- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος για Κολωνό: «Θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων»
Τι είπε για τους 92 μετανάστες στον Έβρο
Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό - Δημοσιοποίηση των στοιχείων των δραστών
Στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό αναφέρθηκε σήμερα (24/10) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προαναγγέλλοντας σε συνέντευξή του στο Mega ότι τα ονόματα όσων εμπλέκονται θα βρουν το φως της δημοσιότητας.
«Aυτή η ανατριχιαστική και απάνθρωπη υπόθεση της 12χρονης κοπέλας η οποία κακοποιήθηκε με τον πιο βάναυσο, βάρβαρο και άγριο τρόπο, γιατί αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, έχει εξιχνιαστεί από την ελληνική αστυνομία, η οποία κινήθηκε με μυστικότητα, όπως έπρεπε, με επαγγελματισμό και εξάρθρωσε το δίκτυο αυτών που κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σήμερα στην Ανακρίτρια η οποία καθοδηγεί τις έρευνες, η ελληνική αστυνομία έχει στενή συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές και διευκολύνει και διεκπεραιώνει το έργο που της ανατίθεται. Είναι προφανές ότι υπάρχουν και άλλοι που κρύβονται από πίσω από αυτό το σκοτεινό πέπλο μίας απάνθρωπης υπόθεσης, εναντίον ενός μικρού κοριτσιού, αλλά όπως ξέρετε, οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Όπως έχουμε αποδείξει οι νόμοι τηρούνται και τηρούνται απαρέγκλιτα για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, διακρίσεις και αστερίσκους, όσοι έχουν υποπέσει σε τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις, θα συρθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει με βάση τους νόμους του κράτους. Είναι και άλλες περιπτώσεις που έχουν πει πολλοί στα social media, μα θα τους βρουν, ή μήπως καλύπτονται, έχει αποδειχθεί ότι τίποτα δεν καλύπτεται, τα πάντα αποκαλύπτονται και όλοι οδηγούνται στη δικαιοσύνη, ακόμα και εάν υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Η δουλειά γίνεται με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο και με άριστη συνεργασία της αστυνομίας με τις ανακριτικές αρχές και η δουλειά προχωρά με αποτελέσματα. Τα ονόματά τους φυσικά θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα έχουν τύχη που τους αξίζει», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Θεοδωρικάκος - Μεταναστευτικό: «Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απολύτως απάνθρωπη»
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε ακόμη για το μεταναστευτικό και την κατάσταση στον Έβρο, αλλά και τις καταγγελίες της τουρκικής πλευράς για τη στάση της Ελλάδας. «Η συμπεριφορά της Τουρκίας, και στα σύνορά μας στον Έβρο είναι προκλητική, και πολλές φορές είναι απολύτως απάνθρωπη, βάρβαρη και μεσαιωνική. Όπως συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες, που έστειλαν 92 δυστυχισμένους ανθρώπους, τους περισσότερους τους είχαν χτυπήσει, τους άσκησαν πρωτοφανή βία και φέρθηκαν με πολύ αναξιοπρεπή τρόπο, τους έστειλαν γυμνούς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι η πραγματικότητα που ισχυριζόμαστε μόνο εμείς οι Έλληνες, η ελληνική αστυνομία, οι συνοριοφύλακες, είναι πλέον επίσημη έκθεση της FRONTEX, της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής η οποία έκθεση έχει σταλεί στα ευρωπαϊκά όργανα», είπε σχετικά.
«Συμμετείχα προχθές στο Βερολίνο, στην Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, και εκεί κατήγγειλα την τουρκική προκλητικότητα στους συναδέλφους μου, ξανασυνομίλησα με την αρμόδια Επίτροπο, την κ. Γιόχανσον, και πιστεύω ότι το κλίμα στην Ευρώπη διαμορφώνεται όλο και περισσότερο ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις. Όλοι στην Ευρώπη συνειδητοποιούν πως αυτό που κάνει η Τουρκία δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά είναι ένα πρόβλημα μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας και πρόβλημα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των στοιχειωδών Αρχών του ανθρωπισμού. Αυτή η εικόνα σόκαρε πάρα πολύ τους ανθρώπους. Η Ελλάδα δεν θα σταματήσει την καταγγελία της τουρκικής πλευράς γι' αυτό το γεγονός, διότι δεν ήταν μόνο ότι το έκαναν, ήταν διότι είχαν και το θράσος να προσπαθήσουν να γυρίσουν και ανάποδα την υπόθεση και να πουν ότι αυτό το οργάνωσε η ελληνική αστυνομία. Είναι ντροπή για τις κρατικές αρχές της Τουρκίας να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, τα ψέματα και οι συκοφαντίες δεν είναι τρόπος άσκησης διεθνούς πολιτικής. Θα πρέπει να αποδεχθούν ότι το 2022 δεν είναι 2019, η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια, έχει χτίσει ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, έχει αναπτύξει την αξιοπιστία και το κύρος της διεθνώς και στρατιωτικά είναι ισχυρότερη. Οι Τούρκοι οφείλουν να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. «Ολοκληρώνεται η εκπαίδευση άλλων 250 συνοριοφυλάκων που θα υπηρετήσουν σε 2-3 μήνες στον Έβρο και ταυτόχρονα επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη κατασκευή του φράχτη, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ο φράχτης είναι ένα αποτελεσματικό μέσο αποτροπής ενάντια στο να υπάρχουν λαθρομετανάστες. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τα πρώτα 35 χιλιόμετρα να κατασκευαστούν με εθνικούς πόρους, με τον προϋπολογισμό μας και διεκδικούμε και πόρους και από την ευρωπαϊκή ένωση γιατί αυτό είναι κάτι που αφορά συνολικά και την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα».
- Συμπληρωματική δίωξη για σωματεμπορία στον 53χρονο που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό
- «Ένα παιδί από τον Κολωνό»: Ανάρτηση - γροθιά από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
- O γιος το νέο πρόσωπο στην τραγωδία του Κολωνού - «Μαμά, όχι, όχι, σε παρακαλώ»
- Άννα Φόνσου: «Είχα γνωρίσει τον 53χρονο και την 12χρονη στον Κολωνό» - Γιατί την είχε προσεγγίσει
- Αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα όσοι εμπλέκονται στη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης στον Κολωνό
- Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: «Να εξεταστούν και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και τις 6 Απριλίου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.