Πολιτικη & Οικονομια

Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Πάσχα»

Σε ισχύ μέχρι τις 15 Απριλίου - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πασχαλινά τσουρέκια
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Καλάθι του Πάσχα: Από σήμερα Τετάρτη (5.4) σε ισχύ - Τα προϊόντα και η διάρκεια εφαρμογής του

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Τετάρτη (5.4) το «Καλάθι του Πάσχα»το οποίο θα παραμείνει στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023. 

Το καλάθι θα περιέχει πασχαλινά προϊόντα και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε αυτό θα περιλαμβάνονται: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα είναι στην ίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής» και επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για πιο οικονομικές λύσεις για το τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-croj0naqdr9l)

Πασχαλινό τραπέζι: Ποια θα είναι η τιμή του οβελία

Προσπάθειες για τη «συγκράτηση» της τιμής του οβελία κάνει το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το αυξημένο κόστος παραγωγής, αλλά και οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλότερα από πέρυσι επίπεδα.

Οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται εφέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ. Η «μάχη» των τιμών θα δοθεί μεταξύ των κρεοπωλείων της γειτονιάς και των σούπερ μάρκετ ενώ παραδοσιακά η Βαρβάκειος αγορά θα είναι το καταφύγιο των καταναλωτών για πιο προσιτές τιμές.

Παρά τη μείωση των τιμών στην ενέργεια, οι τιμές στα τρόφιμα εξακολουθούν να αυξάνονται προκαλώντας πονοκέφαλο στους καταναλωτές.

«Την Τετάρτη ξεκινάει το καλάθι του Πάσχα, θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι. Φέτος, το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος είναι, η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», έχει δηλώσει προ ημερών σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ