Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει

«Η παράταξη της ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει
© ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

«Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Κάλεσμα στους νέους να προσέλθουν στις κάλπες της 21ης Μαΐου απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομία, την ακρίβεια, τις παρακολουθήσεις, τη διαχείριση της πανδημία και την τραγωδία των Τεμπών.

«Υπάρχουν συγκεντρώσεις όπου μιλάει ο ομιλητής, υπάρχουν συγκεντρώσεις όπου συνομίλησε με το πλήθος, υπάρχουν συγκεντρώσεις που μιλάει το πλήθος και αυτή είναι μία τέτοια συγκέντρωση σήμερα. Η Θεσσαλονίκη δίνει το μήνυμα της νίκης, είναι παράσταση νίκης η σημερινή μας συγκέντρωση».

Με τα παραπάνω λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία άρχισε την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, που τελικά πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο μπροστά από τον Πύργο του ΟΤΕ αντί του περιπτέρου 17 της ΔΕΘ, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

«Η Θεσσαλονίκη μας δείχνει τη νίκη. Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Ξημερώνουν μέρες δικαιοσύνης, μέρες δημοκρατίας, μέρες αξιοκρατίας. Ξημερώνουν οι μέρες του λαού», τόνισε και συνέχισε:

«Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει αρχίσει. Πέντε μέρες έμειναν για να υπογράψει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την αλλαγή. Την αλλαγή στη ζωή μας. Την αλλαγή με δημοκρατία και δικαιοσύνη. Και μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση, λέω αν μας το ζητήσει, να μη φανούμε αγενείς. Να στείλουμε βοήθεια να μαζέψει τα πράγματα του από το Μαξίμου. Να μαζέψει και τα καλώδια των υποκλοπών και των παράνομων παρακολουθήσεων. Γιατί από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία. Θα γίνει επιτελείο της μεγάλης προσπάθειας για αλλαγή και δικαιοσύνη» υπογράμμισε.

«Λεηλατήσατε την κοινωνία, γκρεμίσατε δικαιώματα, εισοδήματα και ζωές»

Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας και απαντώντας στην πρόκληση Μητσοτάκη για σύγκριση των δύο κυβερνήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλόγισε στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, την ευθύνη μείωσης του μέσου ονομαστικού και πραγματικού μισθού το 2022, επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

«Εσείς κ. Μητσοτάκη, η παράταξή σας, χρεοκοπήσατε τη χώρα. Εμείς τη βγάλαμε απ' τα μνημόνια και απ' την επιτροπεία. Εσείς λεηλατήσατε την κοινωνία, εμείς τη στηρίξαμε και την παραδώσαμε όρθια εν μέσω θυέλλης. Θεσπίσαμε, μόλις απελευθερώθηκε η χώρα απ' τα μνημόνια, την 13η σύνταξη. Ενισχύσαμε τη δημόσια Παιδεία. Εσείς γκρεμίσατε δικαιώματα, εισοδήματα και ζωές, τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Δεν νοιάζονται ούτε και γι' αυτό που έκαναν σημαία προεκλογικά το 2019, τη μεσαία τάξη που κατάντησε να ζει με κουπόνια. Παντού κι ένα pass έχει γίνει η ζωή μας», είπε.

«Δε νοιάζεστε και απαξιώνετε το κράτος. Το κάνατε πηγή εύκολου πλουτισμού για τον κομματικό σας στρατό. Με απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και επιδοτήσεις στο καρτέλ της αισχροκέρδειας. Το κάνατε πηγή χορηγήσεων στην αισχροκέρδεια, πηγή ευδαιμονίας γι' αυτούς που ονομάσαμε γαλάζιες ακρίδες, και πηγή κέρδους για τους ισχυρούς», συμπλήρωσε.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ