- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Βουλγαρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Όμικρον και ενέργεια
Με ποιους θα συναντηθεί
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Βουλγαρία, όπου θα έχει συναντήσεις για την ενέργεια και τη μετάλλαξη Όμικρον.
Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, καθώς και η επισκόπηση των περιφερειακών εξελίξεων θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων, που θα έχει σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στη Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Κίριλ Πετκόφ και τον πρόεδρο της χώρας, Ρούμεν Ράντεφ.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισκέπτεται τη Βουλγαρία μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κίριλ Πετκόφ.
Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, δείχνει τη σημασία που αποδίδει η Αθήνα στις σχέσεις της με τη Σόφια, και τη βούληση εμβάθυνσής τους, καθώς και της σημασίας που αποδίδει στη διασφάλιση της σταθερότητας και ανάπτυξης στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρωπαϊκή προοπτική τους.
Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της συντομότερης δυνατής διεξαγωγής των διακυβερνητικών διασκέψεων της Ε.Ε. με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία, με στόχο την εμπέδωση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα στηρίζει συνεχώς την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων υπό την προϋπόθεση οι συγκεκριμένες χώρες να εκπληρώνουν τους όρους και τα κριτήρια της ένταξης, συμπεριλαμβανομένων, ασφαλώς και των σχέσεων καλής γειτονίας.
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Βουλγαρία και τα θέματα που θα συζητηθούν
Στην ατζέντα των συνομιλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βουλγαρίας θα βρεθούν η διμερής συνεργασία με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, όπως και οι προοπτικές ολοκλήρωσης του αγωγού φυσικού αερίου IGB.
Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συζητήσει με Πετκόφ και Ράντεφ τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Μεταναστευτικό, καθώς Ελλάδα και Βουλγαρία ανήκουν στις χώρες πρώτης γραμμής, που δέχονται στις μεταναστευτικές ροές.
Στις συναντήσεις του ο κ. Μητσοτάκης θα συζητηθεί και η εξέλιξη της πανδημίας, με έμφαση στην αναζωπύρωσή της ελέω της μετάλλαξης «Όμικρον».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Στο βιβλίο προσπάθησα να καταγράψω με εντιμότητα τη διεθνή πρακτική για να καταλάβουμε εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στις υπερβολές και στα «δίκαιά» μας ή στον «ρεαλισμό» μας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή την καθυστέρηση στην προστασία των καταναλωτών
Με αφορμή την αρχειοθέτηση από τον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των υποκλοπών
Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξετε
Ολοκληρώθηκε η αντιστοίχιση για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, ψηφιακή βεβαίωση και νέοι ΚΑΔ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.