Πέτρος Δούκας: Ήταν ένα καθ’ υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου
Τι δήλωσε ο δήμαρχος Σπάρτης μετά τον σάλο και τη διαγραφή του
Πέτρος Δούκας για τον διάλογο με τον Λιβανό: Ήταν ένα καθ’ υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου.
Για ένα «καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου» που πήρε «απρόσμενη διάσταση», κάνει λόγο ο δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Πέτρος Δούκας, στην πρώτη του δήλωση μετά τον σάλο που προκλήθηκε για όσα ειπώθηκαν κατά τη σύσκεψη με τον πρώην -πλέον- υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, είπε ότι ήταν ένα ατυχές συμβάν και καθ’ υπερβολή, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τον Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος καρατομήθηκε από τον πρωθυπουργό, καθώς δεν αντέδρασε σε όσα είπε για την πυρκαγιές στην Ηλεία ο Πέτρος Δούκας.
Πέτρος Δούκας: Η ανάρτησή του αναφέρει
Ένα καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου, πήρε απρόσμενη διάσταση!
Λυπάμαι και στενοχωριέμαι, που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση ενός από τους πιο ικανούς υπουργούς και φίλου μου.
Του ζητάω συγνώμη!
Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι όλα όσα προσπαθήσαμε για την υποστήριξη των πυρόπληκτων της Ηλείας το 2007 (πριν 15 χρόνια), έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα που κανένας δεν αμφισβήτησε, ούτε η τότε αντιπολίτευση!
Όλα έγιναν με πιστοποιητικά, και με αυτοψίες που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια και οι ίδιοι οι δήμοι. Τα χρήματα διανεμήθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη Κυβερνητική εποπτεία. Έγιναν συνεχείς έλεγχοι των πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Υπήρχε συνεχής δημοσιογραφική παρουσία και κάλυψη, και όλα έγιναν σε απόλυτη γνώση όλων των κομμάτων και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με συνεχείς ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, και κάτω από το φως του ήλιου!
Όπως όλοι γνωρίζουν, δεν υπήρξαν ούτε μπορούσαν να υπάρξουν ‘τσάντες’ ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο! Ήταν ένα ‘καθ’ υπερβολή’ και ατυχές σχήμα λόγου για να δείξω το μέγεθος αλλά και την ταχύτητα της γιγαντιαίας προσπάθειάς μας και την ευαισθησία μας για τους συνανθρώπους μας που είχαν πληγεί τόσο άγρια και έζησαν ένα τέτοιο δράμα, με τόσους νεκρούς• μόνο και μόνο για να καταδειχθεί η ταχύτητα και η ευελιξία με την οποία λειτούργησε η τότε κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει έστω και στο ελάχιστο, να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο που είχε προκαλέσει η βιβλική καταστροφή - και για να επισημάνω και να υπογραμμίσω το αίτημα των αγροτών της Λακωνίας να επισπεύσει η Κυβέρνηση την καταβολή των αποζημιώσεων στους Λάκωνες αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.
Σέβομαι την απόφαση του Πρωθυπουργού και εύχομαι στη Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό προσωπικά να συνεχίσουν με επιτυχία το πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο τους, μέσα σε πρωτοφανείς αρνητικές συγκυρίες!
Με εκτίμηση
Πέτρος Γ. Δούκας
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.