- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένταση στη βουλή με το «δολοφόνοι» του Π. Κουρουμπλή κατά της ΝΔ
Μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς από τον πρόεδρο της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απεύθυνε μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Με μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά για τα σχόλια στα οποία προέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε ο πρόεδρος του σώματος Κωνσταντίνος Τασούλας.
«Είναι αποτρόπαιη συμπεριφορά, δεν μπορούμε να πυροδοτούμε τον κοινωνικό αυτοματισμό μίσους σε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους! Στιγματίζω τον βουλευτή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς με όσα αποκρουστικά απηύθυνε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.
Η ποινή αφορά ουσιαστικά στην στέρηση του ¼ της βουλευτικής του αποζημίωσης για ένα μήνα (ποσό κοντά στα 1500 ευρώ). «Δεν είναι ευχάριστος ο λόγος που βρίσκομαι στο βήμα αλλά αποκρουστικός! Στη βουλή υπάρχει ελευθερία λόγου και κριτικής της σκληρής, απάντηση, ανταπάντηση, πολιτική αντιπαράθεση που πολλές φορές διεξάγεται με εντονότατα τρόπο! Αυτό που δεν υπάρχει και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει είναι να ξεφύγει και να φτάσει στα όρια της ανθρωποφαγίας ή σύστασης σε κάποιους να το κάνουν! Εκφράσεις στα όρια όχι της δολοφονίας χαρακτήρα αλλά προτροπής σε κάποιους έξαλλους να προβούν σε ανάρμοστες αντικοινοβουλευτικές και εγκληματικές πράξεις όταν οι χαρακτηρισμοί ξεπερνούν το ανεκτό όριο», πρόσθεσε.
«Περιμένουμε να έρθει ο κύριος πρωθυπουργός ο οποίος όφειλε να είχε παραιτηθεί μετά από αυτή την αποκάλυψη… Δολοφονήθηκαν άνθρωποι! Το καταλαβαίνετε; Το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη χώρα; Είναι ντροπή να μιλάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε. Είναι ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι!» είπε νωρίτερα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος σε θύματα του κορωνοϊού με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα - Λύτρα.
Νωρίτερα, ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι «εάν η έκθεση δεν έφερε το όνομα "Τσιόδρας" θα προσπαθούσατε να την αποδομήσετε, αλλά φέρνει το όνομα του». « Και πραγματικά με εκπλήσσει το γεγονός με πόσο θρασύτητα εκφράζεται δημοσιολόγο ξεπερνώντας ότι χιλιάδες άνθρωποι ουσιαστικά δολοφονήθηκαν εκτός ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και διερωτώμαι το βράδυ που ξαπλώνετε γιατί σας θεωρώ ευσυνείδητους ανθρώπους δεν σας πνίγουν οι Ερινύες από αυτά τα λάθη που σας επισημαίναμε και τις αδυναμίες και μας κουνούσατε το δάχτυλο. Από αυτό το βήμα ο πρωθυπουργός της χώρας απευθυνόμενος στο ελληνικό κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό μας έλεγε και μας κουνούσε το δάχτυλο», προσέθεσε.
Αποστάσεις πάντως πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης κάνοντας λόγο για άστοχη φράση. «Ασκήσαμε μία έντονη πολιτική κριτική σε σχέση με την πανδημία. Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα απαντήσεις δεν πήραμε και όσο δε δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες, το υπογραμμίζω, τόσο ανοίγει ο δρόμος για φράσεις που μπορεί να είναι άστοχες και παρεξηγήσιμες».
Σε παρέμβασή του, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπο,ς Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι υπάρχει ζήτημα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, Αλ. Τσίπρα, που πρέπει να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του. Πρέπει να τον οδηγήσει να έρθει στην αίθουσα να ανακαλέσει, αλλιώς να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα, είπε ο κ. Οικονόμου. Διαφορετικά, προσέθεσε, ανέχεται (ο κ. Τσίπρας) και κατευθύνει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είπε ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι δύσκολη και ότι «με ανταλλαγή ύβρεων» δεν υπάρχει λύση. Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής, μέσα στην οργή και το θυμό του, καθώς (όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής) έχει χάσει φίλους του, υπογράμμισε ο κ. Φίλης. Την προηγούμενη περίοδο βουλευτές της ΝΔ με αποκάλεσαν προδότη για τη στάση μου επί της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωρά έτσι η Δημοκρατία, με το "μία σου και μία μου" τόνισε ο κ. Φίλης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 19.30 στην Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Η ανάρτηση του βουλευτή Β' Πειραιώς και Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας
«Η δημοκρατία μπορεί να είναι αποτελεσματική, όχι μόνο θεσμικά αλλά και στην καθημερινή ζωή»
Στα Χανιά βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης στο vidcast της Κατερίνας Παναγοπούλου
Η διάρκεια του προγράμματος και η μοριοδότηση
«Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμβάθυνσης μιας ήδη στενής σχέσης»
Όσα είπε για τη δίκη των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα
«Δουλειά μου είναι να μην κάνω πίσω σε καμία παθογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.