Ελλαδα

Κολωνός: Νέα κατάθεση από τη 12χρονη - Αναμένονται νέες συλλήψεις

Ταυτοποιήθηκαν οι 212 που επικοινωνούσαν στο chat

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό
Ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό © Facebook

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η νέα κατάθεση της μαθήτριας, οι διαδρομές του χρήματος και η έρευνα στα τηλέφωνα των επίδοξων βιαστών

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να κληθεί για νέα κατάθεση η 12χρονη μαθήτρια από τον Κολωνό, προκειμένου να έρθουν στο φως και νέα στοιχεία της υπόθεσης βιασμού και εκπόρνευσης από τον Ηλία Μίχο και άλλους άνδρες τους οποίους προσέγγιζε ο 53χρονος κατηγορούμενος μέσα από εφαρμογή γνωριμιών. 

Στη ΓΑΔΑ έχουν παρουσιαστεί συνολικά 10 άτομα, υποστηρίζοντας ότι είχαν διαδικτυακή επικοινωνία με το άτομο που χειριζόταν τους λογαριασμούς της 12χρονης στην εν λόγω εφαρμογή γνωριμιών. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα κινητά τους τηλέφωνα που έχουν κατασχεθεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν συναντηθεί με το κορίτσι. Στην κατάθεση που αναμένεται να δώσει η 12χρονη, οι αστυνομικοί πρόκειται να δείξουν στο κορίτσι φωτογραφίες ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί προκειμένου να αναγνωρίσει αν ανάμεσά τους βρίσκονται άτομα, που όπως είχε αναφέρει και στην αρχική της κατάθεση, την είχαν αναγκάσει να πάνε στο ΙΧ αυτοκίνητό τους και να τη βιάσουν. Με την αναγνώρισή τους από την 12χρονη, θα προχωρήσει η διαδικασία των συλλήψεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν ταυτοποιηθεί και οι 212 που έχουν στείλει μήνυμα στο προφίλ που είχε δημιουργηθεί για λογαριασμό της 12χρονης, με τους αστυνομικούς να τις IP τους. Οι ηλικίες των ατόμων που φέρεται να μιλούσαν με το προφίλ στην εφαρμογή γνωριμιών κυμαίνονται από 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και άτομα από 60-65 ετών. 

Θέμα χρόνου οι νέες συλλήψεις για την φρικιαστική υπόθεση της 12χρονης.

Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Τα «πακιστανικά κινητά» και τα στοιχεία πληρωμών που οδηγούν στους βιαστές

Τα δύο πακιστανικά κινητά που είχε στην κατοχή της η 12χρονη μαθήτρια από τον Κολωνό ενεργοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2021, κάτι που ενδεχομένως οριοθετεί το χρονικό διάστημα έκδοσής της στο κύκλωμα των παιδόφιλων.

Οι Αρχές προσανατολίζονται σε αυτό το διάστημα για τις έρευνες τους ως προς τα ηλεκτρονικά ίχνη από επαφές, αναρτήσεις, επικοινωνίες, ακόμη και τραπεζικά εμβάσματα. Ταυτόχρονα, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα άτομα που είχαν επικοινωνία με την 12χρονη, με τέσσερις να έχουν συλληφθεί. Δύο γυναίκες φαίνεται πως εμπλέκονται διότι πούλησαν κάρτες κινητής τηλεφωνίας και έπεσαν θύματα κλοπής, ενώ για έξι ακόμη άτομα ο ρόλος τους ερευνάται ακόμα.

Τεράστιο ερωτηματικό πλανάται γύρω από τις επισκέψεις της 12χρονης στον οίκο ανοχής στο Γκάζι. Οι Αρχές εκτιμούν πως τουλάχιστον 25 άνδρες ήρθαν σε επαφή με το κορίτσι, αλλά δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να εντοπιστούν.

Σημαντικό σημείο αναφοράς για τους αστυνομικούς αποτελούν και τα «πακιστανικά κινητά», που διέθετε η 12χρονη. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μετά από έρευνα εντόπισαν ότι οι δύο κάρτες sim που είχε η 12χρονη ήταν μεν καρτοκινητά, αλλά ήταν χρεωμένα σε αλλοδαπούς. Ο ένας από το Ουζμπεκιστάν, ηλικίας 65 ετών, και ο άλλος από χώρα της Ασίας.

Το πρώτο από αυτά καταχωρήθηκε στα στοιχεία του αλλοδαπού με αρχικά Η.Μ. και ενεργοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου του 2021. Πρόκειται για δέκα μήνες πριν γίνει -σύμφωνα με τις καταθέσεις- η γνωριμία με τον Ηλία Μίχο. Συνεπώς, το χρονικό πλαίσιο των τεσσάρων μηνών που είχε στο μυαλό της η ΕΛΑΣ, πλέον μετατρέπεται σε πλαίσιο 14 μηνών, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα και αρκετό... σκάψιμο σε περιόδους, για τις οποίες οι Αρχές δεν έχουν στοιχεία.

Κολωνός: Στη ΓΑΔΑ αυτοβούλως τρία άτομα φέρονται να συνομίλησαν με τη 12χρονη | 23/10/22 | ΕΡΤ

Πλέον, η Αστυνομία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου να... ξεσκονίσουν τα οικονομικά στοιχεία του Μίχου. Κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, εμβάσματα, αγορές, ακόμη και επενδύσεις. Τα πάντα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, είθισται τα μεγάλα «κεφάλια» σε κυκλώματα μαστροπείας να ψάχνουν τρόπους για να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα. Στη συνέχεια, το χρησιμοποιούν σε νόμιμες δραστηριότητες, απλά για να καλύψουν τα ίχνη τους. Σε αυτή την περίπτωση, επιστρατεύεται η τακτική «follow the money», ακολουθώντας τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, για να οδηγηθούν στην «αρχική πηγή».

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις δείχνουν πάντως πως μιλάμε για ένα χρονικό διάστημα ενάμιση χρόνου, με περισσότερους από 35 υπόπτους. Στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα 9 ατόμων, εκ των οποίων μόλις οι τέσσερις έχουν συλληφθεί και αναμένεται η σύλληψη ακόμα πέντε.

Σε αυτή τη λίστα βρίσκεται και το όνομα ενός νεαρού άνδρα με τα αρχικά Τ.Α. από την Ηλιούπολη και άλλων τεσσάρων ανδρών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως τα στοιχεία τους. Τέλος, τις προσεχείς ημέρες τα πέντε από τα οκτώ αναμένεται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ. Εκεί, στον 8ο όροφο, στο ειδικό δωμάτιο με το νούμερο 8, θα εξεταστούν από τους ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ