- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος: 21 άτομα είναι ήδη στη φυλακή για την υπόθεση της 12χρονης - Όλη η αλήθεια στο φως
Ζητά σοβαρότητα από τα κόμματα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Τάκης Θεοδωρικάκος: 21 άτομα στη φυλακή για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό - «Να μη χρησιμοποιείται το δράμα ενός παιδιού για κομματικές σκοπιμότητες»
«Δεν υπάρχει συγκάλυψη, υπάρχει αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό και 21 άτομα από τα 22 άτομα που εμπλέκονται έχουν οδηγηθεί στη φυλακή» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Σημείωσε ότι η αστυνομία οφείλει να παρέχει ασφάλεια στο παιδί και οι εντολές που έχει λάβει είναι να το κάνει με διακριτικό και πιο έντονο τρόπο, ενώ για τις καταγγελίες που έχουν γίνει ανέφερε ότι διερευνώνται ενδελεχώς, θυμίζοντας ότι οι προηγούμενες δεν επιβεβαιώθηκαν.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega», ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε άθλια συκοφαντία τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την 12χρονη και συνέστησε σε όλους να επιδείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να μη χρησιμοποιούν το δράμα ενός κακοποιημένου παιδιού για κομματικές σκοπιμότητες.
Ερωτηθείς για την αποφυλάκιση παιδεραστή που είχε καταδικαστεί για πλέον από 400 χρόνια φυλακή, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και ως πολιτικός και ως πατέρας, εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρου Ντογιάκου. «Μένω στο ότι η Δικαιοσύνη έχει παρέμβει διά του κ. Ντογιάκου. Ας δούμε το αποτέλεσμα» συνέστησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Σε ό,τι αφορά τη νεανική βία είπε ότι ο πρώτος που έχει λόγο με τα παιδιά είναι η οικογένεια και μετά είναι το σχολείο και η Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία επεμβαίνει όταν γίνονται εγκληματικές πράξεις. Επανέλαβε, δε, ότι η Αστυνομία έχει συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί επισκέπτονται σχολεία.
Σε ερώτηση για τη Μύκονο τόνισε ότι αν κάποιοι νομίζουν ότι δεν θα εφαρμοσθεί ο νόμος, κάνουν λάθος. Είπε ότι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Οικονομική Αστυνομία και η ΟΠΚΕ, με επιπλέον αστυνομικούς επισκέπτονται το νησί για να αντιμετωπισθούν αυθαιρεσίες. Είπε ότι αυτές οι αιφνιδιαστικές εξορμήσεις θα συνεχισθούν και η αστυνομία του νησιού θα ενισχυθεί με ακόμη 100 άτομα.
Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αττική, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια ενισχύθηκε με 3.700 αστυνομικούς οι 600 εξ αυτών τοποθετήθηκαν τον Ιανουάριο του 2023, με αποτέλεσμα να αυξήσουν κατά 70 τις περιπολίες.
Το 2022, τόνισε, είχαμε τις λιγότερες δολοφονίες των τελευταίων 15 ετών, συγκεκριμένα 79, εκ των οποίων το 90% εξιχνιάσθηκε. Ερωτηθείς για τη δολοφονία Καραϊβάζ, είπε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχισθούν μέχρι να αποκαλυφθούν οι δολοφόνοι του.
Για τον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ και αίτημα των ακριτών μας, καθώς ενισχύει την ασφάλεια της χώρας και αποτρέπει την είσοδο παράνομων μεταναστών. Θύμισε την περίπτωση των δύο Πακιστανών τρομοκρατών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα πριν από πέντε χρόνια, δίνοντας έμφαση στον αποτρεπτικό χαρακτήρα του φράχτη. Χαρακτήρισε ντροπή τη γκρίζα και θολή στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα αυτό. Είπε ότι ο φράχτης δεν είναι το σύνορο με την Τουρκία, αλλά τα σύνορα έχουν χαραχθεί με τη συμφωνία του 1926. Και τόνισε ότι εφόσον είναι κυβέρνηση η ΝΔ το σύνολο του φράχτη θα έχει κατασκευαστεί, ακόμα και αποκλειστικά με εθνικούς πόρους, μέσα στην επόμενη τριετία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μας με τους 17 δορυφόρους της έχει ανέβει στην "πρώτη γραμμή" της ευρωπαϊκής διαστημικής τεχνολογίας», γράφει ο πρωθυπουργός
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων
«Δεν θα νομιμοποιήσω την πρωτοφανή απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος μου»
Ποια είναι η διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται
«Προχώρησα σε μια νέα πολιτική επιλογή έπειτα από μια περίοδο ανεξαρτησίας και πολιτικής ωρίμανσης», είπε ο ευρωβουλευτής
«Το να μιλάει ο Πρωθυπουργός για τις καταχρηστικές συμπεριφορές των τραπεζών είναι σαν να δεσμεύεται ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Η αναφορά στη Euroleague και την πρόοδο στις σχέσεις με τη Λιβύη
Το δίλημμα ανάμεσα στη συναλλαγή και τη θεσμική λειτουργία
Συνεχίζει τη μάχη στη ΜΕΘ
Τι ώρα κλείνει σήμερα η πλατφόρμα
Στο 38,5% οι θετικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.