Ελλαδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: «Να εξεταστούν και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας»

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για μαστροπεία από τη μητέρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Το ενδεχόμενο κακοποίησης των αδελφών της ανήλικης, οι επικείμενες συλλήψεις και οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο τα αδέλφια της 12χρονης από τον Κολωνό να έχουν υποστεί κακοποίηση, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει ζητήσει ήδη την εξέτασή τους. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ σχολίασε ότι η διαδικασία ταυτοποίησης των βιαστών της ανήλικης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και αν υπήρξε κακοποίηση και άλλων παιδιών από τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, αλλά προφανώς πρέπει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα ανήλικα και ενήλικα παιδιά της οικογένειας για να δούμε που θα μας οδηγήσει αυτή η υπόθεση», είπε η κ. Δημογλίδου και συμπλήρωσε: «Η έρευνα της αστυνομίας δεν σταματά». 

«Αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στον ανακριτή. Έχει τελειώσει η προανάκριση από την πλευρά της αστυνομίας. Σε συνεργασία με τον ανακριτή εκδίδονται κάποια εντάλματα σύλληψης. Η αστυνομία τα εκτελεί. Οδηγούνται αυτοί οι άνθρωποι στη δικαιοσύνη, η οποία θα αποφασίσει στο τέλος για όλους τους δράστες. Φυσικά, καθ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας έχουμε και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι προσέρχονται αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων και δηλώνουν ότι έχουν συνομιλήσει με το συγκεκριμένο παιδί μέσω της γνωστής αυτής διαδικτυακής εφαρμογής», πρόσθεσε και εξήγησε: «Ενημερώνεται και πάλι ο ανακριτής εφόσον χειρίζεται εκείνη τη στιγμή την υπόθεση και ανάλογα πράττουμε για τον καθένα ξεχωριστά. Προς το παρόν, για κάποιον από αυτούς δεν έχει προκύψει κάτι. Δεν έχει προκύψει κάποιο ένταλμα σύλληψης για κάποιον από αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν αυτοβούλως». 

Η Λιάνα Κανέλλη στις «Συνδέσεις» | 18/10/2022 | ΕΡΤ

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Μπαλάσκας: «Έρχονται τουλάχιστον άλλες 5-6 συλλήψεις»

Νέες συλλήψεις αναμένονται τις επόμενες ώρες για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Όπως στον ΣΚΑΙ ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, «περιμένουμε και άλλες συλλήψεις. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε μιλήσει για 11 ονόματα από αυτούς που βίασαν το κορίτσι. Περιμένουμε τουλάχιστον 5-6 συλλήψεις ακόμα με δεδομένο ότι 11 πρόσωπα έχουν προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη. Αν πάμε προς τα πάνω ως προς τον αριθμό, θα μας το δείξει η έρευνα».

Τα στοιχεία συγκεντρώνονται και η δικογραφία εμπλουτίζεται συνεχώς, ενώ όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας «υπάρχουν κι εκείνοι που εμφανίζονται αυτεπαγγέλτως στη ΓΑΔΑ και είναι οι περιπτώσεις εκείνων που είχαν κάποια επαφή είτε με τον Ηλία Μίχο ή με την 12χρονη αλλά δεν προέβησαν σε σεξουαλική πράξη μαζί της. Ελέγχονται εξονυχιστικά κι εκείνοι».

Μπαλάσκας: «Θα έχουμε τουλάχιστον άλλες 6 συλλήψεις» | Σήμερα | 18/10/2022

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Λύτρας: «Δεν υπάρχουν στοιχεία για μαστροπεία από τη μητέρα»

Ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, Απόστολος Λύτρας, υποστήριξε σήμερα (18/10) ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση της προφυλακισμένης με την κατηγορία για μαστροπεία της ανήλικης κόρης της». 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ανέφερε ότι «με βάση και τη δικογραφία μπορεί να καταλάβει κάποιος εύκολα ότι σαν μητέρα μπορεί να έκανε λάθη και να μην μπορούσε να έχει την εποπτεία της ανήλικης, αυτό μπορώ να το δεχτώ, αλλά τη μαστροπεία για την οποία κατηγορείται, την αρνείται και δεν υπάρχουν και στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας στο πώς είναι δυνατόν να κατάλαβε η θεία του παιδιού ότι κάτι συνέβαινε και να μην είχε καταλάβει τίποτα η μητέρα του, ο Απόστολος Λύτρας είπε «αυτό ακούγεται και είναι λογικό, ούτε και με αυτό θα διαφωνήσω» και πρόσθεσε ότι «η θεία βρήκε κάποια στιγμή το τηλέφωνο του παιδιού και το πήρε και ήταν ανοιχτό και έτσι είδε το μήνυμα και ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία, από την άλλη η μητέρα δεν το είχε κάνει ποτέ». Στην επισήμανση ότι εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκιση της μητέρας, ο Απόστολος Λύτρας σχολίασε «δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπεις μια τέτοια διάταξη και στο δικαστήριο να βλέπεις άλλο αποτέλεσμα», προσθέτοντας «εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αντί να ασχοληθούμε με τους βιαστές γιατί εδώ μιλάμε για βιαστές. Μου κάνει λίγο ότι κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα γιατί ενδεχομένως υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θα είναι άνθρωποι που θα κινδυνεύσουν διάφορες καταστάσεις ή διάφορα πράγματα» ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ