Πολιτικη & Οικονομια

Λιβανός: Ο αξιακός μου κώδικας απέχει από αυτόν τον διάλογο

Η δήλωση του απερχόμενου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπήλιος Λιβανός
Σπήλιος Λιβανός © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Λιβανός: Η πορεία μου στην πολιτική και ο αξιακός μου κώδικας απέχουν πολύ από το περιεχόμενο του διαλόγου με το δήμαρχο Σπάρτης.

«Η μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική και ο αξιακός μου κώδικας, απέχουν πολύ από το περιεχόμενο του διαλόγου με τον δήμαρχο Σπάρτης, το οποίο κατεγράφη εν αγνοία μου και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα» αναφέρει σε δήλωσή ο απερχόμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

«Παρά την εμφανώς ειρωνική μου διάθεση απέναντι στην απαράδεκτη και κυνική τοποθέτησή του, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω παρερμηνεία η οποία θα μπορούσε να πλήξει τις αρχές της μεγάλης και φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θέση την οποία επί 13 μήνες υπηρέτησα άοκνα, με απόλυτο γνώμονα τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης και ιδιαίτερα την τοποθέτηση του Έλληνα αγρότη στη θέση που του αξίζει» αναφέρει ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί από την κυβέρνησή μας με επιτυχία, προς όφελος της πατρίδας μας».

Αποκαλύψεις Δούκα για τις αποζημιώσεις των πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία

Σπήλιος Λιβανός: Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για την αποπομπή του

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του δημάρχου Σπάρτης, κ. Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Πέτρος Δούκας

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποπομπή από την κυβέρνηση του τέως υπουργού Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον και ο δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός της ΝΔ στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, Πέτρος Δούκας.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης», αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ