές και να τις ξεπερνούμε. Οι αποτυχίες υπάρχουν για όλους μας. Όπως για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες. Παλιά αντιδρούσα εν θερμώ. Τώρα τους λέω να πάρουν μία ανάσα και μετά να δουν το πρόβλημα πιο ψύχραιμα. Εμένα μου πήρε καιρό να το καταφέρω αυτό. Και εγώ και η Μαρέβα έχουμε μία εξαιρετική σχέση με τα παιδιά μας, και ως ζευγάρι και κατά μόνας, και μπορούμε να μιλήσουμε. Αν για κάτι είμαι περήφανος δεν είμαι για τη δουλειά μου, αλλά για τα παιδιά μου. Μου αρέσει που έχω μία πολύ ανοιχτή σχέση με τα παιδιά μου και μπορούν να μοιράζονται τα προβλήματά τους μαζί μου, ακόμα να μου κάνουν και πολιτική κριτική. Να μου λένε αυτό πρέπει να το φτιάξεις. Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Στην ερώτηση αν ερχόταν κάποιο από τα παιδιά και σας έλεγε ότι είναι ερωτευμένος/η με κάποια/ον που ανήκει σε άλλο κόμμα, ο Κ. Μητσοτάκης είπε πως θα αντιδρούσε με χιούμορ.

«Στην κριτική αντιδρώ καλύτερα από ό,τι αντιδρούσα στο παρελθόν. Με αυτό που γίνεται στα social media με τα χυδαία σχόλια δεν ασχολούμαι. Την καλοπροαίρετη κριτική την δέχομαι. Και τα παιδιά μου και η σύζυγός μου είναι αυστηροί κριτές ιδιαίτερα στα θέματα της συμπεριφοράς. Καμία έπαρση, καμία αλαζονεία» σχολίασε. 

Για τις δυσκολίες που έχει περάσει με τη σύζυγό του είπε: «Με τη Μαρέβα περάσαμε μεγάλες δυσκολίες. Τις ξεπεράσαμε με το να μην χρεώσουμε μόνο ο ένας στον άλλο τις δυσκολίες της σχέσης. Πρέπει να μπορείς να ξεπεράσεις την πίκρα και να ρίξεις το βάρος στα παιδιά. Δώσαμε χρόνο στον χρόνο, δεν είπαμε βαριές κουβέντες και τώρα είμαστε καλύτερα παρά ποτέ. Κάθε σχέση έχει τη δική της ιδιαιτερότητα. Πριν πάρεις οριστικές αποφάσεις πρέπει να δίνεις χρόνο. Δεν συνεπάγεται πως μία άλλη λύση οριστική, όπως το διαζύγιο, θα οδηγήσει σε κάτι καλύτερο. Χρειάζεται να πάρεις χρόνο με τον εαυτό σου. Για να ξεπεράσουμε την κρίση στο γάμο μας με τη Μαρέβα δουλέψαμε και με ειδικούς».

Σε πιο χαλαρό τόνο και στην ερώτηση για το παρατσούκλι του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Προσωπικά δεν ξέρω πώς βγήκε, αλλά έχω στοχοποιηθεί. Όμως η κάλπη απέδειξε πως ο κόσμος γύρισε την πλάτη του στην τοξικότητα. Οι πολίτες περιμένουν από τους πολιτικούς να λύσουν τα προβλήματα. Μόνο βουβή δεν ήταν η εκλογική αναμέτρηση. Ο κόσμος δεν θέλει καβγάδες και τσακωμούς. Ο κόσμος θα σε ακούσει όταν του μιλήσεις για τις λεπτομέρειες των θεμάτων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ