- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οικονόμου για Δούκα: Αναληθής και εκτός πραγματικότητας η αναφορά
«Ο κ. Λιβανός συνειδητοποίησε την αντίδρασή του και παραιτήθηκε»
Γιάννης Οικονόμου: Η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την αναφορά Δούκα και τη στάση του Σπήλιου Λιβανού που οδήγησε στην παραίτησή του.
Αναληθή και εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την αναφορά του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκας, που οδήγησε τόσο στη διαγραφή του ίδιου από τη Νέα Δημοκρατία, όσο και στην παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού.
«Οδηγήθηκε σε παραίτηση διότι η αντίδρασή του απέναντι σε μια καθ' όλα απαράδεκτη δήλωση του δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα δεν ήταν αυτή που αρμόζει σε υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» ο Γιάννης Οικονόμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η αναφορά «δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και στη διαχείριση εκείνης της τραγωδίας. Προφανώς, τελείως έξω από την αισθητική και την αξιακή συγκρότηση του χώρου μας. Καμία σχέση με την πραγματικότητα από την αρχή μέχρι το τέλος της, ούτε στον τρόπο με τον οποίο ενισχύθηκαν και αποζημιώθηκαν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη. Όλα έγιναν με τον τρόπο που έπρεπε, μέσω τραπεζών. Ούτε έχει σχέση με την πραγματικότητα σχετικά με το πόσες μονάδες ήταν ο καθένας πίσω κτλ».
Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο κ. Λιβανός συνειδητοποίησε ότι η αντίδρασή του δεν ήταν η πρέπουσα και αυτό τον οδήγησε στην παραίτησή του και στην άμεση αποδοχή της. "Συνιστά απάντηση στο πώς η κυβέρνηση τοποθετείται σε αυτά τα ζητήματα", συνέχισε και υπογράμμισε: "Τα ζητήματα της συμπεριφοράς και της τοποθέτησης σε γεγονότα που έχουν σημαδέψει δε μετρώνται με τη μεζούρα του χρόνου, ούτε προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Ήταν μια ατυχής αντίδραση σε μια προσέγγιση που δεν έχει καμία αλήθεια και έξω από το αξιακό μας πλαίσιο ως παράταξης».
Αναφορικά με τις δηλώσεις του Γιώργου Γεωργαντά το 2012 και την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου είπε πως πρόκειται για πολύ φτηνή προσπάθεια αντιπερισπασμού. «Δεν έχουν συνηθίσει σε συμπεριφορές άμεσης αποδοκιμασίας στελεχών τους όπως άμεσα έκανε ο πρωθυπουργός. Είμαστε διαφορετικοί παντού. Στο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες κρίσεις, στην αντιμετώπιση περιστατικών που δε χωράει δεύτερη εξήγηση για ανθρώπους που πέρασαν τραγωδίες. Είναι άλλη η κουλτούρα μας με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Τα όσα είπε ο κ. Δούκας είναι προσβλητικά για τους ανθρώπους που πέρασαν την τραγωδία και για την κυβέρνησή μας σήμερα, και για την κυβέρνηση το 2007 και για το αξιακό υπόβαθρο της παράταξής μας. Τα όσα περιέγραψε ο κ. Δούκας μόνο στη φαντασία του συνέβαιναν. Καμία σχέση με την πραγματικότητα», συμπλήρωσε. «Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε πολύ μετρημένοι, να είμαστε προσηλωμένοι στη δουλειά μας. Έχουμε μια κοινωνία που είναι πολύ κουρασμένη από την κρίση που βιώνουμε. Πρέπει όλοι όσοι είμαστε στο δημόσιο βίο να παράγουμε με την πολιτική μας αποτελέσματα. Να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο», πρόσθεσε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.