- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεραμέως: Έρχονται εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια
Τι είπε η υπουργός Παιδείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς και την αξιολόγηση
Κεραμέως: Έρχονται εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας
Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς, την επαναλειτουργία των βαθμίδων της εκπαίδευσης, αλλά και την εισαγωγή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, μίλησε σήμερα, 19 Ιουλίου, στο MEGA, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.
Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως είπε ότι «είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να επιστρέψουμε στη διά ζώσης εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες. Συζητάμε με τους ειδικούς το πώς θα διασφαλίσουμε αυτή την επιστροφή. Το εμβόλιο είναι ένα υπερόπλο που έχουμε, που πέρυσι δεν το είχαμε. Έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών, περίπου 3 στους 4, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας. Άνοιξε και η πλατφόρμα για τους μαθητές μας, από 15 ετών και πάνω. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν, να αξιοποιήσουν αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε απέναντι στην πανδημία».
Για το πότε θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι «απόλυτη προτεραιότητα είναι η διά ζώσης εκπαίδευση. Συζητάμε διάφορους τρόπους για το πώς θα φτάσουμε σε αυτό. Δεν μπορώ να κάνω ακόμη ανακοινώσεις. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Θα προχωρήσουμε τις συζητήσεις με τους ειδικούς και όταν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις, θα τοποθετηθούμε συνολικά. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα», εξήγησε η κ. Κεραμέως πάνω στο ίδιο θέμα.
Κεραμέως: Εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας
Σχετικά με το τι θα γίνει στα πανεπιστήμια και τα εμβολιαστικά κέντρα που αναμένεται να δημιουργηθούν σε αυτά, η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι «έχουμε ζητήσει ως κυβέρνηση από τα πανεπιστήμια να μας δώσουν κατάλογο με όλους τους χώρους τους, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο. Αναμένουμε τις ακριβείς λίστες για τις τοποθεσίες, ώστε να σχεδιαστεί τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας», ενώ απαντώντας στο αν κάτι παρόμοιο σχεδιάζεται να γίνει και στα σχολεία, η ίδια τόνισε ότι «είναι διαφορετική η συνθήκη για τα ανήλικα παιδιά για τον εμβολιασμό τους, χρειάζεται συναίνεση από το γονέα. Αλλά θα συζητηθεί τι θα γίνει και με αυτό το θέμα».
Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Σχετικά με το νομοσχέδιο που φέρνει, μεταξύ άλλων, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι «αύριο εισάγεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που δίνει μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς. Μπορούν να επιλέγουν το βιβλίο από το οποίο θα διδάξουν, τον τρόπο που θα αξιολογούν τους μαθητές. Ενισχύουμε εκπαιδευτικούς σε θέσεις ευθύνης και αποκεντρώνουμε το σύστημα, βγάζουμε εξουσίες από τους κεντρικούς φορείς προς όφελος της σχολικής ομάδας. Αυτό έρχεται μαζί με μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία.
»Εγκαθιστούμε ένα σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα. Στόχος είναι να βελτιώνονται οι εκπαιδευτικοί μας, οι άριστοι επιβραβεύονται με μόρια ώστε να ανέβουν βαθμίδες στην εκπαίδευση, και για όσους κρίνεται ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, προβλέπεται η επιμόρφωσή τους για τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου».
Παράλληλα, πρόσθεσε: «Η ύλη είναι μία. Υπάρχει πρόγραμμα σπουδών. Βάσει του προγράμματος σπουδών θα γράφονται περισσότερα του ενός βιβλία. Όλα αυτά θα είναι διαθέσιμα ψηφιακά και ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να παραπέμψει τους μαθητές σε πολλές πηγές ώστε να φύγουμε από τη μηχανική εκμάθηση. Να μπορεί να συνδυάσει ο μαθητής πηγές και να καλλιεργήσει την κριτική του σκέψη.
»Η παρακράτηση του μισθού δε θα είναι συνέπεια της αξιολόγησης, αλλά συνέπεια για όποιον δε συμμετέχει. Η αξιολόγηση είναι υποχρεωτική. Αλλά δεν έχει οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια για τον εκπαιδευτικό. Αλλά πρέπει να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί, για αυτό και είναι υποχρεωτική».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.