- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Νέα μέτρα τα Χριστούγεννα αν χρειαστεί
Τι είπε για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό τα Χριστούγεννα, σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέκλεισε νέα μέτρα τα Χριστούγεννα για τον κορωνοϊό σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες. Προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη βελγική πρωτεύουσα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον και η πανδημία κορωνοϊού στην Ευρώπη είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν τους «27» της ΕΕ.
«Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να κάνουμε μία αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή επικαιρότητα ξεκινώντας από τα θέματα της πανδημίας» τόνισε.
Και πρόσθεσε: «Προφανώς υπάρχει μία έντονη ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Γι' αυτό είναι απολύτως επιβεβλημένο να εντείνουμε την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση καθώς οι επιστήμονες μας υποδεικνύουν ότι σε αυτή τη φάση είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας την οποία διαθέτουμε».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στις Βρυξέλλες για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αυτά που ξέρουμε για την Όμικρον είναι μάλλον ανησυχητικά».
Και διευκρίνισε: «Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με έμφαση στην τρίτη δόση. Στην Ελλάδα είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα, που αφορά σε περισσότερα τεστ, νομίζω ότι πρέπει να υλοποιηθούν μόνο κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων για να κερδίσουμε επιπρόσθετο χρόνο».
Μέτρα ανακούφισης για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο - Το Σάββατο οι ανακοινώσεις
Αναφερόμενος στα άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπάρξουν νέες παρεμβάσεις ώστε να απορροφηθούν ακόμα περισσότερο οι αυξήσεις στην ενέργεια (ρεύμα και φυσικό αέριο).
«Υπάρχει σε όλες τις χώρες μία έντονη ανησυχία για τις αυξήσεις των τιμών φυσικού αερίου. Είναι κάτι το οποίο το είχαμε συζητήσει και σε προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θα ζητήσουμε και πάλι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει όλες τις επιλογές έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν ενδεχομένως παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να συγκρατηθούν οι αυξήσεις των τιμών φυσικού αερίου.
» Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση, όπως το έχει ήδη κάνει, θα εξακολουθεί να προνοεί ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις των τιμών και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και του φυσικού αερίου. Θα λάβει επίσης ειδική πρόνοια για τους αγρότες και περισσότερες ανακοινώσεις θα έχω την ευκαιρία να κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο» κατέληξε.
Οι δηλώσεις Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες γίνονται, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον. Οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας Covid-19 δεν παρουσιάζουν αποκλιμάκωση και τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αποκλείεται να επηρεάσουν το πώς θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.