- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δ. Στρατούλης: Αιώνια πολιτική ντροπή
Το σχόλιό του μετά τις ανακοινώσεις Βρούτση για την ανεργία
Με τη φράση η κυβέρνηση «θα πρέπει να αισθάνεται αιώνια πολιτική ντροπή» σχολίασε ο Δημήτρης Στρατούλης τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για την αντιστροφή του κλίματος στην αγορά εργασίας, με τη δημιουργία 176.297 νέων θέσεων μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Η δήλωση του βουλευτή και υπεύθυνου του τομέα Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εξής:
«Οι ισχυρισμοί του υπουργού Εργασίας ότι δήθεν αυξήθηκαν οι προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις το α’ εξάμηνο του 2014, εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, δεν έχουν καμία σχέση με την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι 1,4 εκατομμύρια άνεργοι και οι οικογένειες τους, αλλά ούτε καν με τα χθεσινά επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που δείχνουν ότι τα ποσοστά ανεργίας εξακολουθούν να κινούνται σε πρωτοφανή υψηλά για τη χώρα μας επίπεδα.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις -και ιδιαίτερα η σημερινή- θα πρέπει να αισθάνονται αιώνια πολιτική ντροπή απέναντι στο λαό και στη νεολαία γιατί με τις πολιτικές σφαγιαστικής λιτότητας διπλασίασαν την ανεργία από το 9,2% που ήταν το 2009 στο 27,3% το 2014 και τους ανέργους από 400.000 σε 1,3 έως 1,4 εκατομμύρια.
Η υποτακτική στην τρόικα κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατόν πριν φτάσει την φτώχεια, την ανεργία και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση στη χώρα μας σε ανεπίστρεπτα επίπεδα ακόμα βαθύτερης ανθρωπιστικής κρίσης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε στη δευτερολογία στην Κεντρική Επιτροπή για τις εσωκομματικές διαφωνίες και τον Παύλο Πολάκη
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.